Shigeru Takao: Dear Mine Vol.1 *** (manga)

  Satokon isä on kuollut, ja perheestä tuli isän firman konkurssin takia erittäin köyhä. Siitä huolimatta Satoko viettää onnellista elämää äitinsä kanssa. Eräänä päivänä Fuuma, epätavallisen kypsä 10-vuotias poika, pelasti hänet koiran hyökkäykseltä. Satokolla ei ole aavistustakaan siitä, että tämä on Wakudera-yhtiön johtaja - ja hänen tuleva aviomiehensä!

Romanttista komediaa. Ei mitään maata mullistavaa, tosin katsotaan miten tämä tarina jatkuu, ennen kuin annetaan lopullinen arvio.

Fumika Tamada: Dear My Mister *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu viidestä lyhyestä tarinasta. Poikarakkautta tietenkin. Lukekaa pois, vaikka nämä eivät mitenkään erityisen originelleja ole, mutta ihan hyviä.

Tuntematon: Death Song Vols.1 - 4 *** (manhwa)

  Soranin vanhemmat kuolivat, kun hän oli kymmenenvuotias. Hänen holhoojakseen tuli hänen setänsä, joka lähetti Soranin luostarikouluun. Muutamaa vuotta myöhemmin setäkin kuoli. Soranille annettiin kaksi vaihtoehtoa: Toinen oli ryhtyä nunnaksi - ja toinen oli mennä naimisiin. Hänelle ei annettu valinnanvapautta valita kenen kanssa, hänen oli vain mentävä naimisiin...

Ja siitä vasta Soranin vaikeuder alkavat. Hyvä tarina, mutta paikoittain hieman sekava. Lieneekö vika tarinassa, käännöksessä vai lukijassa? Enivei, lukekaa pois.

Kasane Katsumoto: Deep Kiss **** (manga)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa Onozato on kiehtonut Nanaa aina siitä lähtien, kun hän näki pojan kylmän katseen. Nana rohkaisee mielensä ja pyytää Onozatoa ulos. Onozato kertoo pitävänsä enemmän toisen tyyppisistä naisista, ja että Nanan tulisi muuttaa omaa tyyliään. Siis mitä Nana tekee? Toisessa tarinassa Yukalla on iso ongelma - hänen isot rintansa! Hän haluaisi jonkun rakastuvan häneen hänen itsensä vuoksi - ei pelkkiin rintoihin! Kolmannessa tarinassa Haruna huolestuu, kun hänen poikaystävänsä Kazuto viettää enemmän aikaa töissä kuin hänen kanssaan. Neljännessä tarinassa Yuki muutta takaisin kotikaupunkiinsa tehtyään bänät poikaystävänsä kanssa. Siellä hän tapaa Kohein, lukioaikaisen ystävänsä.

Taas kerran rakkaustarinoita. Tarinat kertovat vaikeuksista rakkaudessa ja tunnustuksen tekemisen vaikeudesta. Hyviä.

Michiko Nagi: Deep Love Virus ***** (manga)

  Haru ja Mako ovat olleet ystäviä iät ja ajat. Eräänä päivänä Haru suutelee Makoa, ja Mako arvelee sen olevan uuden alun merkki heidän suhteessaan. Mutta pian sen jälkeen Haru kertoo Makolle löytäneensä tyttöystävän. Mistä tässä oikein on kyse?!

Haikean kaunis tarina väärästä ajoituksesta ja menetetystä mahdollisuudesta. Täti suosittelee lämpimästi.

Yuna Anisaki: Dekiai Paradox *** (manga)

  Renjou Kaoru on söpö ja ujo poika, koko koulun "prinssi". Lukion tokaluokkalainen Amakawa Yumi ei kuitenkaa ole kiinnostunut hänestä, vaan hänen parhaasta ystävästään Kokonoe Yukitosta. Mutta mitä Yumi ei tiedä, on se, ettei söpö ja ujo Kaoru ole aivan sitä miltä ensisilmäyksellä vaikuttaa...

Koululaistromantiikkaa, mutta ei kuitenkaan aivan nuorimmille lukijoille. Suhteellisen lyhyt tarina, joten tarinaan jää aukkoja, joten hahmot eivät ole aivan uskottavia, mutta mitä pienistä...

Tomoko Hayakawa: Dengenki Love Machine *** (manga)

  Tämä kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä Madoka on yksi koulun kauneimmista ja suosituimmista tytöistä. Hän ei ole lainkaan kiinnostunut romantiikasta ja pojista. Kunnes hän tapaa Bansakun. Tämä näyttää ihan tavalliselta pojalta, ellet sitten katso häntä todella tarkasti... ja Madoka katsoo! Seuraa terveen järjen menetys ja armoton metsästys. Mutta jos Madoka ei pidä siitä omalla kohdallaan, niin mitä Bansaku ajattelee samasta käytöksestä? Toisessa tarinassa Morimura Akin komea ulkonäkö huokuttaa naisia kuin hunaja mehiläisiä. Mutta hänen väkivaltainen käytöksensä ajaa nämä pakosalle. Moelle tämä kaikki on yhdentekevää, kunnes väkivalta johtaa hänen loukkaantumiseensa. Kolhiintuneen ylpeyden parantaa vain kosto! Mutta kostolla on odottomattomat seurauksesa... Kolmas on sitten tuhkimotarina. Yoshimune, Tokugawan bisnesimperiumin perillinen, karkaa kotoaan työttömän Chiyon kanssa. Viimeisessä tarinassa kukaan Ichiroun pointoluotseista ei ole kestänyt päivää pitempään. Takigawa Megu ei ymmärrä miksi - sillä Ichirou on syötävän söpö! Ja ... tuoliin sidottu? Osoittautuu, että Ichirou on täysi kakara. Ja lopun te arvaattekin.

Romanttista koululaiskomediaa tai komediallista teiniromantiikkaa - ihan miten haluatte. Kyllä tästä muutamat naurut irtoaa.