Robert van Gulik: Temppelin aave ***** (jännitys)

  Kerrotaan, että hylätyssä Purppurapilven temppelissä pidettiin ennen hurjia, salaisia menoja. Nyt siellä lymyävät rosvot ja irtolaiset. Tuomari Dee on jo jonkin aikaa katsellut paikkaa epäluuloisesti: keisarillisen rahastonhoitajan ryöstö, salainen viesti kadonneelta Jade-tytöltä ja merkillinen kaksoismurha, ne kaikki liittyvät jotenkin temppeliin. Ja sitten tuomari Dee kuulee verenhimoisesta valkoisesta naisesta, joka liikkuu kuunvalossa.

Perinteinen salapoliisiromaani. Eiväthän nämä suurta maailmankirjallisuutta ole, mutta silti aivan mainioita omassa lajissaan. Kuten jo aiemmin sanoin, näihin minä jaksan palata kerta toisensa jälkeen. Täti tykkää

Hakase Mizuki: Asian Beat Vol.1 **** (manga)

  Kirja koostuu kahdesta tarinasta. Ensimmäisessä kaksi nuorta lohduttaa toisiaan, kun heidän suhteensa tahoillaan ovat kriisissä. Mutta joskus ei rakkaus riitä korjaamaan särkynyttä sydäntä. Nimitarinassa veli on valmis mihin tahansa pitääkseen huolen pikkusiskostaan.

Jos kaipaatte tarinoiltanne angstia, niin täältä pesee. Täti kuitenkin tykkäsi.

Ayumi Komura: Mixed Vegetables Vol.1 *** (manga)

  Hanayu Ashitaba on juhlitun Patisserie Ashitaban perillinen, mutta hän haluaa tulla sushikokiksi. Hayato Hyuga taas on kuuluisan Hyuga Sushin perijä. Hän puolestaa haluaisi tulla sokerileipuriksi. Hanayu tietää, että jos hän toteuttaa haaveensa, hän murtaa vanhempiensa sydämet. Mutta jos hän nai sushisukuun, niin heidän on hyväksyttävä hänen ratkaisunsa. Nyt hänen on vain saatava Hayato kiinnostumaan itsestään!

Söpöä shoujoa. Ensimmäinen osa ei vielä ihan ottanut tuulta siipiensä alle, mutta jäädään seuraamaan, ennen kuin annetaa lopullinen tuomio.

So-Ypung Lee: Arcana Vols.6 - 7 **** (manhwa)

  Kyretten ja Inezin polut kohtaavat uudelleen Eloamin metsissä. Kun Kyrette ei tunnista Ineziä, tämä kertoo olevansa Enril - kuka tämä sitten onkaan! Inez joutuu muistojen labyrinttiin vangiksi, ja siellä hän joutuu kohtaamaan menneisyyden. Hiljalleen tarinan salaisuudet alkavat avautua.

Huokaus. Sarjan seuraaminen olisi helpompaa, jollei osien välillä olisi niin hirvittävästi aikaa, että aikaisempien osien tapahtumat muistaa vain hämärästi. No, enivei. Sarja on hyvä. Suosittelen.

Yuzuha Ougi: Abiru Junjou *** (manga / yaoi)

  Lukion ekaluokkalainen Yuka näkee komean uuden naapurinsa suutelevan toista miestä. Osoittautuu, että tämä on hänen uusi matematiikanopettajansa Gotou. Yuka rakastuu ensisilmäyksellä, mutta Gotou torjuu hänet sanomalla, ettei ole kiinnostunut kakaroista. Onnistuuko Yuka kääntämään Gotoun pään?

Hmm. Menetteleehän tämä. Ei mitään maailmoja mullistavaa, mutta ihan kiva tarina.

Shiuko Kano: Affair *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu neljästä tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa sempai ja kouhai kohtaavat pitkän ajan jälkeen, ja kouhai kantaa edelleen kaunaa. Toisessa tarinassa kaksi yakuzaveljestä selvittelevät välejään. Kolmannessa tarinassa työtoverit pelaavat mahjongia korkein panoksin. Viimeisessä tarinassa yliopisto-opiskelija antaa ajotunteja kanssaopiskelijalle.

Voisin toistaa samat sanat kuin edellisessäkin. Lukeehan tämän paremman puutteessa.

Ai Morinaga: Yamada Tarou Monogatari Vols.1 - 10 ***** (manga)

  Koska Yamadan perheen isä häipyy matkohinsa välillä ilman mitään varoitusta, on vastuu perheen elättämisestä vanhimman pojan Taroun harteilla. Tarou tekee parhaansa elättääkseen sisaruksensa ja äitinsä, jolla todellakaan ei ole mitään hajua rahan arvosta. Vaikka elämä on taloudellisesti tiukkaa, jää se kuitenkin yhden asian varjoon: Tarou on kaunis! Niin tytöt kuin pojatkin kilpailevat hänen huomiostaan.

Komediaa. Itseasiassa kerrassaan mainiota sellaista. Ensimmäisessä osassa tekijä ehkä vielä hieman etsii tarinan suuntaa, mutta sitten se pääsee vauhtiin. Absurdia komediaa. Nauruvaroitus! Täti pitää varsinkin Sugiura-sempaista (lutunen!). Suosittelen! Sarja jatkuu.