Käsky käy!1109219.jpg

Miska on vakaasti sitä mieltä, että ihmiset on pidettävä Kissan kurissa ja nuhteessa. Luonnollisestihan ihmiset ovat kissojen kotiorjia, joten vähintään muutaman kerran päivässä heitä on pompotettava. Yksi Miskan lempimetodeista on syöksyä oven avauksella eteiseen - siis kun ihminen tulee sisälle! Yleensä ihminen tässä vaiheessa kehottaa kissaa siirtymään takaisin sisälle, koska eteisessä on suhteellisen tylsää olla yksinään. Jolloin kissa katselee ihmistä ylimielisesti. Hänhän ei ihmisen käskystä liiku mihinkään! Sillä seurauksella, että jonkin ajan kuluttua eteisestä kuuluu kaamea mourunta, kun kissa vaatii sisäänpääsyä mankelin päällä jököttäen. Miten niin pienestä kissasta voikin lähteä niin kauhea ääni? Samoin välillä pitää tulla mouruamaan ihmisen eteen, jotta tämä tajuaisi nostaa kissan syliinsä paijattavaksi. Sylissä on sitten hyvä lekotella ja kehrätä.

Taitaa kissaneidillä olla pian edessä dieetti. Miska oli aika hoikka tyttö kun tuli meille, mutta on nyt kiitettävästi lihonnut muutamassa kuukaudessa, tosin ei hän vielä läskipallo ole. Miska saa kaksi, kolme kertaa vuorokaudessa pussiruokaa ja nakeroa on koko ajan saatavilla. Onko tämä teistä liian paljon tai usein? Kun on tottunut Kisulin kokoiseen syömämieheen niin näin pienen kissa oikean ruokkimisen arvioiminen on aika vaikeaa.

Miska myös nauttii koko sydämestään asemastaan talouden ehdottomana keskipisteenä. Aiemmin hän on ollut vain yksi monista, joten tämä taitaa olla hänelle aivan uusi tilanne. Tosin aito kissa kun on, niin asianlaitaan sopeutuminen ei näytä tuottavan hänelle minkäänlaisia vaikeuksia. Hänellä on ihmisten sydämet tiukasti pikku tassuissaan...