Kaipa sitä täytyy ottaa itseään niskasta kiinni eli tässäpä tämä lukupäiväkirja.

David Safier: Happy Family ****
  "Emma Wünschmann on hylännyt perheensä vuoksi kansainvälisen uran kustannusalalla. Nyt hänellä on pieni lastenkirjakauppa, jossa saisi kernaasti käydä enemmänkin maksavia asiakkaita. Perhe-elämäkään ei kukoista: teini-ikäisen tyttären mielestä äiti on totaalisen nolo, poika on sulkeutunut kirjojen maailmaan ja aviomies potee pahanlaatuista työuupumusta. Kutse Stephenie Meyerin kirjanjulkistustilaisuuteen lupailee tilanteeseen parannusta. Emma raahaa mukaansa vastahakoisen perheensä, kaikki hirviöasuihin pukeutuneina. Tilaisuudesta tulee täydellinen katastrofi, mutta pahin on vielä edessä. Kotimatkalla Wünschmannit törmäävät noitaan, joka langettaa heidän ylleen kirouksen. Se muuttaa heidät vampyyriksi, Frankensteiniksi, muumioksi ja ihmissudeksi! Wünschmannien on pian saatava kirous purettua. He matkaavat Transilvaniaan etismään vanhaa noitaa - sekä yhteisen onnen avaimia. Happy family on yhtä aikaa hauska, pähkähullu ja täyttä asiaa perhe-elämästä." Tämä kirjan takakannesta.

Ja hauska tämä totisesti oli. Eräs asiakas, jonka kanssa kirjasta keskustelin, kuvasi sitä absurdiksi farssiksi. Kertoi lukeneensa sitä makuuhuoneessa ja pärsikeensä vähän väliä. Jolloin hänen 18-vuotias tyttärensä oli tullut katsomaan häntä ja kysynyt oliko kaikki hyvin. Eli suosittelen. :)

Bohra Naono: Three Wolves Mountain *** (manga/ yaoi)

  Tuli luettua tämä toiseen kertaan, tällä kertaa oikeassa kirjamuodossa ja lisensoituna. Arvostelu löytyy täältä.

Youka Nitta: Starting With a Kiss Vol.1 *** (manga/ yaoi)
 
  Tohru, yakuzapomon perillinen, lähetetään ryhmän turvasaarelle jengisodan jaloista. Hän on ajatuksesta vähemmän kuin innoissaan, sillä hän haluaisi myös osallistua kahinointiin, ja vielä vähemmän innostaa ajatus siitä, että hänen turvamiehekseen lähetetään Mutsumi, ryhmän kakkosen poika. Vakavamielinen lukutoukka Mutsumi on Tohrun täydellinen vastakohta joka tavalla, eikä kulu aikaakaan kun kipinät alkavat lennellä heidän välillään.

Mielestäni Youka Nitta on yksi parhaista yaoimangakoista markkinoilla. Paitsi että taide miellyttää silmää, on tarinoissa myös ajatusta ja jopa kunnon juoni. Eli ne kantavat pelkkinä tarinoina, eivätkä ole pelkkää pornoa.

Jiro Taniguchi: The Quest For the Missing Girl **** (manga)

  Vuorikiipeilijä Shiga laskeutuu vuoreltaan kaupunkiin etsimään kadonnutta parhaan ystävänsä tytärtä Megumia. Vuoret ovat vaarallisia ja anteeksiantamattomia mutta kaupunki on vielä petollisempi. Pystyykö hän löytämään ja pelastamaan Megumin ennen kuin on myöhäistä?

Taniguchi on yksi Japanin palkituimmista mangakoista. Tarina toimii monella tasolla. Teineille tämä saattaa ehkä olla liian realistista, tässä nimittäin ei ole supersankareita eikä -voimia, ei liioiteltua väkivaltaa mutta silti tarina pitää otteessaan loppuun asti. Suosittelen!

Kiyo Ueda: A Liar in Love *** (manga / yaoi)

  Hiroki on varsinainen playboy, joka pörrää kukasta kukkaan ja sanoo "Minä rakastan sinua" saadakseen partnerinsa tekemään mitä hän haluaa. Mutta yksi puhelu muuttaa kaiken. Kun hänen pikkuveljensä Akio soittaa ja kysyy häneltä neuvoa miten auttaa ystävää pääsemään ylitse erosta, Hirokin kiinnostuu heti. Ja kun Akio varoittaa häntä pysymään erossa murtuneesta Miurasta, Hiroki ottaa sen haasteena. Tajuamattaan leikkivänsä tulella Hiroki aloittaa viettelypelinsä. Mutta hiljaisessa ja yksinkertaisessa Miurassa on jotakin, joka koskettaa Hirokin sydäntä. Voisiko olla, että mestarimanipuloija on astunut tuntemtattomaan rakkauden valtakuntaan?

Jokaisen naisen unelma: saada mies polvilleen. No, ihan kiva tarina ja hyvin kerrottu.

Yoshinobu Yamada: Cage of Eden Vol.1 **** (manga)

  Akira Sengoku on kotimatkalla kouluretkeltään Guamissa, kun lentokone joutuu tekemään hätälaskun autiolle saarelle. Vahinko vain, ettei saarta löydy miltään kartalta. Mutta se ei ole tässä oudointa, sillä saaren eläimet ovat kaikki oletettavasti kuolleet sukupuuttoon jo miljoonia vuosia sitten! Puhumattakaan siitä, että niiden mielestä ihmiset vaikuttavat makoisilta hiukopaloilta. Pystyykö Akira ystävinensä ratkaisemaan saaren mysteerin ja palaamaan kotiin?

Lupaava sarjan alku. Herättää kysymyksiä siitä miten itse toimisi samanlaisessa tilanteessa. (Tosin Täti arvelee, että joutuisi hyvin pian andrewsuchuksen suihin, että se siitä...)

Wolfram Eilenberger: Minun suomalainen vaimoni ****

  "Viisitoista vuotta sitten berliiniläinen Wolfram Eilenberger seurasi opiskelijarakkauttaan pohjoiseen. Oli tammikuun toinen päivä ja lämpömittari Turun asemalla näytti -37 astetta. Kun menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa, täytyy rakastaa myös maata. Muuten liitto ei onnistu, hän uskoo. Hykerryttävällä huumorillaan ja itseironiallaan Eilenberger havainnoi Suomea, suomalaisia - ja etenkin lähes kaksimetristä suomalaista vaimoaan. Ilman vaimoaan ei mies, ainakaan ulkomaalainen mies, "selviäisi metsässä päivääkään", hän toteaa. Suomeen ja suomalaisuuteen liittyvät yleisesti tunnetut "tosiasiat" saavat uuden, syvällisen ulottuvuuden, kun kulttuurifilosofian saralta tohtoriksi väitellyt Eilenberger paneutuu pohtimaan muun muassa Marimekon raitapaitojen, urheilun, kesämökkien pihoilla tönöttävien pömpeleiden ja pakkasen vaikutusta ihailemansa  pohjoisen kansan perimmäiseen olemukseen." Näin siis kirjan takakannessa.

"Kummallisia nuo suomalaiset." Huonosta itsetunnosta kärsivät suomalaiset haluavat aina tietää mitä muut meistä ajattelevat. Onneksi tässä sentään suhtaudutaan suomalaisiin positiivisesti. :)