17-sai Hajimete no H (useita tekijöitä) **** (manga)
 
  Seitsemän lyhyttä tarinaa tytön "ekakerrasta" ja rakkaudesta. Tulee muistoja mieleen. Ah sitä nuoruutta!

Tomo Matsumoto: 23:00 *** (manga)

  Midori on juuri aloittanut lukion eikä ole kiinnostunut pojista lainkaan. Hänen mielestään he kaikki ovat hänen veljensä kaltaisia, röyhkeitä ja pilalle hemmoiteltuja. Mutta Midorin mieli muuttuu, kun hänen luokkatoverinsa vedetään mukaan Midorin veljen katutanssiryhmään. Ensisilmäyksellä Higa vaikuttaa hiljaiselta ja tavallisen näköiseltä pojalta. Mutta kun musiikki alkaa soimaan, Higan keho alkaa liikkua  - hän muuttuu kuin toiseksi persoonaksi. Eikä Midori voi repiä silmiään irti tästä!

Ah sitä ensirakkauden huumaa ja epävarmuutta. Suloinen tarina.

Hana Umezawa: 24 Jikan Kiss Dekinai *** (manga / yaoi)

  Kirja koostuu kahdesta lyhyestä tarinasta. Ensimmäisessä tarinassa matematiikan opettajalla on suhde ongelmaoppilas Kikusui Kiyoyaan. Mutta yllättäen opettaja haluaa katkaista suhteen. Kikusui vain ei niin vain tahdo alistua tapahtuneeseen. Toisessa Yuu Fujisawa muuttaa Tokiosta pikkukaupunkiin. Ensimmäisenä päivänä uudessa koulussaan hän tapaa Haruki Nanatsukin, joka koulussa makaa kenen tahansa kanssa, mutta ei koulun ulkopuolella. Lisäksi Haruki on toistanut luokkansa jo kolmeen kertaan. Haruki herättää Yuun mielenkiinnon. Mistä tämän salaperäinen käytös johtuu?

Tämä on nyt sitä kuuluisaa BL-kirjallisuutta. Tarinat ovat tavallisia rakkaustarinoita, siitä huolimatta, että rakastavaiset ovat molemmat miehiä. Jollette pelästyneet, niin lukekaa pois. Sillä rakkaus on aina rakkautta - olivat rakastavaisina sitten ketkä tahansa, ja sehän tässä kai tärkeintä on, vai mitä?

Rin Saitou: 3 Years **** (manga)

  Veljensä vaikutuksesta China kasvoi hyvin poikamaiseksi. Mutta hän on 15-vuotias tyttö, joka haaveilee romanttisesta rakkaudesta. Koulussa hän tapaa söpön (joskin lyhyemmän puoleisen) pojan, Harukan, ja ison pahiksen Shindoun. Tämä on tarina heidän lukiolaisvuosistaan.

Surullinen tarina, mutta ei sittenkään. Ymmärrätte kyllä, kun luette itse. Täti suosittelee lämpimästi.

Sakura Fujisue: 3D Material *** (manga)

  Tämäkin kirja koostuu kahdesta tarinasta. Ensimmäisessä Suzuhirolla ja Eiichillä on suhde ilman mitään sitoumuksia. Sitten Eiichi hyppää sänkyyn Mizunon kanssa, joka on kauniimpi ja suositumpi kuin Suzuhiro. Ja jää tietysti kiinni rysän päältä. Mitä nyt tapahtuu? Toisessa tarinassa Ema muuttaa yhteen asumaan Yuutan kanssa. Ema oli lukiossa suosittu ja lahjakas oppilas, mutta nyt hänen elämänsä on tuuliajolla. Löytääkö hän elämälleen suunnan?

Henkilöt ovat hieman etäisiä, joten samaistuminen on vaikeahkoa. Joka tapauksessa hyviä tarinoita.