Mina Hwang: Redmoon Vols.3 - 6 *** (manhwa / fantasia)

  Philaron viholliset eivät anna Philarille hetkenkään rauhaa, ja poikaparka alkaa olla hermoromahduksen partaalla. Onneksi hänellä on myös ystäviä. Kuudennessa osassa kerrotaan enemmän Philaron orjasta ja ystävästä Sadadista.

Osia on yhteensä 18, joten lukemista riittää. En edelleenkään pidä oikeastaan taiteesta, mutta tarina vie mukanaan. Luetaan loppuun.

Marjatta Nielsen, Jorma Kaimio ja Eero Jarva: Etruskit **** 

  Etruskit ovat kiehtoneet ihmisten mielikuvitusta vuosisatojen ajan. He jättivät jälkeensä elämäniloisia hautoja, joista tietomme tästä kansasta lähinnä ovat peräisin. Heistä on kyllä jäljellä kirjallisiakin lähteitä, mutta ongelmana on niiden tulkitseminen. Ongelmana ei ole kirjoitus, vaan kieli, joka ei ole sukua millekään nykyisin tunnetulle kielelle.

Erittäin kiehtova aihe. Kirja liittyy Sinebrychoffin museossa olleeseen etruskinäyttelyyn. Esitys ei ole kovinkaan syventävä, mutta antaa kattavan silmäyksen etruskeihin.

Josephine Yun: j-rock ****

  Tämä kirja esittelee 40 j-rockin kiinnostavinta nimeä historiikkeineen ja diskografioineen. Kirja keskittyy lähinnä vanhempiin nimiin, joten aivan uusimmat suosikit eivät tästä löydy. Mutta kaikille j-rockin ystäville ehdoton must! Nyt vain nettiin etsimään tietoa ja kuuntelemaan.

CLAMP: Legal Drug Vols.1 - 3 **** (manga)

  Apteekki joka on erikoistunut lääkkeisiin - ja vaaraan. Kazahaya Kudolla on näkemisen lahja. Onnetar on hylännyt kodittoman ja varattoman Kazahayan, kunnes kohtalo tuo hänen tielleen Green Drug Pharmacyn. Vastineeksi siellä työskentelystä hän saa asunnon ja ruoan. Mutta lisäraha ei ole koskaan pahitteeksi, joten Kazahaya ottaa vastaan omistajan "erityistehtäviä". Apunaan työ- ja huonetoverinsa Rikuo, jolla on omat kykynsä, Kazahaya löytää itsensä mitä surrealistisimmista tehtävistä.

Tarina koostuu eri tehtävistä, jotka vievät tarinaa eteenpäin. Tarina vain jää kesken, eikä CLAMP ole ainakaan vielä tähän mennessä jatkanut tarinaa. Fanit kyllä odottavat toiveikkaina. Mysteereisä pitäville, ja niille joita kesken jäänyt tarina ei turhauta.