808977.jpg

Lauantai-iltana hoitaja soitti tallilta, että Typy vuosi takapäästä, ei ollut ripulia. Siinä vaiheessa iltaa oli myöhäistä soittaa eläinlääkäriä paikalle, joten kutsuin hänet paikalle sunnuntaina. Typy sitten on luonut varsansa. Perkunas! Luomisesta on jo jonkin aikaa, Typy jo puhdisti kohtuansa, siitä vuoto. Ei sitten tullut varsaa, ei... No, suhtaudun kolmen pettymyksen jälkeen tapahtuneeseen fatalistisella tyyneydellä ja ryhdyn säästämään seuraavaa hevosta varten. Mutta miksi Typy loi? Ei aavistustakaan. Kohtu oli erinomaisessa kunnossa, ei jälkeäkään tulehduksesta. Jalkakaan ei ole ollut tätä viimeistä lukuun ottamatta pipi. Ainoaksi syyksi voisin kuvitella stressin, kun yksi toinen hevonen on juoksuttanut tarhassa Typyä. Laitsalla Typy pystyi hyvin väistelemään tätä ärmättiä, kun siellä oli tilaa. Tarha taas on paljon pienempi, ja hevoset sen myötä agressiivisempia. Nyt Typy on onneksi taas takaisin talvilaumassaan, jossa HÄN on ykkönen.

Sunnuntaina pääsin ratsastamaan, oli jalka parantunut. Tamma oli viikolla parannellut kipeää jalkaansa hyppäämällä pois tarhastaan (halusi illalla sisälle syömään) ja muutenkin riekkumalla tarhassa. Ei nähtävästi sattunut jalkaan tarpeeksi.

Sunnuntaiaamuna tulin tallille ja puoliunessa heittelin hevosille aamupöperöt turvan eteen. Ihmettelin hieman, miksi Unnan ämpäri ei ollut  paikalla. Normaalisti tamma myös pitää meteliä, nyt olin vain iloinen kun ei kitissyt. Yksi boksin ovi oli auki, muistin että Valma oli Niinisalossa kisaamassa. Seuraavaksi aloin jakamaan heiniä. Pääsin Unnan boksin kohdalle ja silmäni rävähtivät auki järkytyksestä. Boksin ovi ei ollut lukossa! Ja missä oli hevonen! Apua, olinko unohtanut lukita oven annettuani aamuruoat? Syöksyin ulos, isäntä oli traktorin kanssa pihalla. " Missä Unna on?" puuskutin. Isäntä taisi katsoa hieman pitkään. "Niinisalossa." Arvaatka tunsinko itseni täydeksi tontuksi?! Kenties käynti optikolla auttaisi?