Machiko Sakurai: Eichi Vols.1 - 4 **** (manga)

  Lukion ekaluokkalainen Shinobu Kobayashi siirtyy uuteen kouluun. Asiat eivät mene kovin hyvin, poikaystävä jätti hänet eikä opettajakaan oikein täytä tavallisen opettajan kriteereitä. Tämä polttaa tupakkaa, poistuu luokasta kesken tunnin - ja toimii iltaisin hostina. Muodostuuko heidän suhteensa syvemmäksi kuin pelkkä opettajan ja oppilaan välinen?

Taide nyppii Tätiä, mutta tarina itsessään on mielenkintoinen. Täysi annos teini- ja vähän aikuisempaakin angstia. Emoille sopiva rakkaustarina. Sarja jatkuu.

Kanoko Sakurakouji: Eikoku Kizoku Goyoutashi *** (manga)

  Kirja koostuu neljästä lyhyestä rakkaustarinasta. Ensimmäisessä Chiyoko Kamakura on makeismyymälän perijätär. Kun hän työskentelee siellä, komea ulkomaalainen pyytää häntä ulos. Ennen kuin Chiyoko huomaakaan, hän on korviaan myöten rakastunut. Sitten hän kuulee ympäristössä liikkuneesta nuoresta eurooppalaisesta miehestä, joka on huijannut naisilta näiden rahat. Onko hänen unelmiensa prinssi syyllinen? Toisessa tarinassa Mio kohtaa illalla töistä palatessaan muukalaisen. Sillä seurauksella, että hänestä tulee väliaikainen sihteeri. Kolmannessa tarinassa Yuu on pitänyt Akista jo vuosikausia, Aki vain ei ole vastannut hänen tunteisiinsa. Kun lukio päättyy, Aki päättää jatkaa opintojaan kokkikoulussa. Yuu ei ole valmis luopumaan taistosta ja seuraa Akia samaan kouluun. Yuu vain ei ole kiinnostunut ruoanlaitosta tippaakaan, niin kokin tytär kuin onkin. Neljännessä tarinassa Takase-kun on yksi koulun lupaavimmista jalkapalloilijoista. Joukkueen huoltaja on Mizuno-sempai, joka on kaikille ystävällinen - paitsi Takaselle. Jostakin kumman syystä se nyppii Takasea pahasti.

Normaaleja rakkaustarinoita. Ihan kivoja, mutta eivät mullista maailmaa.

Hasumi Toui: Family Border *** (manga / yaoi)

  Eichin isä on mennyt uusiin naimisiin. Kaupan päälle Eichi saa kolme veljeä, yksi heistä vain ei näe Eichiä veljenä...

No joo. Perusyaoita. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Heim Hinode: Faraway **** (manga / shounen ai)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäinen kertoo ensirakkaudesta, ja kuinka se antaa voimia kestää vaikeita olosuhteita. Toisessa Hoshi-kun rakastuu opettjaansa Sakurai-senseihin ja auttaa tätä löytämään jotakin tämä kauan kadottamaa. Kolmannessa tarinassa Hajime lähtee Englantiin festareille parantelemaan särkynyttä sydäntään. Festareilla hän tapaa Toshimunen ja he viettävät festarit yhdessä ilman mitään sitoumuksia. Vasta kotimatkalla lentokoneessa Hajime tajuaa rakastuneensa. Vahinko vain, ettei hän tiedä mistä löytäisi Toshimunen uudelleen... Viimeisessä tarinassa huhut väittävät Tetsuyan tappaneen kodittoman miehen. Siksi Riku suostuu tapaamaan Tetsuyaa tämän uhattua Rikua samalla kohtalolla ... vai johtuuko se sittenkään siitä?

Koskettavia ja kauniita tarinoita. Oikein sydäntä lämmittää. Suosittelen.

Takashi Kanzaki: Friends Like a Lover *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu kolmesta tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa Yukie ja Kogawa ovat molemmat rakastuneet yhteiseen ystäväänsä Yamatoon. Paineita purkaakseen he ovat huolehtineet toistensa hmmm, tarpeista. Mutta viime aikoina suhde on muuttunut vakavampaan suuntaan... Mitä tapahtuu, kun Yamato pääsee suhteesta selville? Myöhemmin näyttämölle ilmestyy neljäs tyyppi, joka on kiinnostunut yhdestä kolmikon jäsenestä. Saako hän tämän sydämen omakseen? Toisessa tarinassa Kiichi, Akira ja Akiran veli ovat saman lehden malleja. Akiran veli on ollut suosikkiäänestyksissä voitokkain, Kiichi on aina jäänyt toiselle sijalle. Kiichi lyö kohtalokkaasti vetoa Akiran kanssa. Jos Kiichi voittaa, Akirasta tulee hänen orjansa. Siihen asti Kiichi on Akiran orja. Kuka on voittaja? Ja miksi Akira haluaa nähdä veljensä lyötynä? Kolmannessa tarinassa Tamura Chisato makaa melkein kenen tahansa kanssa. Vaikka Masashi on hetero, häntä ärsyttää Chisaton käytös. Masashi ottaa tehtäväkseen muuttaa Chisaton tavat.

Komediallisia pikku tarinoita. Viimeinen on paras, ainakin minun mielestäni.

Tarina: Pentabu; Taide: Rize Shinba: Fujoshi Kanojo Vols.1 - 2 **** (manga)

  Mutou Ookawa on opiskelija, joka osa-aikatöissään tapaa uudelleen Yuiko Ametanin, jonka kanssa hän on aiemminkin ollut töissä samassa paikassa. Nyt Mutou rohkaisee mielensä ja paljastaa tunteensa Yuikolle. Yllättäen vastaus on myönteinen. Tässä kohtaa sankarillemme sattuu pieni huonon kuulon aiheuttama epäselvyys, josta irtoaa jälkikäteen runsaasti piinallisia hetkiä. Sillä Yuiko on fujoshi!

Komediaa. Rakkautta ja väärinymmärryksiä. Jos näette kirjaston tiskillä itsekseen naureskelevan Tädin, niin syynä saattaa olla juuri tämä sarja. Sarja jatkuu.