Täti nyt ei ole kovin innokas läiskimään luettelointilappuja ja nimikkeitä asioille. Populaarimusiikkikin jakaantuu suurinpiirtein luokittelulla heavy, rock ja pop. Niinpä sitten olen ihan ulalla, kun asiantuntijat puhuvat eri genreistä. Oikeastaan on ihan hupaa lukea Wikistä eri bändien kohdalta niiden musiikillista kategoriointia, kun ne eivät sano minulle juuri mitään.

Tässä vuosi, pari sitten juttelin työkaverini kanssa, joka on metalliliiton miehiä. Kertoilin traumaattisesta nuoruudestani, kun niitä traumoja aiheutti joku - mikä lie - metallibändi, jossa oli aivan liikaa rumpuja. Olisiko ollut kaksi tai kolme settiä. Se sai minut vuosiksi kuvittelemaan, etten mukamas pitäisi heavystä. Muistelin, että se olisi ollut joku speed- tai thrash metal-bändi. Työtoveri katkaisi kauhunpuistatteluni sanomalla, että yksi suosikkibändeistäni eli Metallica oli thrash-bändi.

... Ai jaa?

No. Tänään sitten seikkailin taas Wikipedian ihmeellisessä maailmassa tutustumassa metallimusiikin eri genreihin. Kummastuksekseni löysin levykirjastoni sisältöä niin sieltä speed- kuin thrash metallinkin joukosta. Nyt Täti luovuttaa. Oli nimitys mikä lie, niin jos se on hyvää niin se on hyvää. Piste.