Shushushu Sakurai: Ai no Gebokutachi *** (manga / yaoi)

  Keigo ja Gunji ovat ylpeitä miehiä, jotka eivät tajua tunteitansa toisiaan kohtaan. Siis ei ennen kuin he tapaavat toisensa uudelleen sattumalta kylpylässä, jonne he ovat tulleet lastensa kanssa. Pystyvätkö he selvittämään tunteensa?

Perusyaoita. Mukana on myös kaksi sivutarinaa. Hyviä.


Ryoku Tsunoda:Ai wa Doko Itta? *** (manga / yaoi)

 Takayama on aina ihaillut Ishikawaa, kollegaansa lääkefirmassa. Hän on tarkasti salannut seksuaalisen suuntautumisensa työpaikallaan, mutta sattuman oikusta eräänä päivänä Ishikawa saa selville hänen salaisuutensa. Seuraavana päivänä Ishikawa käyttäytyy töissä kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja Takayama huokaa helpotuksesta. Kunnes miltei menetettyään yhden asiakkaan, Ishikawa turhautuneena raiskaa Takayaman. Takayama ymmärtää tilanteen, ja siitä alkaa heidän omalaatuinen suhteensa.

No joo, minä ainakin olisin kiukkuinen kuin ampiainen, jos joku purkaisi turhautumistaan minuun, enkä olisi ollenkaan ymmärtäväinen... Mutta epäuskottavasta asetelmastaan huolimatta ihan viihdyttävä tarina. Ja niin taas yhdestä heterosta tehtiin homo... (huokaus)

Mayu Shinjo: Ai wo Utau Yori Ore ni Oborero! Vol.3 **** (manga)

  Paholainen saapuu Akiran ja Mizukin suhteeseen mestarinyrkkeilijän muodossa, joka ei ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että Akira pystyy suojelemaan Mizukia. Oman lisänsä tuo Akiran koulun avoimet päivät ja kissa-asu...

Shoujoa. Aika tavanomaista, mutta joka tapauksessa miellyttävä tarina. Tässä on näennäisesti keikautettu roolit päälaelleen, mutta loppujen lopuksi tarina on hyvin konservatiivinen (nainen = passiivinen, mies = aktiivinen).

Shuuko Nishimura: Aijin *** (manga / yaoi)

  Pelastaakseen Okanouen ostarin ja auttaakseen veljeään toteuttamaan unelmansa konserttiviulistin urasta Akira, Sudoun Hedelmän ja Vihanneksen omistaja, päättää ryhtyä rakennusfirman työntekijän rakastajaksi. Hänen tietämättä Motoya, hänen rakastajansa, on rakennusfirman johtajan pojanpoika ja sen osaston johtaja, joka suunnittelee ostarin ostamista. Kestääkö heidän suhteensa totuuden paljastumisen?

Peruskamaa. Tädin lempihenkilö on poikaprostituoitu, joka mittaa kaiken rahassa. Ehkä hänkin jonakin päivänä näkee rakkauden valon.

Umetarou: Aijin wa Korosareru Vols.1 - 2 **** (manga /yaoi)

  Hikari on hiljainen ja ujo poika, joka salaa ihailee Kizaki-senpaita. Vai onko kyseessä sittenkin jokin ihailua syvempi? Näyttää myös siltä, että Hikari on herättänyt yhden opettajan mielenkiinnon. Miten Hikarin käy?

Tässä on taas yksi tarina, joka ylittää genrensä rajat. Sillä yaoista tulee ensimmäisenä mieleen kuumat seksikohtaukset, mutta tässä tarinassa ne todellakin ovat vain sivuosassa. Erittäin koskettava tarina vanhempiensa laiminlyömästä pojasta, ja siitä miten tämä löytää elämälleen tarkoituksen. Sopii hyvin angstisille teineille. Varatkaa viereen nenäliinapaketti.

Kano Miyamoto: Aisanai Otoko *** (manga / yaoi)

  Sahara työskentelee kustannusalalla. Päättyneen suhteen myötä hän vannoo pysyvänsä tiukasti erossa heteromiehistä. Hänen työpaikkansa tekee yhteistyötä suunnittelufirman kanssa, ja sen myötä hän tutustuu Setoon. Seto alkaa jahdata Saharaa, mutta mitä tapahtuu, kun Sahara saa tietää, ettei Seto ole homo?

Hmm... Tädin mielestä mies joka jahtaa toista miestä on homo, sanoi tämä sitten itse mitä tahansa, mutta ei kai tästä tarinaa saisi aikaiseksi, jollei joku eläisi itsekieltämyksessä? Peruskamaa, mutta kyllä tämän parissa oikein mainiosti viihtyy.

Takaaki Kusaka: Aisareru Hito e Tsugu *** (manga / yaoi)

  Aikawa-san törmää kadulla tyttöä odotellessaan suloisen näköiseen poikaan, Okakaneko Toshinoriin. Tämä on loukkaantunut pelastaessaan kissan ja pyytää Aikawaa viemään hänet sairaalaan jättäen lähes kaiken Aikawan harteille. Kolme päivää myöhemmin Toshinori soittaa Aikawalle ja pyytää taas tämän apua...

Taas kerran "vinoon" kasvanut lapsi. Eli tarina siitä miten kujakissa kesytetään. Hyvä. Emme ehkä ole niin yksin elämässä kuin välillä kuvittelemme.

Riyu Yamakami: Aisaretaino **** (manga / yaoi)

  Koulussa Izaki tiesi aina, että ahkeralla työllä pääsee huipulle. Ja Izakihan on valmis työskentelemään, oli sitten kyseessä opiskelu tai tennis. Hakamada on puolestaan hiljainen. Mutta syvissä vesissä ne suuret kalat... Kaikki näyttää olevan Hakamadalle helppoa, niin opinnoissa kuin urheilussa hän pääsee huipulle ilman ponnistuksia. Sekös Izakia harmittaa, sillä hän ei tunnu pääsevän samalle tasolle yritti hän sitten kuinka kovasti tahansa. Mitä Izaki ei tajua, on se, ettei Hakamada missään vaiheessa ole kilpaillut hänen kanssaan. Entä nyt, vuosien kuluttua, kun he tapaavat uudestaan luokkakokouksessa?

Lyhyt ja erinomainen tarina. Huumorilla kyllästetty kasvutarina, joka näyttää miten kaikki voi olla hyvinkin toisin eri näkökulmasta katsottuna. Varsinkin Izakin ilmeet ovat näkemisen arvoisia. Nauru Täti yhtyy Hakamadan sanoihin saavutuksista ja niihin liittyvistä ponnistuksista. (Jos jäitte ihmettelemään, niin lukekaa tarina itse!)