Tädin musiikkimaku on kieltämättä keskivertohittifania oudompaa. Nytkin Täti fiilistelee ja tanssii teknon tahtiin. "Mitä kummaa siinä nyt muka on?", te kysytte. Ei muuta kuin, että tällä levyllä lauletaan tuvan kielellä (kuuluu turkkilaisiin kieliin) ja laulutyyli on kurkkulaulu. Siis se kuuluisa tuvalainen kurkkulaulu. Tokihan te sen tiedätte?

Ensiarvelemalta saattaa kuulostaa oudolta yhdistelmältä,  mutta oi veikkoset! Se toimii! Musiikki sinällänsä on ihan tavallista teknorytkettä, mutta tuvalainen kurkkulaulu tekee siitä oudolla tavalla hypnoottisen kiehtovaa.

Tuva Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuva ; Kurkkulaulu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurkkulaulu

Levy on Spirits from Tuva ja bändi Huun-huur-tu. Kannattaa kokeilla.

Ja kun tämä levy loppui, niin siirryin juuri sujuvasti kuuntelemaan toista etnopopparia eli Natacha Atlasta. Atlas on belgialainen popmuusikko, jonka sukujuuret johtavat Egyptiin, Marokkoon ja Palestiinaan. Hän yhdistelee taitavasti eri vaikutteita musiikissaan, varsinkin hip-hopia, mutta myös arabialaista musiikkia, drum'n' bass'ia ja reggaeta.  Juuri tätä artistia me soitimme Taiteiden yö-päivänä kirjastossa. Noin kuukausi sitten tuli eräs vanhempi mies minun juttusilleni ja kysyi mikä laulaja oli ollut kyseessä. Oli kovin tyytyväinen kun sai cd:n kouraansa.

Juu, Tädillä on outo musiikkimaku ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä laveammaksi se näyttää muuttuvan. Joku väittäisi, että sehän on vain hyvä asia.