Suzanne Collins: Nälkäpeli - Vihan liekit ****

  Katniss siis selviytyi voittajana Nälkäpelistä. Mutta jos luulitte, että se on nyt ohitse, niin erehdyitte. Katnissin uhmakas ele on saanut vyöhykkeet kapinan partaalle. Presidentti Snow tekee henkilökohtaisen visiitin Katnissin luo ja uhkaa tappaa kaikki Katnissin rakkaat, ellei tämä saa vakuutettua ihmisiä rakkaudestaan Peeta Mellarkia kohtaan. Jos se on vaikeaa, niin vielä pahempaa on luvassa...

Eihän kirja voi olla huono jos sitä suosittelee niin Stephen King kuin Stephanie Meyer. Kirja pitää otteessaan viimeiseen sivuun. Se on tarkoitettu nuorille, joten minua välillä häiritsi hieman lapsellinen sävy, mutta ei valiteta. Minä en kuulu kohderyhmään. Erinomaista nuortenkirjallisuutta.

The Story of Archaeology, toim. Paul G. Bahn ****

  Kirjassa esitellään sata merkittävää arkeologista löytöä. Mukana ovat tutut pakolliset, kuten Tutankhamon, suovainajat, Taungin lapsi, Pompeiji jne, mutta mukaan mahtuu myös vahemmän tunnettuja. Kirja ei ole paksuudella pilattu, joten asioita vain hipaistaan kevyesti pinnalta. Mukana on myös runsaasti kuvia.

Jos lukija odottaa tältä syvällisyyttä, niin pettymys on väistämätön. Mutta tästä on hyvä lähteä perehtymään syvällisemmin itseään kiinnostaviin tapauksiin. Ainakin tämän jälkeen tietää mitä etsiä. Ja arkeologia itsessään on aina äärimmäisen mielenkiintoista. Tiesittekö, että Täti hamassa nuoruudessaan mietti arkeologiksi ryhtymistä?

Na Yeri: 50 Rules for Teenagers Vols.1 - 2 **** (manhwa)

  Kun Mi-Roon ikätoverit keskittyvät hauskanpitoon huolia vailla, niin hän saa esittää opiskelijan, kodin hengettären ja kokopäiväisen babysitterin roolia. Äiti on töissä enemmän kuin puolet ajasta, ylityöllistetty manhwaga-isosisko asuu muualla eikä laiskasta kaksoisveljestä ole pätkääkään apua. Mi-Roo ei ole supersankari, joten selviäminen vaatii enemmän kuin pelkän Mi-Roon rautaisen tahdon!

Romanttista komediaa. Mi-Roo on virkistävä poikkeus yleensä niin nössöjen sankarittarien joukossa. Tässä tarinassa maistuu elämä! Suosittelen. Sarja jatkuu.

Tämäpä jäi lyhyeksi. Miksi minulla on sellainen tunne, että jotakin unohtui?