Marie Phillips: Huonosti käyttäytyvät jumalat ****

  Kreikkalaiser jumalat eivät ole jääneet historian hämäriin. He elävät tälläkin hetkellä Pohjois-Lontoossa kimppakämpässä. He ovat menettäneet voimiaan ja ovat perin ikävystyneitä, mutta toimivat aivan samoin kuin "vanhoina hyvinä aikoina". Tiedättehän, kinastelevat pikkuasioista, punovat juonia ja harrastavat lemmenseikkailuja. Jotain on silti muuttunut. Apollon on tv-meedio, Artemis ulkoiluttaa koiria ammatikseen, Afrodite myy puhelinseksiä ja Zeus pysyttelee ullakolla poissa jaloista. Mutta vakavin ongelma on asunnon kamala sotku, eikä hyvän siivojaan löytäminen ole helppoa. Onnekseen jumalat löytävät reipasotteisen Alicen, joka ottaa työn vastaan. Vahinko vain, ettei jumalten ja kuolevaisten kohtaaminen ole ennenkään sujunut ilman ongelmia...

Hauska ja nokkela tarina. Päähenkilöt Alice ja Neil eivät oikein täytä tyypillistä sankarin mittaa, mutta se tuo virkistävän poikkeuksen. Suosittelen.

Nobuko Tsuda: Sushi Made Easy ****

  Ja taas kerran olemme sushin parissa. Kirja ei ole kovinkaan suuri, mutta käsittelee sushityypit antaen perusohjeet. Sen jälkeen saakin antaa omalle mielikuvitukselleen vapaat siivet. Mukana on sekä värikuvia että piirroksia, jotka mukavasti selventävät ohjeita. Plussaa on metrijärjestelmä, ettei tarvitse harrastaa korkeampaa matematiikkaa. Lopussa esitellään muutama sushin kanssa hyvin sopiva keitto. Kyllä tällä aterian alkuun hyvin pääsee. :)

Hiroki Endo: Eden Vols.1 - 10 ***** (manga)

  Kun hirmuinen uusi virus tuhoaa lähes kokonaan maailman ihmispopulaation, ne jotka eivät ole sille immuuneja ovat joko vakavasti vammautuneita tai elävät kyberneettisesti parannelluissa tai kokonaan mekaanisissa kehoissa. Tilannetta hyväksik äyttäen puolisotilaallinen järjestö Propater kaataa YK:n ja yrittää alistaa koko maapallon valtaansa. Tässä armottomassa, cyberpunktulevaisuudessa Elijah - nuori poika henkilökohtaisella tehtävällään - matkaa älykkään taistelurobotin kanssa .

Mangaa aikuisempaan makuun. Piirrostyyli on aika lähellä länsimaista, mutta parasta tässä on huikaiseva tarina. Hahmot ovat eläviä ja monipuolisia. Endo kutoo tarinallaan hämmästyttävän kudelman. Suosittelen kaikille laatusarjakuvan ystäville. Sarja jatkuu.

Tarina: Kyo Shirodaira; Taide: Yuri Kimura: The Record of a Fallen Vampire Vols.1 - 7 **** (manga)

  Tuhansia vuosia sitten vampyyrikuningas Akabara "Red Rose" Strauss menetti sekä kuningaskuntansa että kuningattarensa. Koska ihmiset eivät pystyneet tappamaan kuningatarta, he sinetöivät tämän ja pystyttivät tuhansia valesinettejä, jottei kuningas ikinä löytäisi hänen todellista olinpaikkaansa. Huolimatta siitä, että peräänantamattomat dhampyyrit yrittävät tappaa hänet, Akabara etsii kadonnutta kuningatartaan vielä tänäkin päivänä... Tämä on siis tarina, mutta mikä on totuus?

Seikkailua shoujotyyliin. Tarina on hyvä ja iskee taatusti teineihin. Aikuiseen makuun ehkä aavistuksen verran naivia? Vasrsinkin verrattuna tuohon edelliseen. No, Täti tykkäsi joka tapauksessa. Sarja jatkuu.

