Charlaine Harris: Veren voima ***

  Sookie Stackhousella on salaisuus: hän osaa lukea ihmisten ajatuksia mikä ei tietystikään tee hänen elämästään helpompaa. Joten kun eräänä iltana baariin astelee Bill-niminen muukalainen, jonka ajatuksia Sookie ei pysty lukemaan, vaikuttaa tämä suorastaa taivaan lahjalta. Orastavan romanssin tiellä on vain yksi pieni mutta: Bill on vampyyri. Ja mikä pahempaa, Billin ystäväpiiri koostuu toisista epäkuolleista. Joten kun eräs Sookien työtovereista löytyy kuolleena, puremajällkiä ruumiissaan, epäilyt kohdistuvat Billiin ja tämän tovereihin. He vakuuttavat syyttömyyttään. Mutta kuka sitten tappaa vampyyreja tapailevia naisia?

Kirjasarjasta on tehty myös suosittu tv-sarja. Kulmahampaat välkähtelevät, kirjassa on huumoria, juonitteluja ja jännitystä mutta Täti jäi suhteellisen kylmäksi. Kun kerran on lukenut Anne Ricea, niin nämä wannabet eivät kykene täyttämään suuria saappaita. Sitäpaitsi kyllä pelkässä Lestat'n pikkurillissä on enemmän seksikkyyttä kuin koko Billissä. Toki kevyestä viihteestä pitävät lukijat pitävät tästä. Mutta Rice siis hakkaa tämän mennen tullen 6 - 0.

Ayumi Komura: Mixed Vegetables Vol.2 **** (manga)

  Hanayu on vakuuttunut, että hänen suunnitelmansa naida sushisukuun edistyvät hyvää vauhtia, ovathan he  jo treffeillä. Mutta sitten paljastuu, että Hayatolla on ollut samankaltaisia suunnitelmia hänen varallensa. Eli treffit saavat äkkilopun. Saako Hanayu heittää unelmansa ulos ikkunasta?

Romanttista komediaa ja kasvutarinaa. Juuri sitä mistä Täti tykkää. Hauska tarina. Suosittelen. Sarja jatkuu.

Tarina: Yuma Ando; Taide: Masashi Asaki: Psychometrer Eiji Vols.12 - 13 **** (manga)

  Shima pääsee yllättävällä tavalla niskan päälle ärsyttävästä pomostaan. Tirkistelevä tekopoliisi Mitsuru pukeutuu naispoliisiksi ja auttaa Shimaa ratkaisemaan naispoliisien kimppuun hyökkääjän  tapauksen. Lisäksi Eijin ja Yuusuken bändi kokee kovia, samoin poikien välinen luottamus joutuu koetukselle. Eli näissä osissa tutustutaan syvemmin sarjan hahmoihin.

Mainio sarja. Pojat auttavat poliisitutkijaa ratkaisemaan rikoksia. Lisäksi Shiman ja Eijin välillä on kieltämätöntä kemiaa. Suosittelen. Mutta en kaikkein herkimmille, sillä sarjassa on suhteellisen realistista väkivaltaa.

Ako Shimaki: Triple Kiss Vols.1 - 2 *** (manga)

  Matkalla kouluun Yukino törmää komeaan poikaan. Myöhemmin hänelle selviää, että tämä on Sei Sasegawa, uusi oppilas hänen luokallaan. Mutta miksi hän kätkee kauniit piirteensä pitkän otsatukan taakse? Nopeasti Yukino alkaa toivoa, etteivät muut huomaisi Sein kauneutta, sillä hän rakastuu Seihin. Mutta miten heidän suhteensa kehittyy kun kuvioon ilmestyy poika joka väittää "omistavansa" Sein?

Tyypillinen ja kliseinen shoujomanga. Romantiikkaa ja kolmiodraamaa. Paremman puutteessa pahimpaan romantiikannälkään.

Takashi Kanzaki: Junai Seichouki ** (manga / yaoi)

  Ichiya ja Nozomu ovat parhaita ystäviä. Itseasiassa he haluavat olla enemmänkin toisilleen. Tähän asti Ichiya on empinyt heidän rakkautensa täyttymystä, mutta vihdoin hän on valmis ottamaan viimeisen askeleen. Kaikki päättyy siihen, kun Ichiyan isä kävelee näyttämölle "hieman" huonolla hetkellä. Isä lähettää Ichiyan sisäoppilaitokseen, jota johtaa hänen vanha koulu- ja joukkuetoverinsa. Siellä Eiji, Ichiyan huonetoveri kouluttaa Ichiyasta "kunnon semen".

Tosirakkauden tie on kuoppia täynnä. Tarina alkoi ihan lupaavasti, mutta sitten kirjailija päästi sadistisen minänsä valloilleen. Loppujen lopuksi aika älytön tarina. No, lukihan tämän...

Tarina: Arika Kuga; Taide: Kai Asou: Kakko Warukute Kakkoii Kimi **** (manga / yaoi)

  Yukihisa ja Takashi ovat olleet ystäviä jo pienestä. Takashi on kuitenkin viime aikoina alkanut käyttäytyä oudosti Yukihisan seurassa. Takashi kieltäytyy tulemasta Yukihisan lähelle ja pitää vähintään metrin välimatkan tähän. Takashi kieltäytyy selittämästä tekojaan, ja se saa Yukihisan miettimään heidän ystävyyttään. Mitä Takashi mahtaa piilotella Yukihisalta?

Ah-ha-ha. Söpö tarina. Muistuttaa taas kerran Tätiä siitä, että nuoren miehen ego on haurasta tekoa ja motiivit ovat älylliselle olennolle täysin käsittämättömiä. Tarina on lyhyt, mutta onnistuu hyvin välittäämään tunteet. Suloista. :)

Yuu Takahashi: Kimitachi Otokonoko *** (manga/ yaoi)

  Yusa pelasti kerran avuttoman Motokin kiusaajien kynsistä. Motoki, joka ihaili vahvaa Yusaa, ryhtyi harrastamaan judoa tämän esikuvan mukaan. Sitten Yusa lähti Amerikkaan kolmeksi vuodeksi. Yusa palasi, mutta hän oli lopettanut judon, ja hänestä oli tullut kelvoton playboy. Koska Motoki haluaa tietää syyn muutokseen, hän haastaa Yusan kaksintaisteluun. Mutta kesken ottelun Yusa yllättäen suutelee Motokia...

Romanttista komediaa. Kyllä tästä muutamat makeat naurut irtoavat. Hauska.