Charlaine Harris: From Dead to Worse ***

  Sookie on juuri selvinnyt edellisestä katastrofista ja toivoo elämänsä palaavan normaalerihin uomiinsa. No, kaikkea saa toivoa. Yliluonnollisessa maailmassa kuohuu, eikä se valitettavasti salli Sookien jäädä sivustakatsojaksi. Vaikka Sookielle on luvassa lisää sydänsuruja, löytää hän myös uuden sukulaisen.

Juu, koukussa ollaan. Mainiota viihdettä.

Charlaine Harris: Dead and Gone ***

 Vampyyrit ovat tulleet ulos kaapista - ahem, siis arkusta - vuosia sitten. Nyt ovat ihmissudet ja muodonmuuttajat päättäneet seurata vampyyrien jalanjäljissä. Aluksi suuri paljastus menee hyvin, mutta sitten silvottu ihmispuuma löytyy Merlotte'sin parkkipaikalta, ja Sookien on käytettävä telepaatinkykyjään murhaajan paljastamiseksi. Mutta se ei ole varsinainen ongelma, sillä varjoissa piilee paljon voimakkaampi, vanhempi ja salailevampi rotu kuin vampyyrit tai ihmissudet. Se valmistautuu sotaan, ja Sookie on siinä taistossa aivan liian inhimillinen pelinappula...

Juu, juu. Uskokaa jo.

Charlaine Harris: Dead in the Family ***

  Jos kuvittelit, että ihmissuhteesi ovat solmussa, niin ajattelepa uudestaan. Et nimittäin ole tutustunut Sookien perheongelmiin alkaen omasta suvusta (epäinhimillisistä keijuista telepaattipikkuserkkuun) ja jatkuen hänen vampyyrirakastaja Ericin isään, ikivanhaan olentoon, joka saapuu vierailulle Ericin "veljen" kanssa mitä epäsopivimmalla hetkellä. Puhumattakaan muutamasta muusta pikku ongelmasta, jotka pitävät Sookien hyvin kiireisenä.

No, eikö muka mene jo jakeluun?!!!! Mitä?! Häh?!!!

Kaari Utrio: Kun nainen hallitsi, rakasti ja vihasi ***

  Vuonna 1975 oli kansainvälinen naisten vuosi. Sen kunniaksi Utrio kirjoitti tämän kirjan. Siinä hän kuvaa lyhyillä tarinoilla Euroopan historian merkittäviä naisia. Takakannessa sanotaan: " Tutkiessaan naista ja naisen osaa eri aikakusina Kaari Utrio eläytyy näiden kuuluisien ja monesti arvoituksellisten naisten kohtaloon siten, että he tulevat nyt eläville kanssasisarilleen läheisiksi ja tajuttaviksi."

Tuokiokuvia.  Taattua Utrio-laatua.

Eloisa James: A Duke of Her Own *** (historiallinen romantiikka)

  Leopold Dautry, pahamainen Villiersin herttua tarvitsee vaimon - nopeasti ja jalosukuisen. Valitettavasti vain vaihtoehdot ovat vähissä. Montaguen herttuan tytär Eleanor on äärimmäisen kaunis ja älykäs. Sen enempiä empimättä Villiers kihlaa tämän. Sillä loppujen lopuksi kukaan muu nainen ei täytä ehtoja. Lisette, suorapuheinen Gilnerin herttuan tytär ei välitä vaatteista tai etiketistä. Hän on kihloissa toisen miehen kanssa eikä välitä pätkääkään arvoasemasta tai titteleistä. Puolet seurapiireistä pitää Lisetteä hulluna - ja Villiers on taipuvainen olemaan samaa mieltä. Logiikan ja intohimon, älyn ja mielikuvituksen välissä Villiers löytää itsensä sopivan käytöksen rajalta. Mutta vasta kaksintaistelukentällä hän vihdoin tajuaa, ettei suurin riski löydy sieltä vaan sydämestä.

Mainiota viihdettä. Eloisa James kuuluu genrensä huippuihin. Taas kerran kirjasta löytyy useita kirjallisia viittauksia, joten eikun vain niitä etsimään!

