Maki Usami: Sakura Rhythm **** (manga)

  Satsumi ja Minoru tapaavat toisen kerran koulun aloitusjuhlassa. Minorun kommentit Satsumille eivät ole varsinaisesti siitä kohteliammasta päästä. Arvata saattaa, ettei tyttö moisesta pidä. Mutta pian suuren rakennusyhtiön perillisestä paljastuu positiivisempiakin piirteitä. Rakkautta kirsikankukkien aikaan.

Siis kuten sanoin - rakkautta. Sitä tavallista. Tosin henkilöt ovat keskimääräistä syvempiä, eivät siis aivan yksioikoisia. Pieni ja lämmin tarina. Suosittelen.

Noriko Kanou: Scandalous *** (manga)
 
  Honoka on nousevan tähden Masaki Izumin innokas fani. Sitten Honokan äiti päättää mennä uudelleen naimisiin. Varmaankin jo arvasitte - kyllä, Masakin isän kanssa, joten Masakista tulee Honokan "veli". Masaki paljastuu todellisuudessa aivan erilaiseksi kuin televisiosarjoissa, ja tämä voimallinen komistus päättää tehdä Honokasta naisensa. Mutta sehän olisi - Skandaalimaista!

Taas sitä teiniromantiikkaa. Ei häviä yhtään telkun saippuaoopperoille juonineen ja "kiellettyine" suhteineen. Jos Dallas ja Dynastia ja Boldikset purevat, niin siitä vaan nautiskelemaan! Muuten ihan tavallista kamaa, ei mitään uutta.

Fuyumi Souryo: See You In Eden ***** (manga)

  Oba Tamako kertoo ajastaan taidelukiossa.

Mitä enemmän minä luen Souryo-sensein tarinoita, niin sitä enemmän minä niistä pidän. Tämäkin lyhyt tarina on varsinainen helmi, niin taiteeltaan kuin tarinaltaankin. Tässä ei ole mitään varsinaista juonta, ei mitään dramaattisia vaiheita mutta niin vain tästä jää uskomattoman hyvä maku mieleen. Täti suosittelee lämpimästi.

Shiyuu Machida: Semi-Eternal Happy End **** (manga)

  Nanako Kobayashi on 17-vuotias harvinaisen ruma tyttö, jolla ei vaikuta olevan huolenhäivääkään elämässään. Eräänä päivä Paholainen soittaa hänelle ja esittää kysymyksen, johon Nanako saa vain kaksi vastausvaihtoehtoa. Sitten Paholainen saapuu paikalle ja ottaa nallen muodon. Paholainen on valmis myöntämään Nanakolle kolme toivomusta, jotka perustuvat kahteen vaihtoehtoon; mitä Nanako valitsee?

Mikä on unta ja mikä totta? Voitte miettiä sitä itse tässä erittäin mielenkiintoisessa lyhyessä oneshotissa. Samalla voitte miettiä taas kerran niitä moraalisia ratkaisuja. Mitä tekisitte itse vastaavassa tilanteessa? Tosin todennäköisyys siihen, että saamme puhelun itse Vanhalta Vihtahousulta on varsin pieni...

Watari Sakou: Shape of Love *** (manga)

  Akase on saanut siipeensä miehiltä, joten hän on vannonut jättävänsä rakkauden ja miehet taaksensa. Hän työskentelee konttorissa, mutta parempien tulojen toivossa tekee myös osa-aikaisena hostessin työtä Color-klubilla. Klubin varamanageri on Hayase. Kaikesta huolimatta Akase rakastuu tähän. Tällä alalla työskentelevillä on yleensä hämärä ja vaarallinen menneisyys. Pystyykö Akase hyväksymään poikaystävänsä menneisyyden?

Tämä on mangaa aikuisempaan makuun. Ei tässä ole seksiä eikä ahdistavuutta, rakkaus vain ei ole sokerihuurrutettua. Mielenkiintoinen tarina, mutta siitä ei ehkä oteta kaikkea mahdollista irti. Lukekaa kuitenkin pois.

Kanan Minami: Shiiku Hime *** (manga)

  Takanezawa Hime on tyttö rikkaasta perheestä. Hän on kasvattanut Asakawa Nachista tottelevaisen sylikoiran. Mutta saako sylikoirasta täydellistä poikaystävää?

Taas sitä teiniromantiikkaa. Pakolliset vaikeudet kuuluvat tähänkin tarinaan, eli tyypillinen shoujo-tarina. Ei yllätyksiä.

Paul Gayler: Maailman paras kasvisruoka ****

  Vautsi! Pitkästä aikaa jokin muu kirja kuin manga. Mutta asiaan! Kirjassa on yli sata herkullista kasvisreseptiä. Reseptit ovat ympäri maailmaa, ja vaikutteita on yhdistelty ennakkoluulottomasti. Reseptit ovat selkeitä ja helppoja toteuttaa. Kuvitus on upea, värit nostavat veden kielelle. Suosittelen muillekin kuin kasvissyöjille.