Tällä kertaa sitten juttua elävien kuvien liittämisestä omaan blogiin. Aivan ensimmäiseksi pitää avata tili johonkin netistä löytyvään ilmaiseen ohjelmaan, mihin voi säilöä digitaalisesti omia valokuvia ja videoita. Photobucket on ainakin hyvä. Se on helppokäyttöinen ja neuvoo mitä milloinkin pitää tehdä.

Siitä sitten kopioit videon Html-koodin. Aiemmin Photobucketissa se piti tehdä hiiren avulla, nyt saattaisi Ctrl+C toimia myös. Sitten siirryt omaan blogiisi. Mutta nyt tulee tärkeä juttu! Et voi lisätä videota normaalissa editoritilassa, vaan sinun täytyy siirtyä tilaan jossa pystyt toimimaan Html-koodilla. Siihen sitten kopioit videon koodin.

Video on aika suurikokoinen, joten jos blogisi sivupohjan kirjoitusosio on kovin kapea, pullahtaa se ulos reunoista. Minulla ei ole aavistustakaan miten videon saisi pienemmäksi. Suurin osa kirjoittajista näyttääkin alistuneen kohtaloon ja jättäneen videon silleen. Leveissä sivupohjissa tämä ei ole mikään ongelma.

Photobucketista voi lisätä myös kuvia. Ne ovat siitä käteviä, etteivät ne vie rajallista kuvien säilytystilaa omasta blogista, mutta ne pitää lisätä samalla tavalla kuin videot, eli tuottavat hieman enemmän vaivaa.

Voit myös lisätä blogiisi (erinomaisen laittomia yleensä) videoita youtubesta. Videon alapuolelta löytyy nappi "embed", jota painamalla saat videon koodin. Sen sitten kopioit omaan blogiisi. Mutta sitten ette myöskään jälkikäteen narise, kun joudutte liriin tekijäoikeusrikkomuksesta...