809034.jpg

Kuvassa ystäväni M (Miskan entinen omistaja) ja hevosensa C

C on se toinen tamma, josta näin unta. Tällä hetkellä hän on tiineenä Sternkönigistä, tulossa on jo kuudes varsa. Typy ei ole ihan niin pitkällä. Tosin tämä on jo neljäs yritys. Tulisikohan tällä kertaa tulosta... Pakko! Minähän olen profeetta, selvännäkijä. Mitä jos laittaisin ilmoituksen lehteen ja tarjoutuisin näkemään enneunia maksua vastaan? Maksavathan ihmiset maltaita kaiken maailman horoskoopeistakin ja selvän näkemisestä. Nää... Olen sen verran skeptikko etten kehtaisi vakavalla naamalla sepittää ihmisille jotain satuja.

Unohdin kirjoittaa eilen, että puhelin soi aamulla vähän ennen kahdeksaa. Mmm, olin vielä puoliunessa, kun oli töissä iltavuoro. Tallilta soitettiin, että yksi hevosista oli yöllä ollut vapaana käytävällä ja tietysti käynyt Typyn rehu-curverilla. Fiksu tamma, kun oli hiffannut miten sen saa auki. No, onneksi siellä ei ollut ollut paljoakaan rehua jäljellä, mutta leivät ämpäristä kyllä olivat hävinneet. Ihme, ettei Typyltä ollut verisuoni ratkennut aivoista, kun on katsellut toisen syövän HÄNEN namejaan!

Odottelen tässä vieläkin, koska Typy ammuu ensimmäisen kerran. Ai miksikö? No kun Typyn rehu on maituria, eli lehmien täysrehua. Muuten ihan samanlaista kuin hevostenkin täysrehu, mutta ohrapohjaista. Huomattavasti edullisempaa kuin nimenomaan hevosille tarkoitetut rehut. Täytyi vanhuksen siirtyä tämän vuoden alusta täysrehuun, kun kaura meni melkein kokonaan läpi sulamatta. Hevonen pyöristyi mukavasti, eikä rehua tarvitse syöttää niin paljoa. Hampaissa ei ole vikaa, taitaa vain tuo suoli olla tuossa iässä jo hieman laiskan puoleinen. Onneksi muuten tamma on erittäin hyvässä kunnossa. Eivät kysyjät tahdo uskoa, että tamma on jo 22-vuotias.