Muriel Barbery: Siilin eleganssi *****

  Renée Michel on hienon pariisilaisen kerrostalon ovenvartija. Hän on juro ja pyylevä leskinainen ja haluaa, että hänet jätetään rauhaan. Renée vastaa niin mainiosti yleisesti hyväksyttyä mielikuvaa rehellisestä mutta tyhmästä ovenvartijasta, että kukaan ei osaa aavistaakaan, että hän on tosiasiassa sivistynyt ja intohimoinen kulttuurinharrastaja. Samassa talossa asuu myös Paloma Josse, 12-vuotias omiin oloihinsa vetäytyvä pohdiskelija. Paloma tietää päätyvänsä itsekin vääjäämättä tyhjänpäiväiseen , porvarilliseen kultakalamaljaan. Mutta hän ei aio alistua vaan päättää tehdä itsemurhan syntymäpäivänään. Sitten taloon muuttaa japanilainen herra Kakuro Ozu ja muuttaa kahden erakon elämän. Hän näkee heti, että siilin piikkien alla piilee jotain ainulaatuista ja kaunista.

Tämä oli yksi viime vuoden suosituimmista kirjoista, joten pitihän se lukea. Dagens Industri sanoo kirjasta: "Aivan ihana kirja elämästä, surusta ja rakkaudesta. Lue ja nauti." Samaa sanoo Täti.

YoungHee Lee: You're So Cool Vols.1 - 5 **** (manhwa)

  Olen aiemmin lukenut osat 1 - 4, arvostelu täällä. Sarjan viidennessä osassa julistettuaan ultimatuumin äidilleen Seung-Ha vaeltelee sateisilla kaduilla päämäärättömästi vain päätyäkseen sairaspedille Nan-Woon kotiin. Kuumeisen yön jälkeen hän kävelee ulos talosta suunnitelman kera, eikä se sisällä hänen perhettään eikä Nan-Woota! Toisaalla Jay on kahden vaiheilla Hyun-Hon suhteen, vaikka Hyun-Ho ei ole aivan valmis hyväksymään eitä vastaukseksi. Seuraako Nan-Woo Jayn esimerkkiä ja seuraa sydäntään Seung-Han luokse missä tämä sitten lieneekin?

Hyvä sarja rakastamisen vaikeudesta. Harva asia nimittäin vaatii yhtä paljon rohkeutta kuin avata sydämensä toiselle. Täti tykkää. Sarja jatkuu.

Aya Kanno: Otomen Vols.4 - 10 **** (manga)

  Asuka Masamune on siis poika joka pitää tyttömäisistä asioista - ompelemisesta, neulomisesta, pehmolelujen tekemisestä ja shoujomangasta. Mutta maailmassa missä poikien on käyttäydyttävä miehekkäästi, on Asukan kätkettävä rakkaat harrastuksensa ja käyttäydyttävä kuin urheilufriikki. Voiko Asuka paljastaa todellisen minänsä kenellekään, puhumattakaan Ryo Miyakozukasta, tytöstä, johon hän on rakastunut. Matkalla onneen on monta mutkaa, mutta onneksi Asuka löytää samanmielisiä ystäviä matkan varrella. Matkan joka vie yhdestä kommelluksesta toiseen.

Komediaa. Pistää ajattelemaan täällä Suomessakin vallitsevia sukupuolirooleja, mutta jotka ovat Japanissa vielä ahtaammat. Toivottavasti opettaa nuorille erilaisuuden sallimista. Erinomainen sarja. Täti tykkää. Sarja jatkuu.

Lee Vin: Crazy Love Story Vols.1 - 5 *** (manhwa)

  Lukiolaiskolmiodraama uudelle vuosituhannelle: Jin Sung Moo tekee parhaansa kätkeäkseen sisimmät tunteensa; Shin Hae Jung tanssiin omaan rytmiinsä; ja Jimmy on poika toisesta maailmasta, jolla on viritetty moottoripyörä ja jonka tyyli ei jää kakkoseksi kenellekään. Jotkut sanovat, että se on äärimmäisen sortin rakkautta. Toiset taas, että se on vain hulluutta. Kolmannet, että se on hullu rakkaustarina.

