Ai Yazawa: Kagen no Tsuki Vols.1 - 3 **** (manga / yliluonnollinen)

  Mizuki haluaa paeta elämäänsä. Hänen ainoa ankkurinsa tuntuu olevan Adam, nuori englantilainen laulaja. Mutta onko Adam todellinen, vai onko kaikki heidän kokemansa vain unta? Adam näkee Mizukissa kuolleen japanilaisen tyttöystävänsä, mutta kummallista kyllä, vain taivaan porteilla Mizukin nähnyt tyttö kykenee näkemään Mizukin. Mistä siis on kyse?

Taattua Yazawa-laatua. Pidin tästä enemmän kuin muista lukemistani Yazawan tarinoista (Nana & Paradise Kiss), vaikka eiväthän nekään totisesti huonoja ole olleet. Suosittelen.

Kaho Miyasaka: Kare First Love Vols. 1 - 10 **** (manga)

  Ujo ja epävarma Karin Karino ei kiinnnittänyt juurikaan huomiota poikiin ennen kuin tapasi Kiriyan, suositun ja komean pojan läheisestä poikakoulusta. Voisiko tämä olla rakkautta?

Koululaisromantiikkaa. Ja tietysti rakkaus muutta harmaan hiirulaisen säkenöiväksi jalokiveksi. Lajissaan ihan passeli. Suositellaan.

Kaho Miyasaka: Kiss in the Blue Vols.1 - 4 **** (manga)

  Chise Saekilla ei ole mitään muistikuvaa kolmen vuoden takaisesta kesästä, ja aina kun hän yrittää muistaa, hänen päätään alkaa särkeä. Sitten Tamiya palaa hänen elämäänsä. Kasvot ovat tutut ja tällä on valokuvia traumaattisesta menneisyydestä. Tamiya yrittää käyttää kuvia kiristämiseen, jotta Chise ryhtyisi hänen naisekseen. Mutta sitten Kaoru Katsuragi, luokan pahin rettelöitsijä pelastaa Chisen. Chise rakastuu Kaoruun, mutta tämän rooli tässä kaikessa ei ehkä ole niin viaton kuin ensi näkemältä voisi arvella...

Lähtökohdiltaan melko erilainen kuin tuo edellä lukemani. Mutta kyllä tämäkin paikkaansa puolustaa.

Mizuki Kawashita: Koorihime Kitan *** (manga)

  Kenji Doujima ja hänen ystävänsä päättävät viettää talviloman haamujahdissa. Sattuneesta syystä paikalle saapuvat kuitenkin vain Kenji ja tyttö, josta hän pitää. Käykin niin, että he saavat haamujahdista enemmän kuin osaavat odottaakaan.

Huu! Esi-isiä ja kirouksia. Hyytävää!

Sakura Tsukuba: Land of the Blindfolded aka. Mekakushi no Kuni Vols.1 - 9 **** (manga / yliluonnollinen)

  Kanade Otsuka pystyy jotakuta koskettaessaan kertomaan tämän tulevaisuuden. Hän yrittää tehdä parhaansa muuttaakseen ystävänsä tulevaisuuden, mutta Arou, joka näkee menneisyyden, on toista mieltä. Mitä Arou oikein ajattelee?

Romantiikkaa ja hieman yliluonnollisia voimia. Sekä pohdiskelua siitä, onko toisella oikeutta muuttaa toisen ihmisen kohtaloa. Ja mikä se kohtalo sitten on? Ja onko se kohtalo väistämätön? Täti tykkäsi.

Yoshihiro Togashi: Level E Vols.1 - 3 *** (manga / sci-fi)

  Maapallolla asuu ja vierailee tuhansittain vieraita kaukaisesta avaruudesta. Ainoat jotka ovat tietämättömiä asiasta, ovat Maapallon asukkaat itse. Näyttämölle astuu Ouji, Dogra-planeetan prinssi, jonka alus törmää Maahan. Muistinsa menettänyt prinssi asettuu voimakeinoin taloksi Yukitaka Tsutsuin luo. Tsutsui saa heittää hyvästit rauhalliselle ja normaalille elämälleen.

Hieman sekavan oloinen tarina, ei oikein pysy kertojalla hanskassa, ts. rönsyilee liikaa. Mutta siitä huolimatta lukemisen arvoinen tarina.

Mizuki Kawashita: Lilim Kiss Vols.1 - 2 *** (manga / yliluonnollinen)

  Taiki Sakaya löytää eräänä päivänä kadulta pullon, ja tietysti hän avaa sen. Vapaaksi pääsee Lilim, ihmisten elinvoimaa imevä succubus (demoni) Lilim. Ja keino, jolla Lilim imee elinvoimaa on suutelemalla. Lilim tulee tulokseen, että Sakayan suudelma on "maukkain", joten hän asettuu taloksi Sakayan tyttöystävänä. Voiko ihmisen ja demonin suhteella olla onnellista loppua?

Peruskamaa. Kevyt keskipäivän välipala.

Riko Miyagi: Love Monster Vols.1 - 12 **** (manga / fantasia)

  Osora Hiyoko on pettynyt epäonnistuttuaan haluamansa lukion pääsykokeessa. Mutta sitten hän saa ilmoituksen, että hänet on hyväksytty toiseen lukioon. Osora vain ei ole koskaan hakenutkaan siihen kouluun! Hän kuitenkin päättää mennä kouluun. Perille päästyään hän tapaa oppilaskunnan johtajan, joka ensimmäiseksi ilmoittaa Osoran olevan hänen morsiamensa ja räväyttää hartioistaan esiin mustat siivet! Mikä paikka SM Akatemia oikeastaan on?!

Romantiikkaa ja jännitystä. Söpöjä hirviöitä. Lukekaa pois.

Mayu Shinjo: Love Strip **** (manga)

  Yuuko on yläasteen viimeisellä luokalla. Hän on ujo, rillipäinen nörtti. Hänen äitinsä palkkaa täydellisen Ryuunosuke-kunin opettamaan häntä lukion pääsykoetta varten. Yuukolla vain ei ole aavistustakaan siitä, että hän saa opetusta myös rakkaudessa. Yuukon vaarallinen kesäloma on juuri alkamaisillaan!

Pyyhkikää taas höyryt pois linsseistänne. Ei mikään viaton rakkaustarina teineille ; p