Emiko Sugi: Ai Girl Vol.1 **** (manga)

  Souko Toujou käy katolista tyttökoulua ja käyttää päivänsä lähinnä lintsaamiseen ja poikien metsästykseen. Hänellä on kiire rakastua, ja joutuu siksi usein vaikeuksiin. Ueda-sensei on Soukon luokanvalvoja, ja kaikki koulun tytöt ihailevat häntä. Hänen mielestään Souko on kunnon tyttö, ja hän haluaa auttaa Soukoa. Silti hänen aikomuksenaan ei koskaan ollut rohkaista Soukoa viettelemään hänet...

Teiniangstia ja melodraamaa. Mutta. Tarina sisältää aikuisille tarkoitettuja aiheita ja graafisia seksikohtauksia, joten aivan nuorille lukijoille tämä ei sovi. Ehkä sitten, kun nuori lukija ei enää katsele maailmaa niiden kuuluisien pinkkien silmälasien lävitse... Mutta aikuiset voivat nauttia hyvällä omallatunnolla.

Hisami Shimada: Ai no DNA *** (manga / yaoi)

  Nuoresta asti Miharu on kärsinyt haamusäryistä. Kun hänen eronneet vanhempansa päättävät palata yhteen 15 vuoden eron jälkeen, hänelle paljastuu syy: hänen pikkuveljensä Natsu. Veljekset ovat ns. astrologiset kaksoset (Eh? sanoo skeptikko Täti). Miharu tuntee Natsun kivun, mutta ... Natsu ei tunne Miharun? Epistä!

Okei, nyt aletaan mennä jo Tädin sietokyvyn rajoille. Tarinana ihan mukiinmenevä. Tarinan moraaliin en ota kantaa.

Kazumi Ooya: Ai no Joou *** (manga)

  Kirja koostuu kahdesta tarinasta. Ensimmäinen on murhamysteeri. Kuuluisa näyttelijätär kuolee, mutta kuka on murhaaja? Luvassa yllätyksiä. Toisessa tarinassa Shouko ja Aiko ovat sisaret, jotka asuvat yhdessä isänsä kanssa. Isä sairastuu ja joutuu sairaalaan. Siellä hän rakastuu kauniiseen lääkäriin. Myöhemmin lääkäri muuttaa kauniin poikansa kanssa yhteen heidän kanssaan. Kauneudestaan huolimatta Yuki on kylmä ja tunteeton... vai onko sittenkään?

Kaksi hyvin erityyppistä tarinaa. Toinen on siis jännitystä ja toinen rakkaustarina. Molemmat ihan hyviä. Suositellaan.

Nari Yamada: Ai no Shintairiku *** (manga)

  Souhei Nikotama siirtyy uuteen kouluun ja päättää elää elämäänsä tästä eteenpäin omana itsenään. Hän omaksuu nimen "Sara" ja pukee päällensä tytön kouluasun. Koulu ei ole koskaan aiemmin kohdannut mitään hänen kaltaistaan. Etenkään hänen suloinen ja suoraselkäinen luokkatoverinsa Kaito Naruse, joka löytää itsensä polviaan myöten uppoutuneena Saran "Uljaasta Uudesta Maailmasta".

Tämä tarina opettaa meille sallivaisuutta. Meidän kaikkien ei todellakaan tarvitse mahtua samaan muottiin. Täti suosittelee.

Kazune Kawahara: Ai no Tame ni **** (manga)

  Tässä on puolestaan kolme tarinaa. Ensimmäisessä tarinassa Akira on erittäin menestyksekäs saattamaan ystävänsä yhteen, mutta hänen oma rakkauselämänsä näyttää kovin olemattomalta. Kunnes hän löytää pojan, jota hän ei ole valmis esittelemään yhdellekään ystävälleen... Toisessa tarinassa Hashimoto lyö vetoa kavereidensa kanssa, että kuukauden sisällä hän suutelee iskemänsä tytön kanssa.  Tietysti tyttö saa selvää vedosta. Mutta onko siinä vaiheessa enää kyse vedosta? Viimeisessä tarinassa pojat kilpailevat siitä, kuka saa ystävänpäivänä eniten suklaata. Mutta mitä merkitystä on sillä kuka saa eniten suklaata, jos et saa sitä siltä henkilöltä, jolta sitä eniten toivoisit?

Rakkaustarinoita taas kerran. Mutta hyviä sellaisia. Suositellaan.

Mayu Shinjo: Ai wo Utau Yori Ore ni Oborero! Vols.1 - 2 **** (manga)

  Akira Shiraishi, nuori lukiolainen, jolla on tyttömäiset kasvot, littyy Blaue Roseniin, Mizuki Sakurazakan bändiin. Kummankaan kouluelämä ei ole tyypillistä: Mizuki on tyttökoulunsa "prinssi", kun Akira puolestaan on poikakoulunsa "prinsessa". Kuinka heidän suhteensa pystyy etenemään, kun kaikki yrittävät saada oman prinssinsä / prinsessansa takaisin?

Teinikomediaa, koululaisromantiikkaa, mausteeksi vähän rokkia. Hauska. Suositellaan.