Elizabeth Haydon: Destiny ***

  F'doria, ikivanhaa ja inhaa olentoa, joka haluaa tuhota koko maailman, vastustamaan on muodostettu kolmen ihmisen liitto: Rhapsody on kaunis ja lahjakas laulaja, Achmed on ylimaallisen taitava salamurhaaja ja Grunthor on jättiläinen, jolla on iloinen luonto ja tappava taito aseiden käsittelyssä. Profeetalliset näyt kertovat kolmikolle, että heidän aikansa on käymässä vähiin, ja heidän on löydettävä vihollisensa ennen kuin sen pimeys tuhoaa heidät kaikki. Trilogian huipennus kohottaa tarinan uusiin korkeuksiiin.

Tarina on hyvä, hyvin kerrottu ja kieli on kaunista. Silti minulta kesti vaikka kuinka ja kauan lukea koko sarja. Jotenkin päähenkilöt ja tapahtumat jättivät kylmäksi, enkä saanut heistä otetta. Mutta muodostakaa oma mielipiteenne, sillä kyllä tämä sarja on lukemisen arvoinen.

Chris McNab: Maailman pahimmat sotilaalliset katastrofit   Taistelukenttien tuhoisimmat epäonnistumiset kautta aikojen ****

  "Teos sisältää 70 kertomusta sotahistorian pahimmista katastrofeista alkaen antiikin Kadeshin ja Maratonin taisteluista aina viimeaikaisiin operaatioihin kuten Operaatio Bravo kaksi-nollaan ja Mogadishun taisteluun." Kirjassa myös luvataan, että katastrofeihin johtaneet tapahtumat analysoidaan kattavasti ja tarkastellaan jälkiseurauksia. Tosin siinä kyllä luvataan enemmän kuin toimitetaan, sillä väkisinkin nämä esittelyt jäävät erittäin pintapuolisiksi. Ei sitä muutamaan pieneen sivuun saa paljoa asiaa mahdutettua. Vaikuttaa siltä, että nämä tällaiset esittelykirjat ovat nyt suurta muotia. No, tuleepahan lukija tietoiseksi muutamista sotahistorian hetkistä, mutta siis mitään syvää tietämystä tämä ei kyllä lisää.

Hiroya Oku: Gantz Vols. 12-15 **** (manga)

  Gantzin maailma sen kuin muuttuu hurjemmaksi ja hurjemmaksi. Izumi ottaa Taen panttivangiksi huokutellakseen Kein kaksintaisteluun. Molemmat kuolevat ammusmyrskyssä vain löytääkseen itsensä Gantzin huoneistosta. Tällä kertaa vastustajina ovat dinosaurukset... Ja asiat menevät sen jälkeen aina vain huonompaan suuntaan.

Toimivaa actionia. Lukija on kyllä ihan yhtä pihalla kuin sarjan henkilöt, mutta se lienee tarkoituskin. Miespuoliset lukijat arvostavat isoryntäisiä donnia lukujen alkusivuilla. ;D

Gudrun Sulzenbacher: Ötzi  Alppien jäämies ****

  "Kirjasta avautuu tarkkojen tietojen ja upeiden värikuvien runsaudensarvi. Kuvien lyhyet selitykset vastaavat mielenkiintoisiin kysymyksiin." Kirja on varsinaisesti tarkoitettu lapsille, mutta kyllä historiasta kiinnostunut aikuinen havaitsee tämän mielenkiintoiseksi. Aikuiseen makuun saisi tosin olla huomattavasti perusteellisempi, mutta lapsoset kyllä tykkäävät. Ja kaikkihan siis tietävät kuka Ötzi on?

Seimu Yoshizaki: Kingyo Used Books Vol.2 **** (manga)

  Tämäkin osa koostuu kehyskertomuksen sisällä tapahtuvista tarinoista. Mahtava kurkistus mangan historiaan. Puhumattakaan siitä, että itse tarinat ovat sydäntälämmittaviä. Suosittelen! Ei ehkä mukaansatempaavaa toimintaa tai hillitöntä huumoria, mutta tästä on muodostumassa yksi lempisarjoistani. Aikuiseen makuun, saattaa mennä lapsilta ja nuorilta yli hilseen.

