Tite Kubo: Bleach 1 - 2 ***** (manga)

  Ichigo Kurosaki näkee haamuja. Eräänä päivänä hän tapaa shinigamin, "kuolemanjumalan", ja saa puolivahingossa tämän voimat. Sekä kaupan päälle työtarjouksen, josta on vaikea kieltäytyä.

Eli nyt sitä saa: Bleachia suomeksi. Yllättävän hyvä suomennos, ei lapsellista lässytystä. Tarina on jo tuttu ja hyväksi tiedetty, mutta omalla kielellä lukeminen antaa lisää syvyyttä tarinaan. Suosittelen. Keräämisen kannalta tämä sarja on tuskallisen pitkä, mutta kun nyt menin aloittamaan, niin...

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 20 - 21 **** (manga)

  Veljesten tiet ovat eronneet, ja Ed saa kuulla Alin katoamisesta. Pakomatkalla Edin seuraan liittyy yllättävä liittolainen. Veljekset myös kohtaavat isänsä pitkästä aikaa. Muualla tapahtumat seuraavat toisiaan kiihtyvään tahtiin, sillä "luvattu päivä" lähenee. Pelissä panokset sen kuin kovenevat.

Toimintaa. Täti tykkää edelleenkin. Pitäisi vain saada nämä kirjat nopeampaa tahtia käpäliin, niin ei ehtisi unohtaa aiemmin lukemaansa...

Park Eun-Ah:Sweet & Sensitive Vols.1 - 2 *** (manhwa)

  Ee-Jillä on ongelma. Hän on ihastunut Han-Kyuliin, johon hän ihastui jo ala-asteella. Sae-Ryun on puolestaan Han-Kyulin paras ystävä ja on ihastunut Ee-Jihin. Luvassa on kolmiodraamaa.

Joo. Teiniromantiikkaa. En oikein saanut tähän otetta vaikka onkin ihan söpö tarina. Sarja jatkuu.

Hisami Shimada: Kaikan Fortune *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu kolmesta tarinasta. Ensimmäisessä Kanbe on rakastunut pomoonsa Tatsuyaan, joten hän menee ennustajan luo. Josko tämä pysytyisi auttamaan Kanbe-parkaa? Toisessa tarinassa luokanvalvoja ja kiva tyyppi Tokunaga suostuu seurustemaan ongelmaoppilas Mochizukin kanssa, jos tämä alkaisi käydä kiltisti tunneilla. Mutta onko Tokunaga sittenkään niin kiva tyyppi. Mitä tekee Mochizuki. Kolmannessa tarinassa Shibata, seme, kiinnittää huomionsa alaiseensa Saigaan. Saiga on aivan päinvastainen Shibatan normaalisti diggaamaan tyyppiin, joka on pieni ja söpö. Tosin on Saigassakin söpöt puolensa, joten Shibata päättää antaa kaverille mahdollisuuden. Mutta yllätys odottaa Shibataa!

Joo. Tavallista yaoita, mutta varsinkin viimeisessä tarinassa on runsaasti huumoria. Lukija kihertää vahingoniloista naurua Shibatan kustannuksella.

Minami Kanan: Kakene Nashi no LOVE Torihiki **** (manga)

  Tämäkin koostuu kolmesta tarinasta. Nimitarinassa Ami on jäänyt orvoksi ja elättääkseen itsensä hän tekee palveluksia rahasta. Tietäähän sitä minkälaisen maineen siitä saa. Kun Ruka tekee oletuksen siitä, kuinka paljon hänen rahansa saa ostettua Amista, Ami pelotta osoittaa oletuksen vääräksi. Toisessa tarinassa Suzuko törmää Riki-kuniin ystävänpäiväsuklaaostoksilla. Kun Riki saa tietää, ettei Suzukolla ole poikaystävää, hän kysyy suostuisiko Suzuko antamaan hänelle suklaata. Kaksikon ystävyys lämpenee, mutta sitä ei Rikin faniklubi katso hyvällä silmällä... Kolmas tarina on vakavamielinen tarina raiskauksen seurauksista. Ei siis todellakaan tavallista shoujoa, mutta juuri sen takia sitäkin arvokkaampi. Wakana on ujo ja ei mitenkään erikoinen tyttö, joka on kolmen kuukauden ajan tekstaillut komean Takun kanssa. Yllättäen Taku ehdottaa, että he tapaisisivat - sillä seurauksella, että hän raiskaa Wakanan. Wakana menee poliisin juttusille - vain kohdatakseen näiden epäuskon. Sillä sehän on tytön syy, jos tulee raiskatuksi, jos se nyt mikään raiskaus olikaan...

Kaksi ensimmäistä tarinaa on tyypillistä shoujoa, kevyttä romantiikkaa, mutta viimeinen räjäyttää potin. Jollei muuten, niin pelkästään se tekee tästä kirjasta lukemisen arvoisen.