Josko nyt saisin lähtemään eteenpäin kaikki nämä kirjat joista on varaus...

Tarina: Huang Jin Zhou; Taide: Hiromu Arakawa: Hero Tales Vols.1 - 3 *** (manga)

  Legenda kertoo seitsemästä sankarista, jotka kantavat mukanaan Otavan seitsemän tähden voimia. Kaksi näistä tähdistä on jatkuvasti sotatilassa keskenään kohtalonaan taistelemaan ja saattamaan maailmaan kaaokseen. Ei sillä, että Taitou olisi koskaan kiinnittänyt mitään huomiota vanhoihin tarinoihin. Itsepäinen ja uhmakas, ne luonteenpiirteet ovat aikaansaaneet sen, että hän on koko kylänsä viimeinen, joka saavuttaa aikuistumisriitin vaatiman kypsyyden. Ja siitäkös hänen Laila-sisarensa on häntä kiusoitellut! Riitin jälkeen hänelle annetaan Kenka Ranbu, muinainen miekka jonka saa vedettyä ulos huotrastaan vain aito sankari. Kun turhautunut Taitou yrittää kiskoa miekkaa ulos, paikalle tulee salaperäinen varas, joka varastaa miekan ja samalla siteeraa Otavan legendaa. Kohtalo on lähtenyt liikkeelle, kun Taitou lähtee varkaan perään ja oman kohtalonsa totuuden perään.

Seikkailuja! Piirtäjän aiempi tarina on tietysti Fullmetal Alchemist, joten taide on todella tutun oloista. Varsinkin sarjan pahis muistuttaa erehdyttävästi King Bradley'ä. Aivan mainio sarja, mutta ei tavoita aivan FMA:n taianomaisuutta. Mutta lukekaa toki kuitenkin. Sarja jatkuu.

Diana Gabaldon: Luiden kaiku **** (historiallinen)

  1700-luvulla on syttynyt Yhdysvaltain vapaussota, ja Jamie Frazerilla on vastassaan oma avioton poikansa, nuori brittiluutnantti. Claire tietysti tietää miten sodassa käy, joten nyt on keskityttävä pitämään Jamie hengissä. He lähtevät kohti Skotlantia, mutta matkassa on turhan monta mutkaa Clairen makuun. 1900-luvulla Brianna, Roger ja lapset ovat asettuneet asumaan Skotlantiin, Lallybrochiin. Clairen kirjeiden välityksellä heille alkaa selvitä Clairen ja Jamien mystinen elämä. Brianna ja Roger saavat odottamattoman vieraan menneisyydestä. Mutta epätoivottu vieras ei kuitenkaan ole syypää perhettä kohtaavaan katastrofiin.

Sarjan seitsemäs kirja. Ja kirjathan vasta alkavat tuhannesta sivusta, vai mitä? Kerrassaan mainiota tarinankerrontaa. Ainoa vika tässä on se, että kirjojen välillä on sen verran pitkä aika, että ehtii unohtaa jo suurimman osan edellisen osan tapahtumista. Näissä kirjoissa kun sattuu ja tapahtuu. Ehkäpä joskus, sitten kun sarja on valmis, pitäisi lukea koko sarja yhteen putkeen.

Aya Kanno: Otomen Vols.1 - 3 **** (manga)

  Ensimmäinen osa uusintana. Arvostelu löytyy täältä. Seuraavaksi Asuman äiti tekee debyyttinsä ja hänellä on yllätysilmoitus. Hän esittelee Asumalle tämän morsiamen! Onko Asumassa miestä taistelemaan oman rakkautensa puolesta? Varsinkin kun asiat Ryon kanssa rakkkausrintamalla eivät tunnu etenevän mihinkään, mikä saa Jutan epätoivon partaalle.

Kerrassaan aivan mainio sarja. Romanttista komediaa. Mutta pohjalla on vakava viesti siitä, kuinka jokainen ihminen tulisi hyväksyä juuri sellaisena kuin hän on, eikä väkisin tunkea jokaista yhteen tiettyyn ahtaaseen muottiin. Sarja jatkuu.

Masashi Kishimoto: Naruto Vols.37 - 47 **** (manga)

  Naruto käy taisteluun Akutsuki-ryhmää vastaan. Myös Sasuke on valmis tekemään siirtonsa ja kohtaamaan veljensä Itachin, joka on Akatsukin jäsen. Akatsukilla on taas omat suunnitelmansa. Konohan kylä on suuremmassa vaarassa kuin koskaan!

Kishimoto-sensei on äitynyt varsin verenhimoiseksi... Eli seikkailua, seikkailua, seikkailua. Erinomaista toimintamangaa. Mutta tässä alkaa tuntua siltä, että Naruto saa venyä peräti messiaanisiin mittoihin mikäli aikaa tuoda rauhan maailmaansa ja ryhtyä hokageksi... Sarja jatkuu.

Chris Bradford: Nuori samurai   Miekan tie **** (historiallinen / nuortenromaani)

  Nuori englantilaispoika Jack Fletcher haluaa saavuttaa samurain arvostetut taidot, mutta taistelijan opintie on vaikeuksia täynnä. Varsinkin, kun kaikki eivät  ole varauksettoman iloisia siitä, että heidän joukossaan opiskelee gaijin. Vaativa koulutus valmistaa oppilaita kohti suurta päämäärää, jota oppimaan valitaan vain lupaavimmat oppilaat. Jackin vastuksena on edelleen myös verenhimoinen ninja Lohikäärmeensilmä, joka himoitsee Jackin isän lokikirjaa.

Seikkailua nuorison makuun. Kyllä keski-ikäinen Tätikin tämän iloksensa lukee. Sujuvaa kerrontaa. Kaikille samuraista kiinnostuneille. Avaa mukavasti samuraiden maailmaa, niin sotilaallista kuin henkistäkin puolta.