Hiroaki Samura: Blade of the Immortal Vols.4 - 11 (On Silent Wings, On Silent Wings Part II, Dark Shadows, Heart of Darkness, The Gathering, The Gathering Part II, Secrets ja Beasts) **** (manga)

  Rin ja Manji jatkavat Rinin vanhempien murhaajien jäljittämistä. Varsinkin murhaajien johtaja Anotsu Kagehisa osoittautuu hankalaksi jäljittää, vaikka Rin tuntuukin törmäävän tähän aina silloin kun sitä vähiten odottaa. Tapahtumat erottavat Rinin ja Manjin tiet, kunn Rin lähtee Anotsun perään pois Edosta.

Tarina sen kuin paranee edetessään. Minua miellyttää varsinkin se, että hyvät eivät ole pelkästään hyviä ja päinvastoin. Tämä antaa hahmoille syvyyttä ja uskottavuutta ja suoraan sanottuna tekee heistä paljon mielenkiintoisempia. En ollenkaan ihmettele, että sarja on onnistunut koskettamaan miljoonien lukijoiden sydämiä.

Kiyoko Arai: Beauty Pop Vols.1 - 8 **** (manga)

  Täti löysi onlinemangan. Tämä oli ensimmäinen sarja, jonka luin netistä. Sarja jatkuu, joten tulen palaamaan sivustolle vielä kerran jos toisenkin...

Kiri on todella lahjakas hiusmuotoilija, mutta maine ja kunnia ei kutsu häntä millään tavoin, toisin kuin kolmea poikaa koulussa, jotka muodostavat "Scissors Projectin". He antavat tarkoin valituille tytöille muodonmuutoksen, ja heidän tavoitteenaan on tulla Japanin kuuluisimmaksi kauneusalan ammattilaisryhmäksi. Niin paljon kuin Kiri yrittääkin vältellä SP:tä, ei kauneuden kutsu näytä jättävän häntä rauhaan...

Tarina etenee hieman hitaanpuoleisesti, mutta eiköhän tästä jonnekin päästä.

Shimaki Ako: Boku ni Natta Watashi Vols.1 - 4 **** (manga)

  Momoko on ihan tavallinen tyttö, odottaen ihan tavallista nuoren tytön elämää. Mutta sitten hänen kaksoisveljensä Akira katoaa. Akira on päässyt eliittipoikakouluun, joten Momokon äiti ei ole valmis luovuttamaan paikkaa. Siitä alkaa Momokon painajainen. Pojaksi naamioituneena hän astuu uuten kouluunsa. Siellä hän saa huonetoverikseen tyypin, jota suorastaan inhoaa. Lisäksi koko ajan on olemassa paljastumisen riski...

Amerikoissa ovat merkanneet tämän nuorille riskaabeliksi sisällöltään, mutta vielä tässä vaiheessa en ole nähnyt mitään suudelmia pahempaa. Minä luin jo 10-vuotiaana rohkeampaa tekstiä, tosin tässä on tietysti kuvat, mutta silti arvelen, että taas kerran amerikkalaiset tekevät kärpäsestä härkäsen. Kaikki eivät ole sielläpäin maailmaa Sinkkuelämän tyylisiä liberaaleja, U know.

Stephen R. Turnbull: The Book of the Samurai   The Warrior Class of Japan ****

 Tietoteos japanilaisista samuraista, varhaisista heimosotureista "viimeiseen samuraihin". Väliin mahtuu 1500 vuotta historiaa. Sivuja on vain 187, joten pakostakin katsaus jää pinnalliseksi. Kuvia on runsaasti. Joka tapauksessa sopii alkuun, ennen vakavampimielistä perehtymistä.

Ei, Täti ei ole vielä hankkimassa omaa katanaa. Ei, en edes wakizashia!

Aoki Kotomi: Boku no Hatsukoi wo Kimi no Sasagu Vols.1 - 3 **** (manga)

  Takuma ja Mayu tutustuivat 8-vuotiaina sairaalassa. Takuma oli siellä sydänsairauden vuoksi, Mayu oli Takumaa hoitavan lääkärin tytär. Sairaus on niin paha, että Takuman ei odoteta elävän yli 20-vuotiaaksi. Lapsista tulee parhaat ystävät, ja he lupaavat mennä naimisiin 20-vuotiaana. Mayu tietää, ettei Takumalla ole ehkä paljoa aikaa, mutta Takuma saa tietää siitä vasta 12-vuotiaana. Joten silloin hän yrittää tehdä "jalon" teon, ja häätää Mayn elämästään. Se vain ei ole aivan niin helppoa kuin hän on kuvitellut.

Lupaava sarjan avaus. Jatketaan lukemista. Täti tykkää.

Fuyumi Souryo: Cesare Vols.1 - 2 **** (manga)

  Ja sitten renesanssiajan Italiaan. Jumalaisen Cesare Borgian tarina. Naiivi lukutoukka Angelo da Canossa tapaa sattumalta Pisan yliopistossa nuoren ja karismaattisen Cesaren. Onnistuuko hän säilyttämään viattomuutensa juonitteluja kuhisevassa yliopistoelämässä?

Tämä on pidemmän sarjan alku. Mielenkiintoista. Borgiat ovat aina kiehtoneet mieltäni ja on kiva nähdä mitä tarinasta saadaan irti mangan muodossa. Historiallista tarkkuutta on turha odottaakaan, mutta ainakin Borgiat muodostavat hedelmällisen pohjan tarinalle. (Kai te muistatte historian tunneilta Borgiat, muistattehan?)

Yayoi Ogawa: Baby Pop Vols.1 - 2 **** (manga)

  Nagisan äiti kuolee onnettomuudessa pian uusien häittensä jälkeen, ja niin Nagisa jää kahden uuden isäpuolensa (joka on huomattavasti nuorempi kuin äiskä) kanssa. Nagisa on cool ja upea, isukki Ryu puolestaan pervo ja tyhmä. Tämä lapsi - vanhempi suhde ei etene varsinaisesti niitä perinteisimpiä latuja. Huom. ei ainakaan tähän mennessä mitään sopimatonta, tuskin tuleekaan. Tyylilajiltaan tämä on ns. Josei-mangaa, eli tarkoitettu vähän vanhemmille naisimmeisille.

Hoh hoijaa, tulipa istuttua koko päivä tietokoneen ääressä. Onko minusta tullut otaku? Minä kyllä olen tänään ollut yhteydessä ystäviini ja saunassakin kävin... Ehkä minulla on vielä toivoa?