Fuyumi Soryo: Mars Vols.12 - 15 **** (manga)

  Kira lähtee kotoaan ja muutta asumaan yhteen Rein kanssa. Hän myös tapaa ensimmäisen kerran Rein isän. Ja nyt on Kiran vuoro olla Rein tukena, sillä  kaikki mitä Rei menneisyydestä muistaa ei välttämättä pidä paikkaansa. Ja muutenkin matka alttarille on täynnä mutkia...

Tarinana ei kovin uskottava (siis oikeesti, kenelle voisi tapahtua kaikki tämä), mutta se ei kaiketi ole pointti tässä. Joka tapauksessa oikein miellyttävä lukukokemus. Tyypillistä shoujomangaa.

Maki Murakami: Kanpai Vol.2 **** (manga / fantasia)

  Taistelu Mikon ja mysteerisen miehen, joka väittää olevansa Shintaron isä, välillä saavuttaa huipennuksensa. Sillä välin Nao ei ole  - lievästi sanottuna - mielissään saatuaan tietää saaneensa sulhasen - ja kuka tämä on. Lisää mielipuolisia tapahtumia  seuraa, kun Shintaro ja Ponta törmäävät koulun okkultismiklubiin ja sen sekopäiseen johtajaan. Ja lopuksi tarinaan solahtaa mukaan uusi manaaja, joka ei ole tiedätte-kyllä-kuka Gravitationista, vaikka suuresti samalta näyttääkin!

Vaikka onkin totaalisesti erilainen tarina kuin Gravitation, niin kyllä tämä on arvoinen seuraaja. Hauska ja positiivisesti sekopäinen. Oi Pappa, minun niskani on vapaa ihan milloin vaan...

Jin-Hwan Park: Archlord Vols.1 - 2 *** (manhwa / fantasia)

  Tarina perustuu suosittuun videopeliin. Isä ottaa vastasyntyneen poikansa nimeämismatkalle, mutta se päättyy ahneuteen ja petokseen. Tarina jatkuu 16 vuotta myöhemmin, kun pojan pelastanut isä Kenneth lähettää Zianin, Arinin ja puoliörkki Ugdrasilin matkaan toteuttamaan ennustuksen. Sillä maailman kohtalo on epätodennäköisen sankarin ja verrattoman miekan varassa.

Mäiskintää... Taide on hyvää. Aina tämä Ragnarökin hakkaa mennen tullen. Valitettavasti alkuperä asettaa tarinan kehittymiselle rajansa, joten en odottele liikaa tämän jatkolta.

Kyoko Hikawa: From Far Away Vol.3 **** (manga / fantasia)

  Izark jättää Norikon tuttunsa huostaan ja lähtee omille teilleen. Mutta selviääkö Noriko vieraassa paikassa yksin? Sillä mitä enemmän hän oppii tuntemaan paikkaa, jota hän nyt kutsuu kodikseen, sitä pelokkaammaksi hän tulee. Hitaasti Noriko alkaa tajuta, että hän on paljon puhuttu "the awakening" (miten tämän nyt kääntäisi? Herääminen tuntuu niin kököltä.), ja kaikki tuntuvat haluavan tuhota hänet!

Edelleenkin pidän tästä enemmän kuin Fushigi Yuugista. Elikkä jos se upposi, niin hankkikaa tämä käpäliinne.

Tarina: Iku Sakaguchi; Taide: Shiuri Iwasawa: Change 123 Vols.1 - 2 *** (manga)

  Motoko on menettänyt äitinsä hyvin nuorena, ja nyt hänellä on kolme kasvatti-isää. Joista jokainen on kuuluisa taistelulajien harrastaja. Ja tietysti jokainen on kouluttanut Motokoa omalla tavallaan - armotta. Torjuakseen koulutuksen aiheuttaman stressin Motokon persoona on jakautunut useampaan osaan. Mutta mitää osaa näyttelee tässä tarinassa Kamen Raider?

Tarina jatkuu. Lupaava alku. Tytöt ovat sieviä ja vähäpukeisia.