Fuyumi Soryo: ES Eternal Sabbath Vols.1 - 8 ***** (manga)

  Ryousuke Akiba kutsuu itseään ES:ksi, joka on koodinimi salaperäiselle tieteelliselle kokeelle. Ryousuke elää ainakin kaksi vuosisataa, ja hänellä on outoja henkisiä voimia, sillä hän pystyy tunkeutumaan toisten ihmisten mieliin. Hän pystyy lukemaan näiden pimeimmät salaisuudet, jopa järejestelmään näiden muistia siten, että täydelliset muukalaiset kohtelevat häntä perheenjäseneenään. Mutta Ryousukella ei ole pahat mielessään, vain selviytyminen - hän vaeltelee pitkin Tokion katuja syistä, jotka ovat vain hänen itsensä tiedossa... kunnes tohtori Mine Kujyou, omistautunut tutkija, tapaa Ryousuken, joka haastaa kaiken mitä hän tietää tieteestä - ES:n, Eternal Sabbath-geenin omaavan yksilön. Mutta onko Ryousuke ainoa lajiaan?

Okei, minä olen lukenut tämän sarjan ennenkin, mutta niin on vain näköjään jäänyt kirjaamatta lukupäiväkirjaan. Oh, well... Fuyumi Soryo on yksi parhaista mangakoista minun mielestäni. Taide on kaunista, mutta mikä tärkeintä, on itse tarina mitä mainion. Tarina saa aina Tädiltä täydet pisteet, kun se pystyy koskettamaan minua tunnetasolla. Suosittelen.

Hiroaki Samura: Blade of the Immortal Vol.23 ***** (manga)

  Ittoo-ryuu karistaa Edon pölyt jaloistaan. Perässään heillä on armottomat jäljittäjät, sillä Edon linnan entinen komentaja Habaki Kagimuralla on jäänyt useampikin asia hampaankoloon. Eikä Rin suostu jäämään paikoilleen odottelmaan, joten avoin tie kutsuu taas kerran Manjia ja Riniä.

Sarja on moneen otteeseen palkittu niin Japanissa, Yhdysvalloissa kuin Britanniassakin. Eikä ihme, sillä tarina on vaikuttava. Suosittelen taas kerran. Ensi silmäyksellä tarina vaikuttaa taas kerran yhdeltä samuraiseikkailulta, jossa pistetään päätä poikki ja pinoon, mutta tarinasta avautuu taso toisensa jälkeen, ja se käsittelee tärkeitä ja syvästi inhimillisiä teemoja. Puhumattakaan monimutkaisista henkilöhahmoista. Aah, Täti tykkää.

Koji Kumeta: Sayonara, Zetsubou-sensei   The Power of Negative Thinking Vol.1 *** (manga)

  Nozomi Itoshiki on masentunut. Erittäin masentunut. Hän on todistetusti itsemurhakanditaatti, mutta hän on myös rakastettu opettaja. Hänen luokkansa on täynnä mitä erilaisempia oppilaita, jokainen hurmaava omalla tavallaan. Heille kaikille tämä on erityistä aikaa, jolloin oikealla opettajalla voi olla kestävä positiivinen vaikutus heidän elämäänsä. Mutta onko se opettaja Itoshiki eli Zetsubou-sensei (=epätoivo suomeksi), joka haluaa vain löytää sopivan paikan kuolemiseen?

Nimestään huolimatta komediaa. Ihan toimivaa. Kärsii ehkä pisteissä siitä, että juuri ennen tätä luin kasan näitä huippuhyviä mangoja. Kyllä tämä naurattaa.

