Kei Kusunoki: Bitter Virgin Vol.4 **** (manga)

  Hinakon salaisuus paljastuu useammalle henkilölle, ei siinä mitään. Mutta mitä Hinako tekee, kun saa tietää, että Daisukekin tietää hänen salaisuutensa. Riittääkö uskallus?

Aah, on se rakkaus niin ihmeellistä - ja suloista. Sydäntäsärkevän suloinen tarina. Täti suosittelee lämpimästi, mutta taas kerran ei aivan nuorimmille lukijoille.

Shimaki Ako: Boku ni Natta Watashi Vol.5 **** (manga)

  Tottakai Momokon salaisuus paljastuu. Kuka nyt kuvittelee, että tyttö voisi selvitä poikien joukossa koulussa ilman epäilyksen häivää. Joten Akira-veli palaa kouluun, ja Momoko menee omaan kouluunsa. Mutta unohtaako Itou momokon nyt, kun he eivät enää ole samassa koulussa?

Teinirakkautta taas kerran. Ihan kiva tarina. Ei mitään syviä opetuksia elämästä, mutta kiva ja raikas tarina.

Mayu Shinjo: Haou Airen Vols.1 - 2 *** (manga)

  Eräänä iltana Kurumi Akino oli matkalla töistä kotiin, kun hän törmäsi haavoittuneeseen nuoreen mieheen. Hän sitoi miehen haavat ja pian tämä Hakuroniksi esittäytynyt mies lähti pois, jättäen muistoksi "lohikäärmekellon". Kurumin elämä palasi nopeasti ennalleen, kunnes yhtenä päivänä hänet kaapattiin koulun portilta. Kurumi palasi tajuihinsa lentokoneessa matkalla Hong Kongiin. Paljastuu, että Kurumi pelasti Hong Kongin kuuluisimman mafioson hengen - ja nyt tämä haluaa Kurumin rinnalleen!

Tämä sarja ei sitten ole lapsukaisille. Ehdottomasti. Näissä kahdessa ensimmäisessä osassa ei vielä hirmuisia kauheuksia ole näkynyt, mutta tässä on mukana sen verran vahvat varoitukset, että niitä on syytä uskoa. Muuten kirjana kohtuullinen, ei mitenkään uskottava, mutta uskottavuus ei kai näissä koskaan ole ollut prioriteettina kai? Asenne tässä on se, että rikollisuus on coolia. Täti ei oikein ole samaa mieltä, mutta otetaan kirjallisuus kirjallisuutena.

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 17 *** (manga)

  Ed ja Al ovat edelleen Briggsin linnoituksessa, jonka perustuksista löytyy homunculuksen jäljiltä valtava tunneli. Kenraaliluutnantti Raven Keskuksesta tekee kenraalimajuri Armstrongille yllättävän ehdotuksen. Karmaiseva suunnitelma koko maan kohtaloksi alkaa hahmottua Edin ja Alin silmien edessä.

Tarina kehittyy vauhdilla. Kieli on hieman lapsekasta, mutta niinpä suurin osa lukijoistakin taitaa olla varhaisteinejä. Me vanhemmat koetamme kestää.

Masashi Kishimoto: Naruto Vols.28 - 29 *** (manga)

  Aikaa edellisten osien tapahtumista on kulunut kaksi vuotta, ja sankarimme on kypsempi ja viisaampi - tai sitten ei. Naruto on harjoitellut mestari Jirayan johdolla, mutta nyt on jälleennäkemisen aika. Mutta sitten yksi Naruton tovereista kidnapataan, ja arvatkaapa kuka lähtee pelastusretkelle! Vuorossa uudet pahikset.

Uusi tarinankaari lähtee hieman hitaasti liikkeelle. Paljon toimintaa. Monimutkaisesta juonikuviosta ja syvällisestä hahmojen luonnista ei voi puhua, mutta kuten sanoin, paljon toimintaa. Tyttöset saavat kuolata sievien poikien perään. Mutta kyllä Tätikin tykkää, sarjasta siis. Chiyo-muori rulettaa!