Toim. Valeria Manferto de Fabianis: Gardens ****

  Kun kerran on aloitettu kuvakirjoilla, niin niillä sitten jatketaan... Eli kyseessä on varsinainen kuutiokirja - kirjaimellisestikin. Tässä esitellään erilaisia puutarhoja kuvin, eri tyyppien osioiden alussa on lyhyet tekstit. Puutarhat ovat komeita, tavallinen tarhuri saa vain haaveilla moisista, kun ei ole tarpeeksi aikaa, rahaa eikä työvoimaa käytettävissä. Henk.koht. täytyy myöntää, että itämaiset puutarhat ovat eniten minun makuuni, muodollinen ranskalainen barokkipuutarha aiheuttaa lähinnä kauhunväristyksiä. Tosin ovat ne zeniläiset kivipuutarhatkin kieltämättä aika karuja. Taidan olla ihan liian ylivilkas jaksaakseni arvostaa niitä ja zeniläistä meditaatiota.

Fredrik Liljeblad & Kjell Fornander: Det japanska köket   ryöri ****

  Jatketaan japanilaisen keittiön parissa. Kirja koostuu 150 reseptistä, joista on koottu 21 erilaista ateriakokonaisuudesta, jotka on koottu aina tietyn teeman ympärille. Niistä sitten voi valita itselleen ja vuodenaikaan sopivan menyyn. Ohjeet ovat helppoja ja konstailemattomia, yksinkertaisia ja elegantteja, kuten japanilainen ruoka yleensäkin. Hyvää on ja maaru tulee täyteen!

Kiyohiko Azuma: Yotsuba & 6 ***** (manga)

  Tällä kertaa Yotsuba kierrättää - omalla tavallaan - ja saa ikioman polkupyörän. Maitokin aiheuttaa viisivuotiaan elämässä omat kommervenkkinsä.

Tämän pikkutytön kanssa kyllä ei tule ensimmäistäkään tylsää hetkeä. Tosin välillä voi ihmetellä, että selviääkö lapsi kypsään aikuisuuteen hengissä, aikuisista puhumattakaan... Totisesti - kun kikatus ei riitä!

Eloisa James: This Duchess of Mine *** (historiallinen romantiikka)

  Ei yksikään mies voi vastustaa Jemman sensuellia viehätystä - paitsi hänen aviomiehensä! Vai onkohan noin? Vuosia sitten Jemma löysi miehensä ja tämän rakastajattaren in flagrante delicto - ja ryntäsi suorinta tietä pakoon Pariisiin. Mutta nyt hänen miehensä on kutsunut hänet takaisin, koska herttuakunta tarvitsee perillisen. Jemma rakastaa miestään Elijahia, mutta miten nainen voi vietellä oman aviomiehensä?

Sainpahan tämän vihdoinkin luettua. Eteneminen on hidasta, kun lukee kirjaa vain bussimatkoilla... No joo, ei ehkä ihan parasta Eloisa Jamesia, mutta silti ihan toimiva hömppäromaani. Ongelmana on se, etten oikein saa emotionaalista tuntumaa kirjan päähenkilöihin. Oh well.

Katri Syvärinen: Syvemmälle satulaan *****

  Tie taitavaksi ratsastajaksi on pitkä mutta antoisa. Tässä kirjassa suomalaiset ratsastusalan ammattilaiset kertovat omasta tiestään. He edustavat viittä ratsastuksen lajia: koulu-, este-, kenttä-, islanninhevos- ja lännenratsastusta. Hyvin pian kirjaa lukiessaan oivaltaa, että näitä ihmisiä yhdistää muutamat luonteenominaisuudet. Mutta ottakaa niistä itse selvää. Mutta nyt Tädin hevoskuume roihuaa yhä vain korkeammalla liekillä...

Katarina Mazetti: Tarzanin tunteet ****

  Sinä Tarzan, minä Janne. Tarzan, kahden lapsen köyhä yksinhuoltajäiti, jolla on rinnat kuin mäyräkoiran korvat, ja nyppimättömät kulmakarvat, sekä Janne, tyylikäs ja vastuuton pintaliitäjä, törmäävät toisiinsa ihan kirjaimellisesti kylpylässä. Mitä näillä kahdella ihmisellä voisi olla yhteistä? Romantikko-Janne tekee kaikkensa korjatakseen Tarzanin särkyneen sydämen, mutta tämä ei kerta kaikkiaan suostu päästämään häntä osaksi elämäänsä.

"Infernaalisen hauska romaani" Sanoo Dagens Nyheter eikä ole kovinkaan väärässä. Täytyy myöntää, että kyllä matkan varrella tästä irtosi useammatkin naurunhörähdykset. Ei mikään syvällinen sukellus inhimillisiin tunteisiin, mutta oikein hyvää viihdettä. Hakkaa mennen tullen monet ns. viihderomaanit. Suosittelen.