Michael Cox; Kuvitus; Philip Reeve: Karmea totuus muodista ****

  "Karmea totuus muodista on, että se kiinnostaa lähes kaikkia - noudatitpa sitä orjallisesti tai halveksitpa syvästi."  Tässä kerrotaan lapsosille muodin historiasta ja annetaan hyviä (?) tyylivinkkejä. Koska kirja on tarkoitettu lapsille, ei sinne historiaan kovin syvälle sukelleta ja kaikki esitetään humoristisesti. Mutta kyllä tästä muutamat naurut saa, varsinkin jos ei seuraa muotia vakavasti. Tädin muodikkuus jäi sinne 90-luvulle, kun tuli yksi valtava menoreikä (lue:hevonen)...

Takehiko Inoue: Vagabond 4 **** (manga)

  Musashi selviytyi taistelusta Yoshiokan veljeksiä vastaan. Nyt hän haluaa nähdä Otsun ja tulla maailman parhaaksi taistelijaksi (no, sitä hän on kyllä halunnut koko ajan, mutta se vaikuttaa olevan vielä aika kaukana...). Siksi hän suuntaa matkansa kohti Naraa ja Hozoinin temppeliä.

Vaikuttavaa. Laatukamaa, Täti suosittelee. Siis jos miekkamittelöt ja nuoren kuumakallen kehitys kiinnostavat. Ei shoujofanaatikoille. Tarinaa pehmentää mukavasti lempeä huumori.

Reibun Ike: Aoiro Keiyaku *** (manga / yaoi)

  Andou on nuori mesenaatti, Kagawa Setsuyo taas lupaava taiteilija. He tapaavat taidenäyttelyssä ja  - yllätys, yllätys - rakastuvat. Sitten Kagawan taideteos varastetaan. Aikaa kuluu, ja Andou kuulee huhun, että maalaus olisi tulossa myyntiin harmailla markkinoilla...

No joo. Taide on nättiä mutta tarina onnahtelee. Jotenkin jää höh-olo. Mutta jos yaoi on teidän juttunne, niin lukekaa pois.

Kaname Itsuki: April 4th **** (manga / yaoi)

  Iori on aina pitänyt Naokosta vaikka tämä ei pysty hyväksymään ajatusta siitä, että kaksi samaa sukupuolta olevaa voisi rakastaa toisiaan. Mutta nähdessään Iorin surullisen ilmeen Naoto ei enää kykene kieltämään Iorin tunteita...

Mietin pitkään kolmen ja neljän tähden välillä, mutta jos edellinen oli kolme tähteä, niin kyllä tämä on parempi. Oikeastaan ihan suloinen tarina huumorilla höystettynä.

Reiichi Hiiro: Apron de Chousoko wo **** (manga / yaoi)

  Kun Shirakawa saa potkut työstään, hänen tulevaisuutensa näyttää synkältä. Sitten Yamato, hänen kouhainsa yliopistosta, ehdottaa, että hän ryhtyisi tämän "kotivaimoksi". Miten sujuu Shirakawan muutos johtokunnan huoneesta keittiöön?

Huumoria, mutta myös koskettava tarina siitä miten sankari oppii hyväksymään niin omat kuin toisen tunteet. Toki tarina jää pinnalliseksi jo lyhyyden vuoksi. Mutta silti lukemisen arvoinen.

Kai Nanase: Arabian de Naito?! *** (manga / yaoi)

  Hinata on juuri lopettanut lukion, ja sen kunniaksi hän lähtee matkalle Baharatiin, aavikkovaltakuntaan. Siellä hän kohtaa Seshirin, joka muistuttaa suuresti häntä, paitsi että tämä on amerikkalainen. Tästä tarina varsinaisesti alkaa...

Tulee mieleen Valentino ja Sheikki ja Sheikin poika. Kliseitä, mutta huumorilla höystettynä. Että tervemenoa Tuhannen ja yhden yön tunnelmiin... Ei mitään syvällistä (Okei, kuka muka sellaista yaoilta odottaisi?), mutta kyllä tämä aikansa viihdyttää.