Natsuki Takaya: Fruits Basket 2 ***** (manga)

  Tooru saa selville uusia salaisuuksia perheestä, jonka luona hän nyt asuu. Hänen ystävänsä käyvät katsastamassa, onko hänen asuinpaikkansa sopiva. Komediaa, jossa jo viitteitä tulevasta.

Eli tässä on yksi kaikkien aikojen suosituimmista mangasarjoista suomeksi. Tässä kakkososassa minua häirinnyt hiiri on muutettu rotaksi, kuten pitääkin. Sillä ainakaan minä en ole kuullut hiiren vuodesta, kyllä se on rotan! Tosin rotta ei ajatuksena ole yhtä söpö, mutta mitä siitä, Yuki on senkin edestä!

Rumiko Takahashi: InuYasha Vol.34 *** (manga)
 
  Kagomen ja InuYashan polku Narakun perässä johdattaa heidät ja kumppaninsa elävän vuoren luo. Naraku on herättänyt sen torkuiltaan ja varastanut sen pyhän kiven, ymmärrettävästi vuori ei ole varsinaisesti parhaalla mahdollisella tuulella. Kumppanuksemme saavat sen kuitenkin vakuuttumaan, että he ovat samalla puolella. Vuori antaa InuYashalle lahjan, joka auttaa heitä etsinnässä. Mutta mitä varten Naraku on varastanut pyhän kiven?

Tarina sen kuin venyy ja venyy. Aiotaanko tässä ottaa voitto lukijasta väsytystaistelulla? Näin pitkällä tarina alkaa jo toistaa itseään. Ehkä lyhyempi olisi parempi?

Yuki Urushibara: Mushishi Vols.1 - 2 *** (manga)

  Mushit, kauhistuttavat alkukantaiset elämänmuodot, esiintyvät lukemattomissa muodoissa - joista useimmat ovat kuolettavia ihmisrodulle. Ginko on mushishi, mushiasiantuntija. Vaikka hänen lakoninen hymynsä ja vaatimaton käytöksensä eivät tee vaikutusta, hän edustaa ihmiskunnan suurinta turvaa musheja vastaan.

Sarja on saanut The Kodansha Manga of the Year-palkinnon, joten odotukseni olivat suuret, kun aloin lukea sarjaa. Valitettavasti se ei tehnyt minuun suurta vaikutusta. Ei sillä, että sarjassa olisi mitään vikaa, mutta se jätti vaisun vaikutelman. Toinen osa oli jo parempi kuin ensimmäinen. Jos tämä on olevinaan kauhua, niin kauhu tästä on kyllä kaukana. Ottakaa itse selvää, minä en osaa oikein sanoa muuta. Sarja jatkuu.

Ao Mimori: B.O.D.Y. Vols.1 - 5 **** (manga)

  Ryouko Sakura on ihastunut luokkatoveriinsa Ryuunosuke Fujiin, joka istuu hänen vieressään luokassa. Kavereiden mielestä Ryouko on outo. Mitä ihmettä hän näkee Ryuunosukessa? Mutta onko Fuji sitä miltä näyttää?

Romanttista teinikomediaa. Hauskaa. On tässä mukana vakavimpiakin sävyjä. Sarja jatkuu. Suosittelen.

Tite Kubo: Bleach Vols.22 - 24 ***** (manga)

  Silmukka kiristyy Ichigon ympärillä. Pahikset uhkaavat Karakura Townia mutta onneksi Soul Societysta saapuu apua. Vahinko vain, että vastustajista heikoimmatkin antavat kapteenitason Soul Reapereille kovan vastuksen. Entä sitten, kun todella vahva tulee vastaan. Kaikki tähän asti tapahtunut on ollut lasten leikkiä tämän uuden uhan rinnalla!

Sarja parantaa menoaan kuin sika juoksuaan. Täti tykkää! Ja myyntimääristä päätellen moni muukin...

Marianne Kiskola & Sanna Miettunen: HOT  chiliä ja muita mauste-elämyksiä ****

  Tässä seikkaillaan mausteiden maailmassa. Kirja tarjoaa mauste-elämyksiä jokaiseen makuun sekä ruokaohjeiden lisäksi tietoa mausteista. Ohjeet ovat lyhyitä ja selkeitä. Kuvat värikkäitä. Tällä saa tumpelompikin makua elämäänsä. Eivtkä kaikki mausteet ole polttavan tulisia, joten ennakkoluulot kannattaa heittää romukoppaan!

Shizuru Seino: Power!! 6 **** (manga)

  Kyo on valmis puolustamaan muiden kiusaamaa Yuraa selkäsaunankin uhalla. Kiitokseksi siitä Yura kidnappaa Kyon, ja tapahtumat muuttuvat kuolemanvakaviksi - ihan kirjaimellisesti!

Tästä osasta on komedia kaukana. Kiusaaminen on vakava juttu, joka jättää syvät arvet kiusatun sieluun. Kaikki vain eivät käyttäydy ihan yhtä ekstriimillä tavalla kuin Yura...