Kari J.Kettula & Harri Kumpulainen: Kirjastokirja ****

  Alanimeke on Kaksi novellia, joka kertookin kirjasta kaiken eli siinä on kaksi kirjastoaiheista novellia. Ensimmäisessä kirjastolaitosta on uudistettu rankalla kädellä, ja toisessa alkaa kirjastonhoitaja todella suorittaa poistoja. Jokaisen kirjastoa rakastavan ihmisen tulisi lukea tämä kirja. Ainakaan kirjan paksuus ei ole tekosyynä sen hyllyyn jättämiselle. Kevyesti jaksaa tämän kantaa kotiin asti! Kirjan ainoa vika on, että se saisi olla paksumpi. Kirjastosta saisi kyllä aihetta useampaankin novelliin.

Natsuki Takaya: Fruits Basket 16-17 ***** (manga)

  Vuorossa on Toorun vanhempien tarina, ja mitä tekemistä Kyoolla on Toorun äidin kanssa?ä. Kyoon miettiessä syntyjä syviä, Yukin ja Machin välit alkavat lähentyä. Lisäksi Tooru saa selville Akiton tarkkaan vaalitun salaisuuden.

Edelleen erinomaista. Takaya on parhaimmillaan kuvatessaan Kyookon ja Katsuyan tarinaa. Siinä tunne on tosi. Suosittelen, varsinkin itseään etsiville nuorille. 

Bisco Hatori: Ouran High School Host Club Vols.12-13 **** (manga)

  Hikaru ja Kaoru tappelevat Haruhista ja aiheuttavat huolta Hunnylle ja Morille, jotka yrittävät huolehtia toisistaan vieraantuneista kaksosista. Sillä välin Kyoya yrittää etsiä Tamakin tietämättä tämän äitiä luokkaretkellä Ranskassa. Ja kun yhdestä kriisistä päästää eroon, on vuorossa seuraava. Mei antaa Haruhille lehden, jossa on testi, jossa testataan onko tyttö rakastunut. Tulos on lievästi sanottuna järkytys Haruhille.

Toimivaa komediaa, jossa on syvällisemmätkin hetkensä. Suosittelen.

Mikiyo Tsuda: Princess Princess 3 **** (manga)

  Toorun isä vaatii häntä muuttamaan takaisin kotiin, kun ongelma Sayakan kanssa on ratkennut. Muut prinsessat vain eivät ole valmiita luopumaan kohtalotoveristaan. Lisäksi oppilaskunnan puheenjohtaja Arisada juonii kolmikin päänmenoksi uusia tapahtumia, joista ei noloja tilanteita puutu!

Sarja aiheuttaa lievää vakavampia hihityskohtauksia. Suosittelen tätäkin.

Hwang Mi Ri: Wait, Wolf! Vol.1 *** (manhwa)

  Hwi-Kyung on tyttö, joka muistuttaa enemmän poikaa kuin tyttöä. Hänellä on kolme uskollista ystävää (poikia), kuin muskettisoturia. Eräänä päivänä Hwi-Kyung törmää komeaan ja itsevarmaan Yoon Suh-Riniin, eikä todellakaan hyväenteisissä merkeissä. Eivätkä uudetkaan tapaamiset ole sen parempia, mutta miksi Suh-Rin hymyilee aina niiden jälkeen. Ja kun Hwi-Kyung käy lävitse muodonmuutoksen, avautuvat muskettisoturienkin silmät...

Romanttista komediaa. Tässä Hwang Mi Rin niin vahvuudet kuin heikkoudetkin ovat samat kuin aina. Ei mitään maailmoja mullistavaa, mutta ihan hauska tapaus hiljaisempien hetkien varalle.

Ema Tooyama: Watashi ni XX Shinasai! Vols.1 - 2 *** (manga)

  Himuro Yukina tunnetaan nimellä "Absoluuttisen nollapisteen jäänainen". Hän on hiljainen sivustakatsoja. Mutta hänellä on salaisuus, sillä hän on "Yupina", suosittu kännykkäromaanien kirjoittaja. Mutta mitä tapahtuu, kun lukijat valittavat, että Yupinan tarinoista puuttuu romantiikka? No, tietysti Yukina päättää opiskella romantiikkaa! Kuvaan astuu luokan suosituin poika, Kitami Shigure, tyypillinen bishounen, joka putoaa pahaa aavistamatta Yukinan ansaan. Yukina kiristää Shiguren osallistumaan "rakkauskoulutukseen". Mutta mitä mieltä tästä kaikesta on Yukinan serkku Akira?

Oikein söpö teinirakkauskomedia. Mihin kaikkeen sitä kirjailija onkaan valmis kirjoituksensa laadun vuoksi! Hauska. Sarja jatkuu.

Tarina: Yoshiaki Tabata; Taide: Yuuki Yugo: Wolf Guy - Wolfen Crest Vols.1 - 5 **** (manga)

  Ms.Aoshika on eronnut nainen ja aliarvostettu opettaja. Yksi juopunut erehdys johtaa siihen, että hän näkee nuoren miehen brutaalin murhan. Mutta kun hän palaa tajuihinsa pyörryttyään, hän näkee kaikki hyökkääjät vakavasti haavoittuneina. Eivätkä yllätykset lopu siihen, sillä seuraavana aamuna hänen luokalleen tulee uusi oppilas, Akira - sama poika, jonka murhan hän näki edellisenä iltana!

Yliluonnolista toimintaa. Varoitus: Sarja on erittäin väkivaltainen! Mutta se ei ole pelkkää väkivaltaa, vaan taustalla on erinomainen tarina. Kaikesta huolimatta Täti suosittelee. Sarja jatkuu.