Masakazu Matsura: I's Vols.1 - 16 ***** (manga)

  Ujo Ichitaka on ihastunut luokkatoveriinsa Ioriin. Mutta siitä lähtien, kun Iori esiintyi lehdessä pikkutuhmissa uimapukukuvissa, ovat vain limanuljaskat lähestyneet häntä. Eikä Ichitaka tietystikään halua, että Iori kuvittelee hänen olevan samanlainen hyypiö. Mitä siis tehdä?

Matka näiden kahden välillä on pitkä ja mutkainen, kuten genreen kuuluukin. Mutta tämä on lukemistani tarinoista todenmukaisin. Erinomainen tarina.

Tarina: Im Dal Young; Taide: Kim Kwang Hyun: Aflame Inferno Vols.1 - 3 ****(manhwa / fantasia)

  Kang Shichan on lukiolainen, joka joutuu keskelle kahden demonin välistä taistelua - sillä seurauksella, että hän menehtyy. Pelastaakseen hänen henkensä vakavasti haavoittunut ja kuoleman kynnyksellä oleva demoni Inferno sulautuu häneen.  Yhdessä he voittavat taistulun, vain huomatakseen, että ovat erottomasti yhdistyneitä. Ainoa toivo päästä eroon toisistaan on kerätä tuhat Invento-helvettiä ja löytää oikea loitsu. Mutta miten onnistuu demonien metsästämisen ja koulunkäynnin yhdistäminen?

Lupaava alku tarinalle. Täti jatkaa lukemista.

Yasuhiro Kano: Pretty Face Vols.1 - 6 **** (manga)

  Musashi Rando on itsekeskeinen ja nokkava karatetähti. Hän joutuu kauhean bussionnettomuuden uhriksi, ja kun hän herää vuotta myöhemmin koomasta, hän huomaa saaneensa uudet kasvot. Huonompi juttu tässä on vain se, etteivät ne ole hänen omansa vaan hänen ihastuksensa. Ja mitä siitä sitten seuraa, sen saatte lukea itse tästä ratkiriemukkaasta gender bender-tarinasta.

Kuten sanottu, Täti tykkäsi.

Go Ikeyamada: Uwasa no Midori-kun Vols.1 - 3 **** (manga)

  Midori Yamate tapasi lapsena Tsukasa Hinon, joka opetti hänelle jalkapalloa. Vuosien päästä Tsukasa palasi saarelle ja tapasi Midorin uudelleen, vain loukatakseen tätä verisesti. Poikamainen Midori päättää lyödä Tsukasan jalkapallokentällä, ja se mielessään ilmoittautuu poikakouluun.

Taas kerran yksi gender bender-tarina, mutta tällä kertaa tarinassa on synkempiä sävyjä kuin aiemmissa lukemissani. Tarina on vielä kesken, mutta jo tässä vaiheessa kuitenkin näyttää siltä, ettei sitä synkkyyttä käytetä tämän enemäpää hyväksi. Mutta ei siitä huolimatta ehkä ihan kaikkein nuorimmille ja herkimmille lukijoille.

Kazuko Furumiya: Bloody Kiss ****(manga)

  Kiyo Katsuragi perii tuntemattomalta isoäidiltään talon JA kaksi vampyyria. Kuinka hänen elämänsä muuttuu tämän...onnenpotkun jälkeen?

Heh! Ihan mukava lyhyt tarina. Tietysti ne vampyyrit ovat oikein söpöjä.

Kairi Sorano: Cristo **** (manga / scifi)

  Towa ryhtyi "lakasijaksi", koska ihaili legendaarista lakaisijaa, Oranssisilmäistä Messiasta. "Lakaisjat" tuhoavat hirviöitä, joita kutsutaan nimellä Adys, ja toimi on tietysti vaarallinen. Entinen lakaisija Kei pelastaa Towan hengen tämän ensimmäisellä yrityksellä surmata adys. Joten tietysti Towa pyytää päästä tämän oppipojaksi. Kei yksisanaisesti kieltäytyy ja kertoo nähneensä Oranssisilmäisen Messiaan kuoleman. Mutta tarina ei lopu tähän, sillä paikalle ilmestyy salaperäinen mies, joka näyttää kantavan kaunaa Keitä kohtaan. Mistä oikein on kyse?

Koskettava lyhyt tarina ihmisarvosta ja olemassaolon oikeudesta. Täti tykkäsi.