Kalevi Wiik: Mistä suomalaiset ovat tulleet? *****

  Niin, mistä? Tässä kirjassa kysymystä selvitetään genetiikan kannalta. Aiemmissa kirjoissaanhan Wiik on käsitellyt eurooppalaisten ja suomalaisten juuria myös arkeologian ja kielentutkimuksen valossa. Tässä kirjassa perehdytään suomalaisten miesten ja naisten isä- ja äitilinjoihin. Tutkimalla erikseen väestöjen isä- ja äitilinjoja päästään käsiksi entistä kaukaisempiin - ajallisesti - juuriin.

Huimaavan mielenkiintoinen teos! Täti luki tämän yhdeltä istumalta. Suosittelen kaikille! Tosin lukemista helpottaa, jos on jo etukäteen jonkinlainen tieto genetiikasta, mutta ei se välttämätöntä ole.

Bisco Hatori: Ouran High School Host Club Vol.11 **** (manga)

  Koulussa vietetään urheilupäivää. Tosin paikan tuntien tapahtuma on totaalisesti omanlaatuisensa! Räjähtääkö koko tilaisuus avoimeksi sodaksi ystävysten välillä?

Hauska ja koskettava. Nami, nami!

Natsuki Takaya: Fruits Basket 11 ***** (manga)

  Kesänvietto lähestyy loppuaan. Tooru saa toimia Leelian lepotuolina niin Yukille kuiin Kyoollekin. Eikä Akito malta olla sekoittamatta kuvioita entisestään.

Edelleenkin hyvää.Suosittelen!

Yun JiUn: Cynical Orange Vols.1 - 6 ***** (manhwa)

Osat 1 - 3 olen arvostellut jo aiemmin, joten ne voi lukea edellisistä lukupäiväkirjoista.

  Hye-Min saa yllätyksekseen tietää, että Ma-Ha on Boran entinen poikaystävä. Joten vastoin parempaa tietoaan hän suostuu auttamaan Boraa lyömään hynttyyt yhteen uudelleen Ma-Han kanssa. Seurauksella, että Hye-Min saa sanoa hyvästit uudelle ystävälleen. Mutta kun yksi ystävä jättää, tilalle tulee uusia - yllättävältä taholta. Sillä Ma-Ha esittelee hänet ryhmälle entisiä tyttöystäviään. Hämmentynyt Hye-Min löytää itsensä ensimmäistä kertaa elämässään ystävien parista. Ajan myötä Hye-Min ja Ma-Ha kasvavat toisilleen läheisemmiksi, mutta mitä tästä kaikesta ajattelee Shin-Bi?

Tämäkin sarja toimii mainiosti. Piti mennä ostamaan ihan itselle. Sarja jatkuu.

Tarina: Hiroyuki Morioka; Taide: Toshihiro Ono (Vols.1 - 2) & Wasoh Miyakoshi (Vol.3): Seikai Trilogy 1 - 3 :Banner of the Stars, Crest of the Stars I & II ** (manga)

  Abhit - avaruuteen sopeutunut rotu - valloittaa nuoren Jinton kotiplaneetan. Siitä alkaa Jinton unohtumaton seikkailu. Kaunis prinsessa vierellään hän joutuu keskelle sotaa ja rakkautta.

Avaruusopperaa. Sarja koostuu kolmesta erillisestä tarinasta. Valitettavasti ne eivät muodosta kiinteää kokonaisuutta, joten lukija jää välillä kyselemään, että minne tarina mahdollisesti on menossa. Myös taitelijan vaihtuminen välissä jää vähän haittaamaan. Pettymys.

Shohei Manabe: Dead End Vols.1 - 4 **** (manga)

  Mysteerinen, enkelimäinen tyttö ilmestyy kirjaimellisesti tyhjästä. Sekä seuraavaksi ryhmä armottomia gangstereita valmiina tappamaan. Maailmasssa on monta asiaa, joita emme pysty havaitsemaan omin aistein, jonka Shirou saa oppia kantapään kautta. Kun muistinsa menettäneen Shiroun ystävät yllättäen raa'asti murhataan, Shirou joutuu ratkaisemaan palapelin osaset. Mutta mikä on totta? Toden ja vainoharhaisuuden rajat hämärtyvät.

Suoraan sanottuna en odottanut paljoakaan tältä tarinalta, mutta niin vain havaitsin löytäneeni itseni lukemasta sarjaa yömyöhään. Taide ei ole sievää shoujotyyliä, joten se saattaa pelästyttää arimmat pois. Mutta lukeminen kannattaa! Aivan huikaiseva tarina. Sitä ei oikein itsekään tiedä aina missä mennään!

Kiyo Kuujyo: Trinity Blood 7 - 9 **** (manga)

  Esther, Ion ja isä Abel siis ovat saapuneet keisarikunnan pääkaupunkiin ja ovat joutunuut keskelle verisiä juonitteluita. Sillä kapinallisten tavoitteena ei ole vähäisempi, kuin keisarinnan surmaaminen! Kolmikkomme yhdessä Kiovan markiisittaren kanssa tekevät kaikkensa estääkseen keisarinnan salamurhan. Onneksi Esther ja Ion saavat apua salaperäiseltä tytöltä. Mutta mikä tämän suhde on isä Abeliin?

Tarina on alkanut imeä mukanaan. Mutta edelleenkin olisi kiva pystyä lukemaan ne kaikki puhekuplat... Reipasta seikkailua.

Arina Tanemura: The Gentlemen's Alliance Cross 2 *** (manga)

  Haine on saanut tehtäväkseen toimia unelmiensa prinssin, Shizumasan, valetyttöystävänä. Mutta Hainen tehtävä ei ole helppo, sillä ympärillä kuhisee kateellisia kilpailijoita sekä muita vanhoja ja uusia vihollisia. Luvassa on myös päivänvaloon tulevia salaisuuksia.

Tuttuun tapaan aika sekavaa Tanemuraa. Hahmot muistuttavat aika paljon toisiaan, joten välillä saa miettiä, että kuka se nyt olikaan kuka. No joo...