Julia Quinn: How to Marry a Marquis **** (historiallinen romantiikka)

Kun Elizabeth Hotchkiss törmää työnantajansa kirjastossa kirjaseen "Kuinka naida markiisi", hän on aivan varma, että joku pilailee hänen kustannuksellaan. Mutta hänellä on kolme nuorempaa sisarusta elätettävään ja hänen on pakko naida rahaa, joten oppaasta vietteleyyn saattaisi olla juuri se mitä hän tarvitsee. Sitä paitsi eihän kurkistuksesta ole mitään haittaa? James Sidwell, Riverdalen markiisi, on kutsuttu tätinsä luo pelastamaan tämä kiristäjän kynsistä. James esiintyy tätinsä uutena tilanhoitajana, ja ensimmäinen epäilty, joka hänelle tulee mieleen on tädin seuraneiti Elizabeth Hotchkiss.

Ja lopun te varmaan jo arvaattekin? Hupaisa ja naseva romanttinen komedia. Täti suosittelee.

Tite Kubo: Bleach Vol.25 **** (managa)

  Ichigon edellinen taistelu arrancarien kanssa on saanut hänet vakuuttumaan siitä, että jos hän haluaa suojella ystäviään, hänen täytyy tulla voimakkaammaksi. Ainoa tapa tehdä se on kontrolloida hänen sisäistä hollowiaan. Ichigo kääntyy visoredien (visor = silmikko, häikäisysuoja, käännä nyt tämä sitten...) puoleen. Visoredit ovat entisisä soul reapereita, jotka ovat hollowoituneet (Aaarghh!). Mutta ennen kuin opetus voi alkaa, on Ichigon käytävä taisto omaa hollow-puoltaan vastaan - panoksena on Ichigon sielu!

Toimintaa. Toimivaa sellaista. Ainoa vika näissä pitkissä sarjoissa on se, että ne ilmestyvät tipoittain ja siinä vaiheessa kun uuden saa käsiinsä, on jo unohtanut puolet lukemastaan. Ratkaisuna kai täytyy tulevaisuudessa lukea koko sarja kerralla.

Yuuki Obata: Olipa kerran ... me 3 **** (manga)

  Nanami ei oikein ymmärrä Yanoa mutta oppii hiljalleen tuntemaan tämän. Nuorten rakkaus seilailee jossakin oneen ja kärsimyksen välillä. Teiniangstia.

Tuo yllä oleva kuvaus kuulostaa äärimmäisen tylsältä, mutta iotse tarina ei sitä taatusti ole. Romantiikkaa, kasvutarinaa. Juuri kaikkea sitä, mistä Täti pitää!

Erika Kurahashi: Celebrity Yuukoujouyaku ** (manga)

  Chidorin rikas poikaystävä jättää hänet, joten Chidori vanno vastaisuudessa pysyvänsä erossa rikkaista pojista. Erään päivänä Chidori ryöstetään. Syyllisiksi paljastuvat Kikuya ja Yuu, Chidorin luokkatoverit, jotka harjoittelevat näyttelemistä. Chidori tuntee vetoa Yuuta kohtaan, mutta hänen ystävänsä paljastaa Yuun olevan sikarikas. Joten Chidori päättää pitää etäisyyttä...

Tavallistakin tavallisempaa shoujoa. Taidekaan ei erota tarinaa keskinkertaisuuden mössöstä. Plussaa tulee tarina lyhyydestä.

Minami Kanan: Chain of Pearls Vols.1 - 2 **** (manga)

  Hisa on lukion jalkapallojoukkueen uusin huoltaja ja hänellä on salaisuus: osa-aikatyö. Jos se paljastuisi, joutuisi hän luopumaan joko tarpeellisesta työstään tai harrastuksestaan, jota hän rakastaa. Joten tietysti Sakyou, yksi joukkueen lahjakkaimmista ja antisosiaalisimmista jäsenistä, saa siitä selvän. Onneksi komea Sakyou suostuu pitämään suunsa kiinni...

Suloinen rakkaus- ja kasvutarina. Mukana on myös kolme hauskaa sivutarinaa. Tarina sisältää jonkin verran seksiä, joten kaikkien nuorimmat eivät ehkä tästä välitä niin kauheasti. Muut kyllä tykkäävät.

Tarina: Eun Ho Son; Taide: Myung Soo Choi: Change Guy Vols.19 - 31 **** (manhwa)

  Siis mihin jäimmekään edellisessä...? Aah! Taisteluihin! No, ne jatkuvat ja nyt paljastuu, mihin ne johtavat. Kang Too-Jeen ja Woo Soi-Choon tiet kohtaavat uudelleen, mutta eivät mitenkään aurinkoisissa merkeissä, sillä nyt he joutuvat taistelemaan henkensä edestä!

Tässä sarjassa ainakin testosteronia riittää. Samoin adrenaliinia. Vaikka tarina onkin suurimmalta osaltaan pelkkää taistelujaksoa, jaksaa se yllättäen pitää hyvin otteessaan. Luonnekuvaus nyt ei ole oleellinen osa tarinaa, mutta toiminta rulettaa. Jossakin vaiheessa tarina siirtyi hullusta tiedenaisesta salaisiin kansiohin, mutta what the heck! Kehtaako tätä edes tunnustaa? Täti tykkää... Kuten myös kaikki taistelupeleistä innostuneet pojanklopit (tai isommatkin nörtit). Sarja jatkuu.