Kaikki ovat varmaan jo tässä vaiheessa päivää tietoisia siitä, että InterCityjunalla meni tänä aamuna loppujarrutus "hieman" pitkäksi Helsigin rautatieasemalla. Vaikutti Tädin kulkemisiin sen verran, että epätietoisena pyörin hetken Elielintorilla ennen kuin hyppäsin taksiin ja kurvasin sillä töihin. Olin myöhässä vain viisi minuuttia. Puh!

Takaisin pääsin onneksi junalla ja nyt ehdin ihastella koko katastrofin aiheuttanutta junaa. Siinä se jökötti oikein tyylikkäänä hotellin toisen kerroksen sisällä. Paikalla oli kauhea lössi porukkaa, jotka kaikki räpsivät kuvia. Tällaisissa tapauksissa sitä voisi jo ehkä harkita sen kamerakännykän hankkimista. Tosin kauhean pimeitä niistä kuvista olisi tullut. Juttua Iltasanomien nettilehdessä kuvan kera.

Mutta onneksi ei käynyt kenellekään köpelösti. Yksi ihminen loukkaantui lievästi, mutta ainekset tässä olisi ollut tosi isoon onnettomuuteen. Kuski onneksi oli tajunnut ajoissa, että nyt menee pitkäksi, ja ihmiset oli ehditty evakuoida. Raiteille kävi hieman huonommin ja sähköt menivät totaalisesti poikki. Kolmen aikaan liikenne hiljalleen palaili jo normaaliin suuntaan. Asemalla liikennejärjestelyt olivat uusittu, joten aikamoisen kiemuran sai tehdä, että pääsi normaaleille "raiteilleen".

Lisää asiasta päivän uutislähetyksissä.