Tarina: Creative Hon; Taide: Yong-Wan Kwon: Last Fantasy Vols.1 - 5 *** (manhwa / fantasia)

  Älkää nyt pahastuko RPG-pelien pelaajat, mutta nyt teitä ja pelejä pannaan halvalla. Tian the Dark Magician (osaa yhden taian) ja Drei von Richenstein (ÄO 50) ovat tarinan "sankarit". Heidän paras kykynsä on uskomaton kyky muuttaa liittolaiset vihollisiksi. Joten tervetuloa heidän surkeiden seikkailujensa pariin!

Parodiaa, mutta ei kovinkaan onnistunutta sellaista. Otetaan genren kaikki kliseet, ja sekoitetaan ne yhteen sekametelisopaksi. Oma viehätyksensä tässä kaiketi on tuttujen pelien tunnistaminen. Täti ei pelaa, joten vitsit menevät yli hilseen.

Hino Matsuri: Vampire Knight Vols.1 - 7 **** (manga / fantasia)

  Yuuki Cross ja Zero Kiriyuu käyvät hieman erilaista koulua. Cross Academyssa koulua käydään kahdessa vuorossa, päivällä ja yöllä. Yuuki ja Zero ovat koulun valvojia, joiden tehtävänä on suojella koulun salaisuutta. Sillä yöluokkien oppilaat ovat vampyyreita!

Tästä on myös suosittu animesarja. Ei hullumpi vaikka taas kerran ollaan kaukaisessa tulevaisuudessa. Mikä ihme niissä verenimijöissä oikein viehättää? Nämä kyllä eivät ole ihan niin karseita kuin tavallisesti. Sarja jatkuu.

Yuu Watase: Absolute Boyfriend Vols.1 - 6 aka. Zettai Kareishi **** (manga / fantasia)

  Ujo Riiko Izawa on tullut liian monta kertaa torjutuksi poikien taholta. Joten eikun nettiin ja tilaamaan "Nightly Lover"-sarjan "figuriini" koeajalle. Seuraavana päivänä ovelle saapuu paketti. Paketista paljastuu söpö alaston poika, joka haluaa olla Riikon poikaystävä! Onko Riiko kuollut ja saapunut Taivaaseen? Poika on kaikkea mitä tyttö voi toivoa ja vieläkin enemmän. Mutta mitä se maksaa Riikolle, jollei hän palauta tuotetta ajoissa?

Watasen sarjoista minä pidin tästä eniten. Tässä on jo jonkin verran ajatusta. Kasvutarina tämäkin. ja opetuksena se, että rakkaus saattaa löytyä lähempää kuin arvaatkaan.

Youko Maki: Aishiteruze Baby Vols.1 - 7 **** (manga)

  Kippei Katakura on 17-vuotias playboy, joka johtaa tyttöjä näiden tunteita huomioon ottamatta. Viisivuotiaan Yuuzun äiti katoaa, ja tyttö joutuu sukulaistensa hoiviin. Vastuun Yuuzusta saa Kippei. Sitä mukaa kun Kippei oppii tuntemaan Yuuzun ja alkaa ymmärtämään miltä tästä tuntuu, hän tajuaa myös, että kaikki tytöt ovat olleet kuin Yuuzu aikoinaan...

Taas kerran kasvutarina, tällä kertaa pojan näkökulmasta. Ja koska kyseessä on shoujomanga, niin tottakai tässä on rakkaustarina myös. Täti tykkäsi todella paljon.

Yasuhiro Kano: MxO Vols.1 - 9 **** (manga / fantasia)

  Tarina alkaa takaumalla. Taiga Kuzumi pyrkii arvostettuun Seinagin lukioon. Pääsykokeessa kysytään mitä hän tekisi jos pystyisi käyttämään magiaa. Kuzumin vastaus on:"Valloittaisin maailman!" Tuntematon, hyvin söpö tyttö nauraa Kuzumin vastaukselle. Lopusta Kuzumi ei sitten paljoakaan muista, vain sen, että tyttö jotenkin liittyy siihen, ettei hän päässyt sisälle kouluun. Joten kerran Kuzumi vaeltelee koulun ulkopuolella, ja yksi opettajista erehtyy luulemaan häntä koulun oppilaaksi. Opettaja vetää Kuzumin maagisen muurin sisäpuolelle. Paljastuu, että Seinagi on koulu, jossa opetetaan magiaa! Salaisuuden paljastumisen estämiseksi Kuzumi otetaan koulun oppilaaksi. Mutta mitä tekee koulussa oppilas, jolla ei ole pätkääkään maagisia kykyjä?

Kuzumi parka. Elämä ei todellakaan ole helppoa. Mutta mitäpä poika ei tekisi tytön edestä. Sitä paitsi hän haluaa oikeasti oppia magiaa, "vammastaan" huolimatta - tai kenties juuri sen takia. Suosittelen.

Mayu Sakai: Nine Puzzle Vols.1 - 2 *** (manga)

  Mika on ihan tavallinen tyttö, joka elää elämäänsä päivästä toiseen ilman mitään varsinaisia tavoitteita tai unelmia. Kunnes eräänä päivänä hän näkee luokkatoverinsa Kaeden pelaavan biljardia biljardisalissa. Kaede on poika, joka kätkee useita salaisuuksia sisimpäänsä... ja jonka luonne näyttää muuttuvan tämän pelatessa biljardia. Kaeden hymyn viettelemänä Mika huomaa pian tulleensa vedetyksi mukaan biljardin kiehtovaan maailmaan.

Ensin pelattiin gota (lautapeli), nyt on vuorossa biljardi. Tarinaltaan ei läheskään Hikaru no Gon veroinen, mutta joka tapauksessa miellyttävä lyhyt tarina intohimon ja ensirakkauden löytämisestä. Toivottavasti teillä on elämässänne jokin harrastus, joka on teille tärkeä. Se antaa kummasti sisältöä elämään.

Satomi Ikezawa: Othello Vols.1 - 7 **** (manga)
 
  Yaya on aivan liian kiltti tyttö, joten hän ei osaa pitää puoliaan kiusaajia vastaan. Nana puolestaan on kovapintainen rokkarityttö, joka paljastaa Yayan ystävät limanuljaskoiksi ja antaa näille kurinpalautuksen - tyylillä. Voiko kroonisen ujolla Yayalla ja hyperitsevarmalla Nanalla olla mitään yhteistä? No, ainakin se, että he ovat yksi ja sama henkilö...

Kasvutarina tämäkin. Kertomus siitä kuinka arka tyttö saa itseluottamusta lähteä tavoittelemaan omaa unelmaansa, ja että hänellä on oikeus uneksua. Hyvä.