Mikiyo Tsuda: Princess Princess 1 **** (manga /shounen ai?????)

  Tooru Kouno on varsin sievä poika. Hän siirtyy kesken lukukauden uuteen kouluun, jossa hänet otetaan vastaan vähän turhankin lämpimästi. Hänelle selviää nopeasti, että tässä poikien sisäoppilaitoksessa eletään ihan omien sääntöjen mukaan. Nimittäin vuosittain valitaan kolme poikaa koulun prinsessoiksi täyttämään ilmeistä estrogeenivajausta. Ihan hyvää hyvyyttään ei Tooru suostu moiseen, vaan erinomaiset edut kääntävät hänen päänsä.

Kannessa on teksti 100%BL, mutta ei tämä kyllä shounen aita ole. Tekijäkin sen kieltää, tosin anime on enemmän siihen suuntaan. Manga on kyllä puhdasta komediaa ja oikein toimivaa sellaista. Prinsessana oleminen käy työstä! Ja miehisen ylpeyden saa suosiolla heittää romukoppaan...

Noriko Miura: Return Vols.1 - 4 **** (manga)

  Morisawa Kai ja Sato Tatsuki ovat parhaita ystäviä siitä huolimatta, että he ovat totaaliset vastakohdat. Mutta sitten Tatsuki vie Kain ajelulle uudella moottoripyörällään. Sillä seurauksella, että he joutuvat onnettomuuteen ja Kai kuolee! Kain sielu kuitenkin siirtyy Fujii Marikan (tyttö) kehoon. Kai havaitsee, ettei hänen kuolemansa ole vaikuttanut mitenkään hänen perheensä ja ystäviensä elämään. Varsinkin Tatsukin asenne on kylmä ja huoleton. Joten Kai siirtyy vanhaan kouluunsa ja alkaa pian huomata rakoja Tatsukin kylmässä naamiossa.

Komedian avulla tässä käsitellään vakavampiakin teemoja, kuten ystävyyttä, syyllisyyttä, jne. Täti tykkäsi tästä oikein paljon. Sarja jatkuu.

Ryu Riang: Sarasah Vols.1 - 2 **** (manhwa)

  Ji-Hae on rakastunut Seung-Hyu*hun. Vahinko vain, ettei tämä voi sietääkään Ji-Haeta (en kyllä ihmettele ollenkaan, selviää teillekin kun luette XD). Joten kun Ji-Hae tunnustaa rakkautensa Seung-Hyulle, tämä työntää Ji-Haen pois luotaan sillä seurauksella, että Ji-Hae putoaa portaissa ja kuolee. On vain siten, että Ji-Haen aika ei ollut vielä tullut, joten hänet lähetetään takaisin. Vaihtoehdot ovat nykyisyys tai edellinen elämä, jossa Ji-Hae voisi korjata asiat hänen ja Seung-Hyun välillä. Joten eikun menneisyyteen - todella kauas... Päästäkseen lähemmäs Seung-Hyun aiempaa elämää Ji-Hae naamioituu pojaksi ja liittyy Hwa-Rangiin, Korean eliittijousimiesyksikköön, jotka kaikki tietysti ovat bishouneneita!

Romanttista historiallista komediaa. Hauska ja oikein lupaava tarinan alku. Suosittelen. Sarja jatkuu.

Eun Young Lee: Saver Vols.1 - 8 ***** (manhwa)

  Lena Ha on kaunis ja kovapintainen tyttö, joka on koulunsa kendokerhon kapteeni. Hän tapaa Hye-Min Kangin, suuren yrityksen johtajan pojan, ja he rakastuvat ensisilmäyksellä. Mutta paljastuu, että he ovat sisarpuolia ja tapahtumat johtavat traagisiin tapahtumiin. Lena tekee kaikkensa estääkseen ne, mutta putoaa outoon veteen, joka siirtää hänet toiseen maailmaan. Siellä hän saa kuulla mahdollisesti olevansa kuningaskunnan ainoa toivo. Lenalla ei ole paljoa vaihtoehtoja, joten hän naamioituu mieheksi, Leyksi, ja lähtee matkaan. Luvassa seikkailuja!

