Kentaro Miura: Berserk Vols.17 - 19 **** (manga)

  Musta miekkamies Guts saattaa olla demonien surma, mutta Midlandin asukkaat eivät kuulu varsinaisesti hänen faniklubiinsa. Ja nyt on kirkkokin Gutsin kintereillä. Ihan niin kuin demoneissa ei olisi ihan tarpeeksi... No, mies tekee mitä miehen on tehtävä...

Sarja jatkuu upeana. Ei edelleenkään hentomielisille. Tarinan kevennyksestä huolehtii Puck-keiju. Täti tykkää.

Julia Quinn: Brighter Than the Sun **** (historiallinen romantiikka)

  Sitten vaihteeksi kevennetään atmosfääriä... Charles Wycombe, Billingtonin jaarli, putoaa ihan kirjaimellisesti Eleanor Lyndonin jalkoihin. Näin epälupaavan alun ei arvelisi johtavan avioliittoon, mutta kummallakin on omat syynsä. Charlesin on löydettävä morsian ennen kolmattakymmenettä syntymäpäiväänsä. Eleanorin pastori-isä taas on puolestaan menossa uudelleen naimisiin - varsinaisen syöjättären kanssa. Eleanorin on löydettävä itselleen mies, ennen kuin uusi äitipuoli tekee sen hänen puolestaan.

Kuplii kuin hyvä samppanja. Piristävää vaihtelua romantiikkamössön joukossa. Olen tainnut ennenkin kehua Julia Quinnia, vai mitä?

Juuji Fusa: Fukuin *** (manga / yaoi)

  Hagiwara on nuori lakimies, joka opettajansa suosituksesta ryhtyy yhtiön lakimieheksi. Vain saadakseen jälkikäteen selville, että yhtiö kuuluu yakuzalle. Yhtiön johdossa on Takagi, mies joka uhkuu voimaa ja väkivaltaa. Joten Hagiwara ei uskalla edes ajatella kieltäytyvänsä, kun Takagi osoittaa häntä kohtaan kiinnostusta. Tervetuloa Hagiwaran matkalle helvettiin. Mutta loppujen lopuksi kumpi on tässä voittaja, alistaja vai alistettu?

Lähtökohtaisesti mielenkiintoinen tarina. Tosin loppuratkaisu on kömpelö. No, kaikkea ei voi vaatia. Ei ehkä kaikkein herkimmille lukijoille.

Shiori Yuwa: Full House Kiss Vols.1 - 2 **** (manga)

  Viisitoistavuotiaalle Mugi Suzuharalla on missio: löytää hänen kadonnut sisarensa. Mugin vanhemmat ovat kuolleet, ja sisko on hänen ainoa omaisensa. Viimeinen johtalanka johtaa Shoukein eliittilukioon. Lukion alueella on vain kovin vaikea päästä. Mugi onni kääntyy, kun hän kirjaimellisesti törmää Midou-kuniin. Midou on ylimielinen ja sikarikas tyyppi, johon Mugin nyyhkytarina ei tee vaikutusta. Mutta ei hän ole mitenkään kohtuuton. Midou suostuu järjestämään Mugin kouluun töitä vastaan. Mugin täytyy ryhtyä Midoun sisäköksi.

Romanttinen koululaiskomedia. Kyllä, tämä on sisäkkötarina, mutta ei ihan tavallinen. Mielenkiintoinen. Sarja jatkuu.

Miyuki Nagakura: Game Center Fishing *** (manga)

  Kirja koostuu kuudesta lyhyestä rakkaustarinasta. Miellyttäviä, mutta ei mitenkään mieleenpainuvia tarinoita. Jos pidätte rakkaustarinoista, niin kyllä tämä asiansa ajaa. Perusshoujoa.

Ako Shimaki: Gekka No Kimi Vols.1 - 5 **** (manga)

  Manga perustuu löyhästi Genjin tarinaan, joka on japanilaisen kirjallisuuden iso juttu. Vähän niin kuin Seitsemän veljestä potenssiin n. Hikaru Genji oli varsinainen pelimies, joka vaelsi vuoteesta toiseen. Nyt tuhat vuotta myöhemmin Genji on syntynyt uudelleen Hazukin ruumiiseen ja saa rangaistuksen pahoista teoistaan. Sillä historian suurin playboy... värisee kuin pelokas karitsa, kun tyttö vain koskettaa häntä!

Rakkaustarina, komedia, mysteeritarina. Sarja ei suostu oikein asettumaan mihinkään yhteen genreen. Mutta on ihan mielenkiintoinen. Sarja jatkuu.

Makoto Tateno: Gerbera ** (manga / shounen ai)

  Ei ja Yuuji ovat aina olleet parhaita kavereita. Aina siihen asti, kunne Yuuji tunnustaa tunteensa tytölle ja tulee torjutuksi, sillä tyttö on ihastunut Eihin. Ei taas puolestaan on rakastunut johon muuhun. Mutta mitä tehdä, kun rakkaus tuntuu olevan mahdoton?

En oikein pitänyt piirustustyylistä, ja tyyppien käytös oli hieman yliampuvan dramaattista. Eli ei ollenkaan uskottavaa. En minä ainakaan ole missään vaiheessa oikeassa elämässä nähnyt moista draamaa... Kaiken tämän jälkeen - ei se nyt niin kauhea tarina ollut.

Ayane Ukyou: Get Chu *** (manga)

  Chitose on valmis rakastumaan, ja Yamatossa hän näkee täydellisen tunteittensa kohteen. Yamato on hyvännäköinen, huomaavainen... ja hieman pahis. Chitose saa selville, että Yamato suutelee ja käy treffeillä maksua vastaan. Chitose haluaa Yamaton huulet yksin omikseen, mutta hänellä ei ole aikomustakaan maksaa niistä! Joten Chitose siirtyy hyökkäyskannalle...

Piristävän raikas sankaritar. Romanttinen komedia, joka saa hyvälle tuulelle.