Ai Yazawa: Nana Vol.1 **** (manga)

  Nana Komatsulla ei ole onnea miesasioissa. Muuttaessaan Tokioon hän toivoo saavansa elämänsä hallintaan ja jättävänsä sekaiset seikkailunsa taakseen. Hän etsii rakkautta ja toivoo löytävänsä sen  isosta kaupungista. Nana Osaki on puolestaan cool, itsevarma ja määrätietoinen. Hänellä on unelma, eikä hän aio luovuttaa ennen kuin hän on Japanin no.1 rockstara. Vaikka molemmat Nanat tulevat hyvin erilaisista taustoista, heistä tulee parhaat ystävät. Takakansi lupaa tarinan täynnä seksiä, musiikkia, muotia, juoruja ja yli yön kestäviä juhlia. Katsotaan nyt, vielä he eivät ole päässeet edes Tokioon asti.

Uppoaa varmaan teineihin kuin kuuma veitsi sulaan voihin. Ei hullumpi tarina.

A Wedding Bouquet (Anne Barbour, Carla Kelly, Edith Layton, Patricia Oliver ja Patricia Rice) *** (historia / romantiikka)

  "Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence for her shoe." Loru on meille suomalaisillekin tuttu. Kirjassa on viisi teemaan sopivaa tarinaa. Pitkästä aikaa olikin sitten ihan vetäviä tarinoita eikä Tädin tarvinnut haukotella tylsistymistään.

Julia Quinn: The Viscount Who Loved Me **** (historia / romantiikka)

  Anthony Bridgerton tarvitsee vaimon. Edwina Sheffield on puolestaan kauden kaunein debytantti. Hän on myös suloinen, viaton ja tottelevainen, täydellistä vaimomateriaalia siis. Ainoa este Anthonyn suunnitelmien tiellä on Edwinan isosisko Kate. Kate tekee kaikkensa, että Edwinan voisi mennä naimisiin rakkaudesta eikä velvollisuudesta. Arvaahan sitä kuinka siinä sitten käy.

Suosittelen Julia Quinnin kirjoja lämpimästi. Okei, ne ovat romanttista hömppää, mutta hei! ne ovat hauskoja ja älykkäitä. Siis virkistäviä poikkeuksia genren normaaliin virtaan. Täti jopa nauraa hekotteli välillä, ja se on jo paljon se.