Patrick Rothfuss: The Name of the Wind ***** (fantasia)

  Majatalo takametsissä. Siellä majatalon isäntä ja tämän apulainen. Matkamies etsimässä legendaa. Salaperäiset olennot metsässä. Majatalon isäntä on enemmän kuin ensivilkaisulta arvaisi. Tällä on takanaan loistava menneisyys. Matkamies onnistuu taivuttelemaan hänet kertomaan tarinansa - toden tarinansa, ei legendaa.

Täti on rakastunut. Tarina on aivan mahtava, ja kaiken kruunaa uskomattoman kaunis kieli. Tämä muuten löytyy jo myös suomeksi, jollette halua/voi lukea alkukielellä. Suosittelen!

Paul Burston: The Gay Divorcee ****

  Phil Daviesin pitäisi olla onnellinen. Hänellä on menestyvä baari Sohon sydämessä ja kuuden kuukauden kuluttua hän menee naimisiin Ashleyn kanssa. Hän suorastaan jumaloi Ashleytä. Totta sekin, että hänen paras ystävänsä on antunut Ashleylle "lempi"nimen "The Incredible Sulk", mutta ulkopuolisille Phil elää toteutunutta homounelmaa. On vain yksi pikku ongelma. Phil on nimittäin ollut aiemmin naimisissa, kaksikymmentä vuotta sitten. Naisen kanssa. Itseasiassa, teknisesti ottaen, Phil ja Hazel ovat edelleen naimisissa. Ja mitä Phil ei tiedä on se, että Hazelilla on poika - 19-vuotias poika. Mutta tämä kaikki on muuttumassa...

Suloisen kevyt, ihanan syvällinen. Jos joskus kuvittelit, että elämä ja rakkaus ovat yksinkertaisia niin tämä kirja muuttaa mielesi. Kirjoittaja ymmärtää hahmojaan mutta ei säästele teräviä tölväisyjä Englannin homokulttuuria kohtaan. Täti tykkäsi.

Tite Kubo: Bleach 25 **** (manga)

  Häviön kokenut Ichigo tajuaa, että hänen on saatava sisäinen hollowinsa hallintaan. Ei muuta kuin matka Shinji Hirakon luokse apua hakemaan. Shinji ja muut visoredit lupaavatkin auttaa Ichigoa, mutta opetusmetodit ovat siitä raskaammasta päästä. Selviääköhän Ichigo oppitunneistaan hengissä?!

Toimivaa toimintaa. (Tautologiaa?) Täti tykkää.

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 26 - 27 **** (manga)

   Luvassa on lähes apokalyptinen loppuhuipennus. Selviävätkö Ed ja Al kumppaneineen voitokkaasti, vai loppuuko heidän maailmansa? Jännitys hupentuu suureen taisteluun ja uhraukseen, kun teräsalkemisti tekee vielä kerran synteesinsä.

Sarja loppuu. Toimivaa seikkailua tämäkin. Taatusti uppoaa teineihin.

Ririko Tsujita: Warau Kanoko-sama Vols.1 - 3 *** (manga)

  Vaikka hän ei tule toimeen ihmisten kanssa, Kanoko pitää itseään täydellisenä "havainnoitsijana". Hänen harrastuksensa on tarkkailla oppilaita luokallaan ja pitää päiväkirjaa luokan draamoista. Mutta mitä tapahtuu, kun Kanoko tutustuu muutamaan luokkatoveriinsa? 

Tarina rohkaisee niitä itseensä vetäytyneitä nuoria, jotka kuvittelevat olevansa aivan yksin. Ojenna kätesi, kyllä siihen joku tarttuu. Se kannattaa. Tarinana nyt ei kovinkaa kummoinen, vähän hätäisesti kokoon kursittu. Mutta on tässä kohtansa.

Hinako Takanaga: The Tyrant Falls In Love Vols.1 - 6 **** (manga/yaoi)

  Ei ole helppoa rakastaa ei-homoa sempaita. Mutta kun tämä sempai on homofoobikko, väkivaltainen ja kaiken kukkuraksi täysi tyranni, on se puhdasta helvettiä! Tetsuhiro Morinaga voi vain myönnellä, varsinkin nyt kun hän on saanut maistaa kiellettyä hedelmää...

Okei, jos Täti jaksaa seurata yaoi-sarjaa kuuden osan verran, on siinä oltava jotakin. Tekijä nimittäin osaa kuvata herkästi emotionaalista puolta, puhumattakaan siitä, että komedia toimii. Lukija kiintyy hahmoihin ja jää mielenkiinnolla odottamaan onnellista loppua. Sarja jatkuu. Suosittelen!