Yoshiki Nakamura: Skip Beat Vols.1 - 25 ***** (manga)

  Kyoko Mogami on elänyt elämänsä vain lapsuudenystäväänsä Shootaaro "Shoo" Fuwaa varten. Hän seuraa Shoota Tokioon, jotta tämä voisi toteuttaa unelmansa tulla kuuluisaksi rocktähdeksi. Kun Shoo saavuttaa unelmansa, kuulee Kyoko sattumalta Shoon todellisen syyn tuoda hänet mukanaan. Shoo toi hänet piiaksi. No, onhan se aikamoinen isku naisen ylpeydelle, ja Kyoko vannoo kostoa! Hän aikoo lyödä Shoon laudalta showbisneksessä. ja tuhota tämän ylpeyden. Uudella lookilla ja asenteella varustautuneena Kyoko liittyy LME:hen, agentuuriin, jossa työskentelee myös Ren Tsuruga, Shoon ykköskilpailija numero ykkösen asemasta.

Sitä voisi luulla ensi katsomalta tätä pelkäksi romanttiseksi teinikomediaksi, mutta tämä on paljon enemmän. Tarinan psykologinen puoli on tarkoin harkittu. Hahmot ovat eläviä ja kasvavat (joidenkin tapauksessa...) tapahtumien myötä. Taide ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta mukana on bishouneneita joka makuun. Minun käy vähän sääliksi Ren Tsuruga... Ohjaaja Ogata on myös syötävän suloinen... Sarja jatkuu.

Kiyohiko Azuma: Yotsuba 1 ***** (manga)

  Yotsuba on viisivuotias vihreätukkainen pikkutyttö, joka pursuaa iloisuutta ja bon- välillä vään liikaakin. Vuorossa on kommelluksia ja seikkailuita. Varokaa naapurit!

Tiesin Azuman hyväksi mangakaksi, mutta sankaritar hieman epäilytti. Viisivuotias pikkutyttö? Pelkona oli, että kawaii olisi pursunnut ylitse. Pelko osoittautui turhaksi, olisihan minun se pitänyt tietää. Yotsubassa on Peppimäistä radikaaliutta. Kerrassaan aivan ihana komedia. Suosittelen!

Takehiko Inoue: Vagabond 7 **** (manga)

  Musashi on harjoitellut kovasti nöyryyttävän tappion jälkeen. Nyt hän on valmis kohtaamaan Inshunin uudelleen.

Taas uusi askel bushidon sydämeen. Tässä osassa liikutaan ihmisen mielen sisällä, sillä se (mieli) saattaa olla se terävin ase. Upeaa!

Yuuki Obata: Olipa kerran... me 4 **** (manga)

  Juuri kun Nanami kuvittelee ymmärtäneensä Yanon tunteet, hän huomaa, ettei ole ymmärtänyt yhtään mitään. Yanon aiemmat kokemukset aiheuttavat ongelmia heidän välilleen, ja se saa Nanamin tuntemaan olonsa turhautuneeksi ja surulliseksi. Yanon menneisyys tulee heidän välilleen aina tavalla tai toisella, ja ovatko Yanon tunteet Nanaa kohtaan todella kuolleet?

Teiniangstia. Romantiikkaa ja kasvamista. Joskus pelkkä rakkaus ei riitä. Riipaisevan kaunis rakkaustarina ei-niin-onnellisesta ensirakkaudesta.

Mikiyo Tsuda: Princess Princess 2 **** (manga/ shounen ai???)

  Kouno saa odottamattoman vieraan ja vuorossa on yhtä odottamaton ensisuudelma (heh!). Sitten on myös kesäloman vuoro. Kouno ja Shihoudani jäävät asuntolaan kumpikin omista syistään. Sivutarinassa he käyvät vieraisilla Sakamoton kotona, jossa tämän perheenjäsenet aiheuttavat päänsärkyä pojille. (Jos olette lukeneet Family Complexin, niin arvaatte kyllä miksi.) Mutta shounen ai minulta on kyllä vielä totaalisesti näkemättä.... Suosittelen tätäkin hekotteluhetkiin.

Hiroko Fukuhara & Yasuko Takahata: Vegetarian Sushi Made Easy ****

  Jos luulitte, että sushi on pelkkää raakaa kalaa, niin olette erehtyneet pahasti. Myös kasviksista saa maukasta sushia. Ohjeita ei ole kovinkaan montaa, mutta kyllä näillä maarunsa täyteen saa. Vegaaneille tämä ei kuitenkaan sovi, koska ohjeissa käytetään dashilientä. Tosin senkin kyllä voi tehdä pelkästä kombusta, mutta minun mielestäni se ei ole yhtä hyvää. Jokaisesta ohjeesta on värikäs kuva ja osassa valmistusvaiheet esitetään myös kuvin, mikä helpottaa huomattavasti hahmottamista. Kaikille kasvissyöjille, jotka haluavat silti nauttia sushista.