Yun Kouga: Crown of Love Vols.1 - 4 **** (manga)

  Kuusitoistavuotias Hisayoshi "Kumi" Tajima ei etsinyt rakkautta. Mutta kun hän sattumalta törmää teini-idoliin Rima Fujioon, ei hän voi olla ajattelematta tätä. Koska he asuvat aivan eri maailmoissa, ei hän oleta koskaan enää tapaavansa tätä. Kunnes Riman entinen agentti Ikeshiba tarjoaa hänelle täydellisen tilaisuuden - tekemällä Hisayoshista itsestä tähden! Huonompi juttu on vain se, että Rima näkee hänet vain kilpailijana Ikeshiban huomiosta...

Eli kuinka pitkälle olet valmis menemään rakkauden edestä? Romantiikkaa ja teiniangstia.

Mikä vitsi! Minäkö 40-vuotias? ****

  Eli nyt väännetään vitsiä iästä. Kyllä tästä muutamat katkerat naurut irtoaa. Mikä vitsi! Minäkö 40-vuotias?

Charlaine Harris: Dead to the Word ***

  Ei sitä joka päivä törmää puolialastomaan mieheen tien vieressä. Siksipä Sookie Stackhouse ei aja ohitse. Osoittautuu, ettei raukalla ole aavistustakaan siitä kuka on. Mutta Sookiella on. Hän on vampyyri Eric - mutta nyt hän on ystävällisempi, hellempi Eric. Ja erittäin peloissaan oleva Eric, koska kuka ikinä vei hänen muistinsa, haluaa myös hänen henkensä. Sookien tutkimukset johdattavat suoraan vaaralliseen taisteluun noitien, vampyyrien ja ihmissusien välillä. Mutta suurimmassa vaarassa on Sookien sydän, sillä tämä versio Ericistä on hyvin vaikea vastustaa...

Hömppää! Mutta ihan hyvää sellaista. Ne, jotka ovat seuranneet sarjaa televisiosta väittävät, että kirjat ovat parempia.

Bisco Hatori: Ouran High School Host Club Vols.14 - 15 **** (manga)

  Hikaru pyytää Haruhia alkamaan seurustelemaan kanssaan, mutta ei halua kuulla Haruhin vastausta heti. Samaan aikaan hän yrittää saada Tamakin tajuamaan, että tämä rakastaa myös Haruhia. Onko Host Club varautunut kolmiodraamaan jäsentensä joukossa.

Komediaa. Pähkähullua sellaista. Ihan toimivaa.

Mary Balogh: A Matter of Class ***** (historiallinen romantiikka)

  Reginald Mason on rikas, hienostunut ja, kaikin puolin, herrasmies. Paitsi syntyperältään, mikä vaivaa hänen isäänsä. Siis siihen asti, kun tilaisuus nousta yhteiskunnan tikapuilla nousee lady Annabelle Ashtonin muodossa. Lady Annabelle on Havercroftin jaarlin tytär, naapuri ja Masonin perheen vihollinen. Lady Annabelle on menettänyt maineensa, joten hänen isänsä on valmis naittamaan häväistyn tyttärensä kenelle tahansa päästäkseen häpeästä eroon. Toisin kuin Bernard Mason, joka on valmis käyttämään lady Annabelleä parantaakseen perheensä sosiaalista asemaa, hänen poikansa ei tahdo mennä naimisiin joutuakseen vain taipumaan uhkavaatimuksen edessä. Joko avioliitto tai perinnön menettäminen.  Koska vaihtoehtoja ei ole, suostuvat nuoret vastahakoisesti kihlaukseen, mutta eivät voi olla tuntematta vihamielisyyttä toisiaan kohtaan. Näin alkaa tarina, josta ei puutu tummia salaisuuksia, petoksia eikä rakkauden vastoinkäymisiä - tarina, jossa vain harva asia on sitä mitä miltä se näyttää.

Aivan ihana pieni jalokivi! Suosittelen lämpimästi. Jos pidätte historiallisesta romantiikasta, niin tämä on juuri sitä mitä te kaipaatte - jujulla.

David McCandless: Tieto on kaunista ***

  "Tieto on kaunista esittää upein kuvin ja kiehtovin kaavioin valtavan määrän tietoa politiikasta, kulttuurista ja maailman tilasta. Kuvituksien kautta aukeavat niin Kiinassa kiellettyjen hakusanojen paljous, ihmisten ja esineiden hiilijalanjälkien todelliset mittasuhteet kuin romanttisten ihmissuhteiden monimuotoisuuskin. Monimutkaiset ja sanallisesti vaikeat asiat hahmottuvat uudella ja ennen kaikkea nautittavalla tavalla."

Eli iso kasa nippelitietoa maailmasta. Et ehkä tule niitä koskaan tarvitsemaan, mutta tiedätpähän nyt ainakin. Mielenkiintoinen opus.