Rei Toma: Boku wa Kisu de Uso wo Tsuku Vol.1 **** (manga)

  Eräänä päivänä Kitazono Meiko nukahtaa kirjastossa, vain herätäkseen suudelmaan. Mutta kuka suuteli häntä? Vaihtoehtoja on monta, sillä paikalla oli neljä poikaa. Voisiko se olla suosittu Shinoda-sempai? Vai supercool Mikoshiba-sempai? Naapurinpoikatyyppinen Mogami? Vai nuorempi söpö Hachiya? Kaikki ovat mahdollisia mutta kenen Meiko toivoisi sen olevan?

Romantiikkaa ja huumoria. Kaupan päälle kunnon annos bishouneneita. Kuulostaako hyvältä? Toimiva tarina.

Kiyo Fujiwara: Boku Wa Ne Vols.1 - 4 **** (manga)

  Tetsutan äiti kuoli, kun hän oli pieni (ei niin, että 9-vee olisi korkea ikä...), ja sen jälkeen Tetsutan isä on aina tullut myöhään kotiin töistä. Tetsuta vain toivoisi kovin, että isä olisi enemmän kotona. Sitten eräänä päivänä isä julisti, että uusi lapsenvahti tulisi pitämään huolta Tetsutasta ja Aya-pikkusiskosta. Tetsuta vastustaa ajatusta voimakkaasti - aina siihen asti, kunnes tapaa uuden kauniin lapsenvahdin...

Komediaa lapsen arjesta. Kasvutarina, jossa lapset eivät ole ainoita kasvavia. Lämminhenkinen tarina. Suosittelen.

Kyuugou: Bokurani Matsuwaru etc **** (manga / shounen ai)

  Kirja koostuu kolmesta tarinasta. Ensimmäisessä Iku ja Keita ovat lapsuudenystäviä. Keita on loukkaantunut onnettomuudessa pelastaessaan Ikun, ja Iku tuntee siitä syyllisyyttä. Joten hän tietysti yrittää pitää välimatkaa, sillä onnettomuuden takia Keita ei enää pysty pelaamaan baseballia. Keita vain ei suostu jättämään Ikua rauhaan. Toisessa tarinassa Sugaya on varsinainen pelimies ja party animal, Fujishiron puolestaan arvellaan olevan tuleva oppilasneuvoston puheenjohtaja. Mutta eräänä päivänä Sugaya yllättää Fujishiron ja opettajan in flagrante delicto. Sugaya ei kuitenkaan paljasta heitä - rahallista korvausta vastaan... Kolmannessa tarinassa kirjailijan professorin poika ilmestyy yllättäen tämän elämään ja asettuu taloksi. Kuwahara päätyy pitämään huolta eksyneen koiranpennun oloisesta Akirasta.

Herkkävaistoisia tarinoita. Komediaa unohtamatta. Täti suosittelee.

Zaou Taishi: Bokutachi wa Asu ni Mukatte Ikiru no Da **** (manga / yaoi)

  Yhtenä päivänä lauma poikia ryntää Tasukun kouluun ja väittää, että tämä on "onnenjumalattaren poika". He myös pyytävät Tasukua menemään kanssaan vuoteeseen, jotta hekin pääsevät onnesta osallisiksi. Ymmärtäähän sen, että Tasuku ei ole varsinaisesti innoissaan moisesta. Mutta sitten hän saa idean. Hänen ystävänsä Oono on innostunut arvoista. Tosin hän ei voita koskaan mitään. Tasuku rakastaa Oonoa, joten hän päättää houkutella Oonon omakseen lupaamalla tälle onnea arpojen kanssa.

Komediaa. Oono on syötävän söpö! Ei ehkä kaikkein välkyin, mutta ehdottomasti söpö. Silmänisku Tädin myötätunto on poikien ystävän Katsuyaman puolella, joka saa luvan toimia Leelian lepotuolina. Mainio lyhyt tarina.

Kaho Miyasaka: Bokutachi wa Shitte Shimatta Vols.1 - 3 **** (manga)

  Kaji Kotori on tuskallisen ujo tyttö ja ystävystyminen on ollut hänelle aina vaikeaa, varsinkin poikien kanssa. Lukion alusta asti Kaji Yukito on pilaillut hänen kustannuksellaan. Huhupuheet väittävät hänen olleen pahis yläasteella, mutta nyt hän ei näytä sellaiselta. Rakkaudesta ne hevosetkin potkivat?

Romanttinen komedia. Sankariparin kömpelöitä yrityksiä rakkauden saralla on riemukasta seurata. Ei kai se oikeasti noin vaikeaa ole? Hauska sarja. Sarja jatkuu.

Kano Miyamoto: Boy Next Door *** (manga / yaoi)

  Takeshi ei ole välittänyt pojista - ei siis ennen kuin hän näkee alastoman Kazuyan ystävänsä sohvalla. Seurauksena on se oletettu. Sen jälkeen saavatko he suhteensa toimimaan ja selviytyvätkö he osa-aikatöistä saamallaan pienellä palkalla?

Tarina on hyvä, mutta ongelmana on ainakin minun kohdallani, etteivät hahmot varsinaisesti herätä myötätuntoa vaan jäävät yhdentekeviksi. Herättää hieman ristiriitaisia tunteita. Äääh! Ratkaiskaa itse.

Chifumi Ochi: Breath Vol.1 **** (manga / yaoi)

  Koushi Yanagi on homoseksuaali yliopisto-opiskelija. Gaybaarissa hän tapaa söpön (ja umpihumalaisen) konttorirotan, joka hyväksyy hänen ehdotuksensa siirtyä rauhallisempaan paikkaan. Seuraa kuuma yö hotellissa, joka päättyy kuitenkin katastrofiin. Selvittyään konttorirotta nimittäin menettää hermonsa ja pakenee paikalta. Koushi on raivoissaan, kukapa ei olisi, jos parasta seksiä ikinä kutsuttaisiin kuvottavaksi, joten hän päättää mennä ystävänsä (with benefit) Takeshi "Ten" Kirishiman luo. Siellä hän tapaa konttorirotan uudelleen. Tämä on Tenin kaksoisveli Arata Kirishima, tutkija laboratoriossa. Koushi vierailee Aratan luona, kun tämä on yksin. Arata yrittää tarjota rahaa Koushille, joka sekoaa ja raiskaa Aratan. Arata pyytää Koushia pitämään tapahtuneen salassa Teniltä, ja se saa Koushin suuttumaan entistä enemmän. Hän päättää tehdä Aratasta seksiorjansa. Mutta elämä olisi kovin yksinkertaista, jos asiat jäisivät siihen, sillä tunteilla on kumma tapa mutkistaa elämää...

Yllättävän mielenkiintoinen tarina. Sisältää runsaasti seksiä, mutta se palvelee tarinaa eikä ole itsetarkoitus. Tarinan parasta antia on sen psykologinen taso, mikä on huomattavasti parempaa kuin suurimmassa osassa yaoitarinoita.