Ayumi Shiina: A Fairy Tale for You *** (manga)

  Kirja koostuu kolmesta tarinasta, joista kaksi ensimmäistä ovat satuja. Kolmas on tavallinen teinirakkaustarina. Saduissa prinsessat saavat "prinssinsä", tosin eivät nämä ihan perinteisiä tarinoita. Siinä kolmannessa on kyse kolmiodraamasta ja kasvamisesta.

Eivät mitenkään maata mullistavia tarinoita, mutta hauskoja. Ainakin sankarittaret ovat tavallisuudesta poikkeavia aktiivisina toimijoina. Suositellaan.

Mahiru Hinata: A Love for Sweet Things **** (manga)

  Suguri ehdottomasti vihaa kaikkia makeita asioita: leivoksia, makeisia, siis ihan kaikkea. Siis mitä tehdä, kun hän saa tietää, että hänen ihastuksensa Ken Murakami, joka myös oletettavasti inhoaa makeata, puolestaan suorastraan akastaa kaikkea makeaa?  Ken pyytää Suguria pitämään asian salassa, sillä se tuhoaisi hänen "miehekkään" imagonsa. Joten tietysti Suguri suostuu, niin kauan kuin hän saa työskennellä samassa leipomossa kuin Ken!

Teinit eivät taida olla kovinkaan järjellisiä olentoja? Rakkaustarina, ja opetus siitä, että aina kannattaisi olla rehellinen, eikä teeskennellä olevansa jotakin muuta kuin on. Hauska.

Sahara Ikaruga & Shizaku Hayasaka: Abunai Shuugaku Ryoukou **** (manga / yaoi)

  Jostakin kumman syystä Izumin uudessa koulussa kulkee huhu, että hän on pahamaineinen tappelija. Totuus ei voisi olla kauempana, sillä Izumi asuu leski-isänsä kanssa ja on vastuussa kaikista kotitöistä. Häneltä ei riitä aikaa eikä energiaa ystäville, joten huhu on oikeastaan ihan hyödyllinen. Mutta miksi Segawa ja Sawatari, koulun idolit, ovat aina niin ystävällisiä hänelle? Eivätkö he ole kuulleet hänen maineestaan? Minkä lajin ystävyys heillä yleensä muuten on mielessä? Ja miksi Izumi alkaa tuntea olevansa kuin herkkuluu kahden koiran välissä?

Tätä eivät sitten lapsoset mene lukemaan. Hmm? Tarina on hyvä ja hauska, mutta ehdottomasti "aikuiseen makuun". Ei moralisteille.

Sanami Matoh: Access *** (manga / yaoi)

  Bard on kovanaama, joka elää hämäräpuuhista; Sei on puolestaan nuorukainen, joka on osallisena hämärissä puuhissa. Pelkkää itsepäisyyttään Sei päätyy työskentelemään Bardin alaisena. Vetovoima heidän välillään on välitöntä ja molemminpuoleista.

Fantasiatarina, rakkaustarina. Mikään yaoitarina ei ole lapsukaisille sopivaa luettavaa, joten skipatkaa tämä(kin) tarina. Shounen ai on teille ihan tarpeeksi jännää luettavaa. Moralistit skippaavat molemmat.

Mayu Fujikata: Ah! Itoshi no Banchousama Vol.1 **** (manga)

  Perhesyistä johtuen Hayaka Hirayama siirtyy kalliista yksityislukiosta Industrial high Schooliin (miten tuon nyt kääntäisi, kun Suomessa ei varsinaisesti vastaavia ole? Olisiko tekniikkapainotteinen lukio mitään?). Kauhukseen hänelle selviää, että koulussa on 850 poikaoppilasta  ja vain yksi tyttö - hän  itse! Ja jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia, hänelle valkenee myös, etteivät tarinat gangstereista ole keksittyjä.

Tämä on tosi hauska tarina. Suositellaan, kun haluatte kutitella nauruhermoja.

Ai Morinaga: Ahiru no Oujisama Vols.1 - 2 **** (manga)

  Todellisuudessa rumasta ankanpoikasesta ei koskaan tule kaunista joutsenta. Tässä tarinassa kuitenkin lyhyt ja ruma poika toivoo seuraavassa elämässään syntyvänsä kauniina - ja toive toteutuu (vaikka elämä onkin edelleen sama). Reiichi Shiratori herää koomasta komistuksena, johon tyttö kuin tyttö ihastuisi. Mutta onko kauniina oleminen kaikkea mitä hän kuvitteli sen olevan?

Hauska tarina, mutta tässä on myös se vakavampi puolensa. Sillä eihän kaunis ulkonäkö  ole kaikkea, vai mitä? Tarina jatkuu, ja Täti jää innolla odottamaan jatkoa.