Ulla Hasselmark: Kasvata siemenestä ***

  Siementen kylväminen ja taimien kasvatus on helppoa ja mukaansatempaavaa puuhaa. Kirjasta löytyy neuvot siihen, kuinka se tehdään.

Toivossa on hyvä elää. Täti haaveilee itsekasvatetuista kasveista, mutta on pikemminkin erikoistunut niiden tappamiseen. Samoin työ kuulostaa, no, työltä. Mutta ainahan sitä haaveilla saa. Kirja on pieni, joten ei siinä kauhean syvällisesti asiaan mennä. Itseasiassa olisin toivonut perusteellisempaa opasta, josta aloittelijakin saisi yksityiskohtaisia ohjeita. Kuvat ovat upeita, se kyllä täytyy myöntää. Kirjan lopussa on hyödyllisiä tavallisia ja nettiosoitteita.

Yasuko Fukuoka: Sushi & sashimi  enkla rätter, fräscha smaker ****

  Eli jatketaan sushin parissa. Tässä esitellään perusohjeet, joiden pohjalta voi sitten alkaa itse säveltämään. Samoin esitellään sashimi ja sen versioita. Kirja on pieni, joten kovin laajaa kuvaa siitä ei saa, mutta alkuun pääsee mukavasti. Kuvat ovat kauniita ja herättävät ruokahalun. Joten ei  kun herkuttelemaan!

Stephen Weir: Maailmanhistorian huonoimmat päätökset ja ihmiset niiden takana ***

  Jotkut päätökset ovat todella huonoja. Juuri sillä hetkellä ne vaikuttavat hyviltä, mutta seuraukset saattavat olla katastrofaaliset - yleensä aina jollekin muulle kuin päätöksentekijälle. Joissakin tapauksissa voisi sanoa, että arvaa harmittiko? On nimittäin harhaluulo, että historia olisi voittajien historiaa. Se on ennen kaikkea idioottimaisten päätösten historiaa. Aloitetaan Aatamista ja Eevasta, jatketaan Hannibalilla ja Napoleonilla, jne. 

Aiheena äärimmäisen mielenkiintoinen. Vahinko vain, että löysin tästä muutamia asiavirheitä. En tiedä johtuvatko ne suoraan sanottuna ala-arvoisesta suomennoksesta, vai olivatko ne mukana jo alkuteoksessa. Eli huolellisemmalla työllä tästä olisi saanut helmen. No, joka tapauksessa hyödyllinen kirja historiasta kiinnostuneille. Sekä niille, joita ei ihmisen typeryyden summa koskaan lakkaa ihmetyttämästä...

Kazumi Ooya: Nemurihime Age Vols.1 - 2 **** (manga)

  Ayanen seitsemästoista syntymäpäivä on hänen elämänsä kaamein. Heti herättyä se alkaa huonosti ja suunta on siitä suoraan alaspäin. Päivän kruunaa se, että hän heittää olutta erään tyypin kasvoille, vain tajutakseen jälkikäteen, että tämä on hänen lempimuusikkonsa, suunnattoman suosittu Shiina Etsurou! Ayane rakastaa laulamista ja on siinä hyvä. Vahinko vain, että koska hän on pitkä, nauravat ihmiset hänelle. Vähemmästäkin sitä tyttö saa kompleksin. Joten kun Shiina palaa ja haluaa tehdä Ayanesta tähden... niin Ayane kieltäytyy?

Sarja oikeastaan vasta alkaa päästä vauhtiin, joten jää myöhempien osien varaan, miten tarina etenee. Mutta rakkaudesta ja tähteydestä tässä kuitenkin on kyse. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

Hiromu Mutou: Never Give Up! Vols.1 - 9 **** (manga)

  Prinssi tahtoo prinsessaksi! Kirin isä periytti häikäisevän mallin ulkonäkönsä ainoalle lapselleen, Kirille... vahinko vain, että Kiri on tyttö! Touya Enishi, Kirin elämän mies (joka muistuttaa enemmän prinsessaa kuin  prinssiä) , päättää ryhtyä malliksi. Joten mitä olisi tytön tehtävä suojellakseen prinssiänsä mallimaailmassa lymyäviltä prinsessoilta ja homoseksuaaleilta? No, tietysti ryhdyttävä itsekin malliksi - miesmalliksi! Mutta asiat alkavat muuttua monimutkaisiksi, kun muut alkavat ihastua Kiriin ja tämän miespuoliseen alter egoon...

Komediaa, romantiikkaa ja tietysti kasvutarina. Ajoittain hillittömän hauska, välillä koskettava ja aina viihdyttävä. Sarja jatkuu. Minun puolestani Kiri saa pitää Touyan, Täti tahtoo Akiran!