Temari Matsumoto: Kyo Kara Maoh! Vol.1 *** (manga)

  Yuri Shibuyan elämässä ei ole hengähdystaukoa. Ensin hänen päänsä työnnetään vessanpönttöön. Sitten hän siirtyy salaperäisesti toiseen maailmaan - jossa hän löytää itsensä mazokujen kuninkaana. Tämä uusi rotu odottaa hänen johtavan heidät sotaan ihmisiä vastaan ja tuhoavan nämä lopullisesti. Ja kaiken kruunaa se, että hän löytää itsensä kihloissa - miehen kanssa! Alamaistensa kauhuksi Yuri vain ei ole sellainen hallitsija, joihin he ovat tottuneet, sillä Yuri on myötätuntoinen, oikeudenmukaineneikä halua käyttää väkivaltaa konfliktien ratkaisemiseen. Ei siis sellainen hallitsija, joka sopisi hallitsemaan sodan partaalla olevaa maata.

Ihan kelpo shoujoa. Seikkailua, gender-benderiä ja romantiikkaa. Unohdinko mainita myös demonit? Puree teineihin. :)

Yumi Unita: Bunny Drop Vols.2 - 3 ***** (manga)

  Daikichi ja Rin totuttelevat edelleen yhteiseloon. Mutta nyt Daikichia on ruvennut vaivaamaan ajatukset Rinin äidistä. Kuka tämä on ja miksi tästä ei ole kuulunut mitään? Daikichi leikkii etsivää vastauksia etsiessään. Mutta peruskouluun ilmoittautuminen,muut kouluvalmistelut eikä vanhempien velvollisuudet odota ketään, joten kun aika tulee tavata mysteerinen Masako, onko Daikichi valmistautunut siihen? Ja miten Daikichi suhtautuu siihen, kun Rin lentää pesästä koulun alettua?

Aivan ihana sarja lapsen ja "vanhemman" suhteesta. Koskettelee tärkeitä aiheita lempeällä huumorilla. Suosittelen lämpimästi. Sarja jatkuu.

Akira Segami: Kagetora Vol.1 *** (manga)

  Nuori ninja Kagetora on saanut suuren kunnian - hänet on valittu palvelemaan arvostettua taistelulajientaitajaperhettä. Perillä hän saa haastavan tehtävän: hänen pitää opettaa taistelulajeja perheen perijälle, hurmaavalle mutta kömpelölle Yukille. Yukin kyvyttömyys oppia taistelulajeja ei ole se, mikä tekee tehtävästä vaikean Kagetoralle. Ei, vaan Yuki itse. Sillä jonakin päivänä hän on perhedojon johtaja, ja Kagetoran kaltaiselle ninjalle on velvollisuuden pettämistä, äärimmäinen kunnianmenetys ja ankarasti kiellettyä, rakastua Yukiin. Pystyykö Kagetora auttamaan Yukia voittamaan kömpelyytensä... vai lannistavatko Kagetoran hänen kasvavat tunteensa?

Teiniromantiikkaa ja komediaa. Ihan kivaa. Teinit tykkäävät.

Motoro Mase: Ikigami Vol.1 **** (manga)

  Jotta rikollisuus pysyisi kurissa ja ihmiset arvostaisivat elämää, hallitus on luonut järjestelmän, jossa sattumalta valituille lapsille ruiskutetaan rokotuksen yhteydessä nanokone. Sitten ennaltavalittuna päivänä kone räjähtää ja tappaa uhrin. Hallitus ilmoittaa ikigamin avulla 24 tuntia ennen kuolemaa asiasta uhreille. Mitä sinä tekisit, jos saisit tietää, että sinulla on enää vuorokausi elinaikaa?

Taas pistetään lukijan aivot raksuttamaan ja miettimään syvällisiä. Onko moinen järjestelmä missään tapauksessa oikeutettu ja mitä itse tekisi moisessa tilanteessa. Ulkopuolelta on helppo tuomita, mutta entäpä jos olisit itse kasvanut järjestelmässä ja sinut olisi aivopesty hyväksymään järjestelmä kyseenalaistamatta? Täti tykkää!