Tästä on kovaa vauhtia tulossa yksi Tädin ehdottomista suosikeista. Seikkailuja, fantasiaa, hieman romantiikkaa, tragediaa... Suosittelen! Sarja jatkuu.

Kaho Miyasaka: Scoundrel - Scandalous Honey ***(manga)

  Shinobu Aihara on lukiolainen ja suosittu malli. Eräänä päivänä Shibuyassa hän törmää karkeaotteiseen jenginjohtajaan Kyoon, joka vaatii Shinobua ryhtymään naisekseen - ellei Shinobu onnistu esittelemään hänelle poikaystävää. Shinobu kääntyy luokkatoverinsa Hibikin, todellisen herrasmiehen, puoleen ja pyytää tätä esiintymään poikaystävänään. Shinobu pitää Hibikistä, mutta ei ole uskaltanut kertoa tunteistaan tälle. Mutta mitä Shinobu ei tiedä on se, kuinka kauan Kyo ja Hibiki ovat odottaneet tätä hetkeä!

Romantiikkaa. Oikeastaan aika hölmö tarina, mutta toimiihan tämä ajankuluna. Mitään yhtymäkohtia arkirealismiin tällä ei ole.

Kumiko Suekano: Seijou Kouchakan no Jijou ***(manga / shounen ai / shoujo ai)

  Shino on rakastunut tyttöön nimeltä Maruyama, joten hän pyytää ystäväänsä Akiraa toimimaan puhemiehenä. Sillä seurauksella, että seuraavaksi hän näkee Maruyaman ja Akiran treffeillä! Hukuttaakseen murheensa Shino menee Shuujin pitämään teehuoneeseen, jossa tarjoillaan mustaa teetä ja leivoksia. Tiettyjen tapauksien johdosta Shuuji saa käsiinsä aina välillä erityisiä teitä, joiden turvallisuudesta hän ei ole aivan varma. Joten tietysti hän päättää kokeilla viimeisimmän erän turvallisuutta Shinolla. No, teen "lisäaineena" on henki, joka täyttää teen juojan toiveet. Sitä vain kannattaisi miettiä etukäteen mitä toivoo!

Komediaa. Huumoripuoli toimii, mutta loppu on valitettavan töksähtävä. Tästä olisi itseasiassa saanut toimivan sarjan. Nyt jäi fiilis, että wtf? Mutta loppua lukuunottamatta ihan kiva.

Motomi Kyosuke: Seishun Survival *** (manga)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa Kiriko on vastuussa omasta ryhmästään retkeilyleirillä. Mutta kaikki menee päin prinkkalaa! Ensin ärsyttävä rillipää Kazuo ja ylisöpö Hana-chan pilaavat possusopan. Ja kun he menevät metsään hakemaan ruokaa, eivät he palaa. Joten Kirikon on lähdettävä etsimään heitä. Onneksi mukaan tulee Satoru-kun. Mutta kuka olisi arvannut, että hekin eksyisivät! Toisessa tarinassa Ritsun poikaystävä jättää hänet. Poikaystävää jää kuitenkin kaivelemaan se, että Ritsu suostuu eroon liian helposti, joten tämä päättää kostaa Ritsulle. Poikaystävä pistää pystyyn vedon siitä, kuka saa Ritsun rakastumaan itseensä. Kuvioon tietysti kuuluu se, että Ritsu jätetään kuin nalli kalliolle. Vahinko vain, että Ritsu kuulee suunnitelmasta. Mutta mitä tapahtuu, kun eteen tulee joku, jonka valheet vangitsevat Ritsun sydämen? Kolmannessa tarinassa Shizuru Oogamilla on salaisuus. Hän on shinobi! Itseasiassa koko perhe on ninjoja. Vanhemmat ovat matkoilla, joten Shizuru ja hänen pikkuveljensä ovat yksin kotona. Ja tietysti vihollinen ilmestyy paikalle juuri silloin! Onneksi isä on lähettänyt hyvännäköisen nuoren miehen suojelemaan heitä. Neljäs tarina on sivutarina tekijän aikaisempaan kirjaan Otokomae! Beads Club.

Oikein söpöjä teinirakkauskomedioita. Ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta ihan kivoja. Eniten pidin ensimmäisestä tarinasta.