Chris Bradford: Nuori samurai    Soturin tie ***

  12-vuotias Jack Fletcher ja hänen isänsä haaksirikkoutuvat Japnin rannikolla hurjassa myrskyssä vuonna 1611. Huppupäiset ninjat hyökkävät laivalle, ja ainoa pelastunut on Jack. Samuraimestari Masamoto Takeshi ottaa orvon pojan suojiinsa, mutta Jackin koettelemukset ovat vasta alussa.

Lastenkirja. Sujuvaa mutta ei mitenkään syvällistä kerrontaa. Aikuinen lukija jäi kaipaamaan paljon, mutta 12-vuotiaisiin pojankolleihin tämä kyllä varmasti uppoaa.

Richard Dawkins: Jumalharha ****

  Tässä kirjassa kuuluisa biologi Richard Dawkins käsittelee jumalaan uskomisen irrationaalisuutta (jo Luther sanoi, että uskon pahin vihollinen on järki...) ja sen yhteiskunnalle aiheuttamaa vahinkoa. Kirja käsittelee merkittävimmät jumalan olemassaoloa puoltavat väitteet ja osoittaa, miten äärimmäisen epätodennäköinen jumala on.

Jos Christopher Hitchensin kirja oli mielestänne turhan hyökkäävä, niin tämä on paljon asiallisempi - mutta myös osuu tarkemmin kohteeseensa. Emmehän me usko keijuihinkaan?

Tarina: Yu Wo; Taide: Choi Hong Chong: ½ Prince Vol.5 **** (manhua)

  Prinssi joutuu eroon ystävistään ja vieraalle mantereelle. Miten päästä kotiin, kun matka maksaa aivan tolkuttomasti? No, tietysti lähdetään metsästämään demonikuninkaan aarretta!

Huumoria ja seikkailuja. Kerrassaan mainio sarja! Täti suosittelee.

Saki Oota: Yoru Made Matenai Vols.1 - 7 *** (manga)

  Haruka on suloinen ja viaton lukiolaistyttö, joka odottaa innolla uuden velipuolensa, Tsukasan tapaamista. Kun he vihdoin tapaavat, on ala-astelainen Tsukasa söpömpi kuin Haruka on osannut kuvitellakaan. Koska Harukan isä työskentelee ulkomailla, joutuvat Haruka ja Tsukasa asumaan kahdestaan. Kun he jäävät kahden, osoittautuu, että Tsukasa ei ole varsinaisesti mikään pikku enkeli. Sillä Tsukasa on rakastunut "isosiskoonsa"!

Paikoin ihan toimivaa komediaa, missä kuvataan epävarmuutta ja tunteita, kun rakastavaisten ikäero on suuri. Hupaisa. Sarja jatkuu.

Philip Matyszak: Keisarien Rooma viidellä denaarilla päivässä ****

  Sitten lähdetään turistireissulle - Roomaan vuonna 200 jaa! Tutustumme kaupungin kaupalliseen tarjontaan, sen yö- ja viihde-elämään sekä nähtävyyksiin. Oppaassa jaellaan myös hyviä tippejä matkustavaisille. Matkaopas perustuu alkuperäisten asukkaiden kirjoituksiin sekä arkeologian uusiimpiin löytöihin. Silkkaa asiaa hupaisassa muodossa. Täti suosittelee kaikille historiasta kiinnostuneille.

Julia Quinn: To Catch an Heiress **** (historiallinen romantiikka)

  Kun Caroline Trent joutuu vaarallisen komean Blake Ravenscroftin kidnappaamaksi, hän ei edes yritä paeta kruunun agentin kourista. Kyllä, Blake uskoo, että Caroline on pahamaineinen vakooja Carlotta De Leon, mutta Caroline on kyllästynyt pakoilemaan ei toivottuja kosijoita, joten mysteerisen kidnappaajan suojissa piileskely on kauhean kätevää - varsinkin, kun Caroline tulee täysi-ikäiseksi kuuden viikon kuluttua ja saa omaisuutensa hallintaansa. Ja arvaahan sen miten sitten käy...

Romantiikkaa ja hieman jännitystä kaupan päälle. Arvosteluissa Quinnia on verrattu Jane Austenin ja Helen Fieldingin risteytykseksi. Nämä kirjat ovat hauskoja! Täti suosittelee hyvän romanttisen viihteen ystäville.

Harumi Kurihara: Harumi's Japanese Cooking ****

  Seuraavaksi siirrymme kyökin puolelle - moderniin japanilaiseen sellaiseen. Tekijä on ehkä Japanin tunnetuin televisiokokki ja yhdistelee resepteissään ennakkoluulottomasti uusia ja vanhoja ruoka-aineksia - niin Japanista kuin muualtakin. Herkullista! Ohjeet ovat helppoja ja selkeitä. Kuvat ovat kerrassaan mahtavia. Suosittelen!