Adam Nevill: The Ritual ** (kauhu)

  Kun neljä vanhaa yliopistokaveria lähtevät skandinaaviseen erämaahan, on heidän tarkoituksenaan paeta hetkeksi omia ongelmiaan ja vahvistaa ystävyyttään. Mutta pian Luke, seurueen ainoa sinkku, huomaa, ettei hänellä ole enää mitään yhteistä tovereittensa kanssa, alkaa jännitys nousta. Kun he lähtevät oikotielle, muuttuu kaikki huonosta vieläkin huonommaksi ja alkaa selviytymistaistelu. Niin, yhdistetään hirmuinen pohjoinen erämaa, Ruotsi ja tottakai soppaan heitetään vielä norjalaiset death metal-heebot seka "the Ancient Evil".

Eli täysin odotettavissa oleva yhdistelmä. Ja kun tietää mitä tulee tapahtumaan, niin eihän sitä jaksa kauheasti kiinnostua. Eli suhteellisen tylsä kirja. No, onneksi ei tapahtunut Suomessa. Uskaltavatpahan turistit tulla vastaisuudessakin tänne. ;)

Tarina: Tsugumi Ohba; Taide: Takeshi Obata: Bakuman Vol.17 ***** (manga)

  Nuoremmat taiteilijat alkavat tuntea painetta, kun veteraanimangakat alkavat vallata Weekly Shonen Jumpin. Mutta mikä on tämän äkillisen comebackaallon takana? Ja miten Moritakan edesmennyt setä liittyy tähän kaikkeen?

Täti tykkää! Tarina mangan tekemisestä ja sen vaikeudesta. Tekijät todellakin osaavat kertoa hyvän tarinan!

Kanako Sakurakouji: Black Bird Vol.1 **** (manga)

  On olemassa myyttien ja magian maailma, joka sivuaa omaamme, ja vain harvat voivat nähdä sen. Misao Harada on yksi heistä, eikä hän halua olla missään tekemisissä maagisten valtakuntien kanssa. Hän haluaa vain viettää tavallista lukiolaiselämää ja saada poikaystävän. Kaikki muuttuu eräänä päivänä, kun demoni hyökkää Misaon kimppuun. Hänen lapsuudenystävänsä Kyo palaa yllättäen ja pelastaa hänet, sekä parantaa hänen haavansa - kielellään! Paljastuu, että Misao on profetian mainitsema morsian, jonka veri antaa voimaa demoniklaanille, joka hänet ottaa haltuunsa. Mutta useimmat demonit haluavat pitää hänen voimansa itsellään - syömällä Misaon! Nyt Misao vain yrittää pysyä hengissä... ja päättää pitääkö hän siitä kun Kyo nuolee hänen haavansa.

Että sillä viissiin! Teiniromantiikkaa, yliluonnollisia tapahtumia ja jännitystä. Uppoaa teineihin taatusti kuin kuuma veitsi voihin. Ihan mukava sarjan alku. Jäämme seuraamaan jatkoa.

Caitlin Moran: Naisena olemisen taito ****

  "Naisena oleminen ei ole koskaan ollut näin helppoa: on äänioikeus ja ehkäisyvälineet, eikä naisia ole poltettu noitaroviolla sitten vuoden 1727 (englannissa, Tädin huomautus). Pohdittavaa kuitenkin piisaa. Miksi karvanpoisto on naisten kansalaisvelvollisuus? Miten tunnistaa seksismin? Mikä olisi käypä nimitys vaginalle? Mistä eri syistä massiiviset hääjärjestelyt ovat pahasta? Miksi koko maailma utelee, milloin kolmikymppinen nainen aikoo hankkia lapsia? Ja minkä vuoksi alushousut ovat nykyään niin mitättömän kokoisia? On ratkaisevan tärkeää kertoa oma mielipiteensä siitä mitä naiseus oikeasti on eikä vain mitä teeskentelemme sen olevan. Mitä feminismi on? Se on vakaa usko siihen, että naisten pitää olla yhtä vapaita kuin miesten, olivatpa nämä miten hulluja, hölmöjä, harhaisia, huonosti pukeutuvia, ihraisia, kaljuuntuvia,laiskoja ja omahyväisiä tahansa. Oletko sinä feministi? Hahhaa. Tietenkin olet. Tämä on minun panokseni. Melko kaiken kattava kertomus joka ikisestä kerrasta, kun minulla oli vähän tai ei mitään tietoa - todella usein - siitä, miten olla nainen." Näin sanovat takakansi ja etutaitos.

