Yun Kouga: Loveless Vols.1 - 8 **** (manga)

  Kaksitoistavuotiaan Ritsukan isoveli Seimei murhattiin julmalla tavalla. Kun Ritsuka saa viestin Seimeiltä tämän kuoleman jälkeen, joutuu Ritsuka loitsutaisteluiden ja salaisten nimien varjomaailmaan. Mukanaan hänellä on salaperäinen Soubi, joka väittää olleensa Seimein ystävä. Mutta miten maailmassa, jossa pelkillä sanoilla on uskomaton voima, voi löytää todellista ystävyyttä ja onnea, kun nimi on Rakkaudeton? Ja kaiken keskipisteessä vaikuttaa olevan salaperäinen Seimei, joka näyttäytyi muille aivan muussa valossa, kuin isoveljeään palvoneelle Ritsukalle.

Mitenkäs tämän nyt määrittelisi? No, ainakin jännitystä, mutta sarja on hyvin monimuotoinen ja -kerroksinen. Alussa lukija on pihalla kuin lumiukko, mutta niin on Ritsukakin. Alku on ehkä hieman varovainen, mutta pian tarina saa tuulta siipiensä alle ja nousee liitämään kuin kotka. Varsinkin psykologisella tasolla tarina on huikaisevan monitasoinen. Suosittelen! Sarja jatkuu.

Jaakko Selin: Kiinalaiset jalat     ja muita tarinoita vartalomme koristeista ****

  Kirjassa kerrotaan muutamien muotikotkotuksien historiasta. Me monasti kuvittelemme, että tietyt vaatteet tai korut ovat olemassa vain kauneuden tähden, mutta alunperin niillä on ollut aivan muunlainen merkitys. Vartalo käydään lävitse kiireestä kantapäähän.

Erittäin mielenkiintoinen kirja. Kirja ei ole kovinkaan kattava ja kohteet käsitellään pintapuolisesti. Siksi kirjalla olisikin mielestäni saanut olla huomattavasti enemmän pituutta. Kaikille muodin historiasta kiinnostuneille.

Desmond Morris: Miksi kissa on kissa? ****

  Niin. Mikä tekee kissasta niin hurmaavan, ja mitä sen mielessä liikkuu, kun se astuu ulos ulko-ovesta?  Kirjassa kissaa tarkkaillaan kuin mitä tahansa eläintä etologin näkökulmasta. Kirjan tekstit on pääosin julkaistu teoksissa Kissan salaperäinen elämä ja Miksi kissa kehrää?

Kaikille kissoja rakastaville. Varsinkin kuvat ovat aivan ihania. Tässä vaiheessa Täti sekoaa ja alkaa leperrellä. Nyt kun aiheesta vielä saisi kunnun ensyklopedian paksuisen opuksen...

Benita Ramel: Lättlagat japanskt ****

  Juu. Japanissa taas, tällä kertaa på svenska igen. Ohjeet ovat helppoja ja selkeitä, tosin joidenkin ainesten saatavuudessa on vieläkin vaikeuksia saatavuudessa. No, improvisoidaan sitten... Kuvia saisi olla enemmän. Plussaa tässä on se, että tässä on muitakin kuin vain aivan perusohjeita. Saadaanpahan repertuaariin vaihtelua. Oikein kelpo lisä keittokirjahyllyyn.

Ai Yazawa: Nana Vol.18 ***** (manga)

  Asiat eivät näytä auvoisilta Blastin kannalta. Erilaisten paineiden ristiaallokossa Shinille käy kalpaten. Shin pidätetään! Onko tämä Blastin loppu?!Kirjan lopussa Takumi kertoo kuinka tutustui Reiraan, ja miten hänestä tuli lauluntekijä.

Taidetaan olla jo aika lähellä tarinan kliimaksia. Nuorten aikuisten angstia siitä pitäville. Upea tarina!