Rakkaustarina, hieman erilainen sellainen. Mietteet ovat hieman kahtiajakoiset tämän sarjan jäljiltä. Tykätä vaiko ei? Jännä joka tapauksessa.

Konami Kanata: Chi's Sweet Home 1 - 2 **** (manga)

  Chi on pieni kissanpentu, joka eksyy emostaan ja saa uuden kodin Yamadan perheen luota. Siitä alkaa yhteiselo, josta ei kommelluksia puutu. Koetukselle joutuu niin kissan kuin ihmistenkin kärsivällisyys - sekä lukijan nauruhermot!

Hulvatonta komediaa niin kissan kuin ihmistenkin näkökulmasta. Näistä ei voi olla tulematta hyvälle tuulelle. Suosittelen, varsinkin kaikille kissojen ystäville.

Tite Kubo: Bleach 16 - 23 **** (manga)

  Rukian teloitus lähestyy ja meno Soul Societyssa senkun kovenee. Onnistuvatko Ichigo ja hänen ystävänsä pelastamaan Rukian? Heidän toimillaan on yllättävät seuraukset.

Toimintaa ja huumoria sekä kasvutarinaa. Täti tykkää - samoin kuin muutama miljoona muutakin ihmistä. Onko Täti laumasielu?

Fumi Yoshinaga: Ôoku Vols.1 - 5 **** (manga)

  Edoperiodin Japanissa on puhjennut uusi sairaus, jota kutsutaan punanaamarokoksi. Se tarttuu vain miehiin, ja kahdeksankymmenen vuoden kuluttua ensimmäisistä tautitapauksista miespopulaatio on romahtanut 75 prosentilla. Naiset ovat ottaneet haltuunsa kaikki miehille kuuluneet roolit, myös shogunin. Miehiä, kallisarvoisia elämän tuottajia, suojellaan huolellisesti. Ja miehistä kauneimmat valitaan palvelemaan shogunia tämän linnaan...

Vaihtoehtohistoriaa. Taiteilija tutkii herkällä otteella odottamattoman katastrofin vaikutuksia yksilötasolla. Vaikuttavaa kerrontaa. Sarja jatkuu.

Yumi Unita: Bunnydrop Vol.1 ***** (manga)

  Kolmekymmentävuotiaan poikamiehen Daikichin isoisä on kuollut. Hautajaisissa Daikichi saa tietää, että isoisällä on avioton lapsi nuoremman rakastajattaren kanssa! Muu perhe on yhtälailla järkyttynyt ja myös nolostunut yllätyskäänteestä, eikä kukaan heistä halua olla missään tekemisissä hiljaisen pikkutytön, Rinin, kanssa. Siitä suivaantuneen Daikichi päättää itse huolehtia Rinistä. Mutta auttaako eläminen tämän ylikasvuisen teinin kanssa Riniä tulemaan ulos kuorestaan? Ja hetkonen, eikö se soita kuolinkelloja Daikichin rakkauselämälle?!

Komediaa, mutta myös suuren menetyksen kokeneen lapsen herkkää kuvausta. Täti tykkää tästäkin.

Matsuri Hino: Captive Hearts Vols.1 - 4 *** (manga)

  Huoleton Megumi Kuroishi eli ylellisyydessä aina siihen asti kun tyttö nimeltä Suzuka Kogami astui hänen elämäänsä. Yllättäen Megumi löytää itsensä polviltaan Suzukan jaloissa ja pokkuroimassa kuin palvelija! Mitä Megumi ei ole tiennyt on se, että hänen perheensä on kirottu noudattamaan Kogamin perheen käskyjä. Saattaisi vaikuttaa täydelliseltä, että komea Megumi käyttäytyy kuin orja, mutta Suzuka toivoo vain, että Megumi lopettaisi moisen. Varsinkin kun nuorten sydämet alkavat pamppailla toisilleen. Voiko Megumin vangitulle tilalle tehdä mitään? Vai onko Megumi tuomittu näkemään Suzukan emäntänään... ikuisesti?

Romanttista komediaa. Tekijän ensimmäinen sarja. Ihan hauska, mutta ei vielä Vampire Knightin tasoa.Sarja jatkuu.