Luulitko ihan oikeasti, että miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia? HERÄTYS! Vielä on paljon tehtävää, myös täällä Pohjolassa. No, myönnetään, että jotkut miehet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset miehet, joten meidän kaikkien on noustavat barrikadeille todellisen tasa-arvon puolesta. Onko jollakin toisella todellakin oikeus määritellä mitä sinun on oltava ollaksesi "oikea" nainen? Siis tyttöjen on leikittävä barbeilla ja poikien leikkiautoilla? Entäpä jos jakainen leikkisi niillä leluilla millä haluaa ilma, että joku tulee kertomaan mikä on "oikein".

Ayuko: The Earl & the Fairy Vol.2 *** (manga)

  Edgar ja hänen pieni seurueensa matkustavat Isle of Mananille, joka aikoinaan oli Blue Knight Earlin koti. Mutta saari on merenväen ympäröimä, joiden traagiset laulut aiheuttavat myrskyjä ja haaksirikkoja. Ja vaikka Edgar ja hänen seuralaisensa saavuttaisivatkin saaren, he kohtaavat kuoleman jos paljastuu, ettei Edgar ole jaarlin oikea perillinen...

Kiva sarja. Ei mitään maailmoja mullistavaa mutta hauska ja miellyttävä tarina.

Yumi Unita: Bunny Drop Vol.6 ***** (manga)

  Samalla kun Daikichi taiteilee työn ja teinin kasvattamisen välillä, Rin kamppailee suhteessaan Koukiin, lapsuudenystäväänsä. Viimeiset kymmenen vuotta ovat tuoneet useita muutoksia heidän suhteeseensa - toiset hienovaraisia, toiset eivät. Kouki on aina ollut rakastunut Riniiin, mutta hänen valintansa menneisyydessä näyttävät ajaneen kiilaan heidän väliinsä. Ja kun hylätty exä kiinnittää huomioonsa Riniin raivonsa kohteena, temput tämän tytön hihassa uhkaavat katkaista Koukin orastavan romanssin Rinin kanssa nuppuunsa. Kun Rinin kuudestoista syntymäpäivä lähenee, onko sitä syytä juhlia? Vai onko Daikichilla sydämen kriisi käsissään?

Sarja joka jättää lämpimän mielen jälkeensä. Suosittelen lämpimästi. Jollei kasvaminen ole helppoa, ei se ole helppoa vanhemmillakaan.

Andrew Rosetta: Whatever She Wants - True Confessions of a Male Escort ***

  Andrew'n, yhden Lontoon suosituimmista seuralaisista, asiakkaat ovat vaihtelevaisia: gangsterin hieman hupia etsivästä vaimosta maailmankuuluun poptähteen, ja kaikki hakevat eri asioita. Andrew'n oma elämä on yhtä myrskyisää - hänen salaisuutensa selvittäneestä tyttöystävästä asiakkaaseen, joka kääntyy häntä vastaan ja uhkaa paljastaa kaiken. Fiksu, eroottinen ja silmät aukaiseva. Whatever She Wants paljastaa sen minkä tyyppinen nainen on valmis maksamaan seksistä, ja sen minkä tyyppinen mies on valmis sitä tarjoamaan.

Mielenkiintoinen matka seksityöläisen elämään. Okei, tyyppi edustaa alan huippua ja vähemmistöä. Suurin osa seksityöläisistä kun ei lyö rahoiksi työllään, kun sutenööri vie suurimman osan tuotosta. Puhumattakaan siitä, että he tekisivät työtä vapaaehtoisesti.

Kyosuke Motomi: Dengeki Daisy Vol.1 **** (manga)

  Kun orpo Teru Kerebayashi menettää rakastetun isoveljensä, hän löytää lohtua viesteistä, joita hän vaihtaa DAISYn, arvoituksellisen hahmon, kanssa. DAISYn voi tavoittaa vain kännykän, jonka Terun veli jätti hänelle, kautta. Sillä välin, mysteerinen Tasuku Kurosaki vaikuttaa olevan aina paikalla, kun Teru tarvitsee apua. Saattaisiko DAISY olla lähempänä kuin Teru arvaakaan? Eräänä päivänä Teru rikkoo vahingossa koulun ikkunan ja sopii korvaavansa senn auttamalla Kurosakia töissä. Kurosaki on kuitenkin mahdoton orjapiiskuri, ja hän vaikuttaa myös kätkevän jotakin tärkeätä Terulta...

Tyypillistä shoujoa. Romantiikkaa ja jännitystä. Mutta toimiihan tämä! Jään odottamaan jatkoa.