Kurumi Hayter: Japanese Cooking For Two ****

  Pieni kirja kahdenkeskisiin japanilaisiin ruokahetkiin. Ohjeet ovat helppoja ja selkeitä, ja mikä tärkeintä, herkullisia. Jokaisesta ruokalajista on myös veden kielelle nostava kuva. Mitat on annettu niin metrisinä kuin imperialinkin mukaan. On vain sattunut muutamassa kohdassa, että mitat ovat vain imperiaaleina. Niin että laskeskele siinä sitten niitä metrijärjestelmässä. Pieni peruskokoelma, mutta kyllä tällä alkuun pääsee.

Akemi Yoshimura: Bara no Tameni Vols.1 - 7 ***** (manga)

  Pyöreähkö Yuri tulee jätetyksi, sitten kuolee hänen isoäitinsä, ja niin Yuri huomaa olevansa rahaton ja koditon. Hän on aina luullut olevansa orpo, mutta paljastuu, että hänen isoäitinsä on valehdellut hänelle ja hänen äitinsä onkin kuuluisa elokuvatähti ja hyvin paljon hengissä. Perille äitinsä kotiin päästyään Yuri havaitsee, että hänellä on kolme hyvin kaunista sisarusta - ja kaikilla on eri isä. Nämä sisarukset ovat toista maata. Veljet Sumire ja Aoi kiusaavat häntä, eikä Fuyou-siskosta ole yhtään apua. Niinpä Yurista tulee tuskin sisäkköä kummempi uudessa kodissaan passaten sisaruksiaan samalla kun äiti reissaa ympäri maailmaa. Mutta hiljalleen Yurin lämmin luonne alkaa lämmittää kylmää taloutta sisältäpäin.

Aivan ihana tarina! Tarina on vanha, 90-luvulta, mutta tarina on säilyttänyt hyvin tenhonsa. Taidetyyli on tämän päivän mangaan tottuneelle hieman vierasta, mutta ei anneta sen häiritä. Sarja jatkuu. Ai joo niin, Tädin suosikkeja eli romantiikkaa ja kasvutarinaa.

Desmond Morris: Miksi kissa kehrää ****

  Jos kuvittelit tuntevasi kotitiikerisi sielunelämän läpikotaisin, niin tämä kirja saattaa tuottaa sinulle muutaman yllätyksen. Erittäin tarpeellista luettavaa kaikille kissojen ystäville. Kirjassa vastataan muutamiin yleisiin kissojen käyttäytymiseen liittyviin kysymyksiin. Ainoa vika on se, että tämä saisi olla paljon, paljon laajempi. Sen verran kiehtovia otuksia nuo kissat ovat!

Jessica Abel, Gabe Soria & Warren Pleece: Life Sucks **** (sarjakuva)

  Kyllä, Täti lukee myös muuta sarjakuvaa kuin vain japanilaista tai korealaista. ..

Dave on varsinainen nössö, joka asuu yhdessä parhaan ystävänsä Carlin kanssa samassa kämpässä ja työskentelee Radun kaupassa Last Stopissa yövuorossa. Sitten Dave sattuu näkemään tosi vetävän goottitytön Rosan ja rakastuu päätäpahkaa. Valitettavasti kuvioissa vain on mukana itsevarma surffari Wes.

Joopa joo. Life sucks - ihan kirjaimellisesti. Vakavamielisten goottien ja vampyyridiggareiden ei kannata tarttua tähän sarjakuvaan - elleivät sitten osaa nauraa itselleen. Tädille kyllä kelpasi. XD

Yumi Tamura: Basara Vols.1 - 27 ***** (manga)

  Eräälle perheelle syntyy kaksoset, tyttö ja poika. Poika on ennustusten lupaama vapahtaja Tatara. Sitten Punainen kuningas tapattaa Tataran, ja tämän sisko Sarasa ottaa tämän paikan "Kohtalon poikana". Sarasa matkaa läpi Japanin taistellen sorrettujen puolesta liittolaisia etsien ja vihollisia lyöden - samalla pitäen identiteettinsä salassa.

Taas kerran ollaan apokalyptisessa tulevaisuudessa ja pelastetaan maailmaa pahisten käsistä. Mutta millä tavalla! Luvassa ei ole kiihkeitä taistelukohtauksia, joissa vauhtiviivat vilisevät silmissä, vaan erittäin hyvin kantava tarina. Pahat eivät ole pelkästään pahoja eivätkä hyvät hyviä. Sillä kaikkihan riippuu siitä mistä kulmasta sitä katsoo... Hahmot kasvavat tarinan myötä ja tarina itse herättää mielessä monia kysymyksiä. Täti suosittelee! Varsinainen tarina vie 25 osaa, 2 viimeistä täydentävät tarinaa ja valaisevat hieman tulevaisuutta.

Emi Kazuko: The Book of Japanese Cooking ****

  Jatketaan edelleen Japanissa...

Taas kerran erittäin selkeä keittokirja. Ohjeet ovat helppoja ja herkullisia. Valmistusvaiheet esitetään kuvasarjoina, joten ohjeiden seuraaminen on ultrahelppoa. Mitat ovat niin eurooppalaisille, englantilaisille kuin amerikkalaisillekin lukijoille. Ihanaa, ei tarvitse muuntaa mitään! Ainoata miinusta tulee liian lyhyestä muodosta. Reseptejä saisi olla enemmän...

Miyuki Abe: Bashing Renai ** (manga / shounen ai)

  Murakami Keisukea voi kuvailla yksinkertaisesti vain kauniiksi. Mutta hän suhtautuu torjuvasti kaikkiin - paitsi tunnolliseen oppilasneuvoston puheenjohtajaan Masakiin.

Höh? Tyhjänpäiväinen tarina. On siinä huumoria, mutta päällimmäiseksi jää hölmistynyt olo. Tässäkö tämä nyt oli. Paremman puutteessa luettavaksi.