Siis missä? No kirjamessuilla tietenkin! Sain houkuteltua tänä vuonna seurakseni Abanan, viimevuotinen seuralainen Soile lepäsi tämän vuoden. (Kuvat: Abana)

Kuva pääsisäänkäynniltä(?)

Menimme messuille eilen, sunnuntaina 25.10. Toki kunnollisen KirjastonTädin nyt täytyy kirjamessuilla käydä. Talouden Toinen Jäsen esitti ukaasin, ettei sieltä saisi tulla kauhean kasan kirjoja kanssa kotiin. No, tiedättehän te jo Tädin. TTJ:kin ottaa tappionsa stoalaisesti alistuneena. Kunhan nyt lämpimikseen länköttää leukojaan.

Sää oli harmaa ja sateinen, mutta emme antaneet sen häiritä itseämme. Viettäisimmehän suurimman osan päivästä mukavasti sisätiloissa. Samassa tilassa ja samalla lipulla pääsi myös viini-, ruoka ja hyvä elämä-messuille sekä musiikkimessuille. Luvassa oli siis sekä ruumiin- että hengenkulttuuria. 

Aloitimme kierroksemme luonnollisesti kirjoilla ja mopo karkasi välittömästi Tädin käsistä. Heti ensimmäisen näytteillepanijan luota lähti matkaan kolme kirjaa. En sentään koko Messukeskusta ostanut tyhjäksi. Katselimme myös antikvariaattipuolelta kirjoja, mutta suurimmassa osassa oli aika suolaiset hinnat. Yksikin Stanislav Lemin kirja maksoi 38 euroa! Täti jupisi siihen, että otetaan ensin hinnasta pois 35 egee ja aletaan vasta sitten neuvottelemaan. Kirjahan maksoi enemmän kuin uutena! Huomaatte varmaankin, etten ole keräilijä, jonka olisi pakko saada kokoelmiinsa jokin teos hinnalla millä hyvänsä.

Ruokatauon jälkeen siirryimme ruokapuolelle. Sieltä mukaan tarttui leipäjuustoa Muttin kotikunnasta sekä kreikkalaisia herkkuja. Sekä tietysti kalapinsetit! Ne pienet ruodot kun ovat niin vihoviimeisiä! Jolleivat ne tartu kurkkuun ja aiheuta tukehtumiskuolemaa, niin vähintäänkin ne narskuvat ikävästi hampaissa ja tökkivät suun herkkiä limakalvoja. Vali, vali...

Oli siellä kaiken maailman haastateltavia, mutta niitä me laukkasimme kauheaa vauhtia karkuun, mitä nyt vastavirtaan onnistuimme räpistelemään. Tungos ahdistaa.

Lopuksi kävimme tutustumassa musiikkimessupuoleen, mutta sillä oli niin kauhea kakofonia, että käännyimme miltei kannoillamme ja suuntasimme matkamme pois. No, näin minä Kari Tapion  livenä, käveli käytävällä vastaan. Jee! Tai sitten ei...

Lopuksi kuva kirjasaaliistani. Mitenkäs se nyt noin vähäiseltä näyttää? Se tuntui kyllä kauhean painavalta...

Takarivissä: Fiesta - South West Entertaining With Jane Butel (4€); Lähi-idän keittiö ja Curryruoat (à 8€); Kuka, missä, ensin? Kaikkien aikojen ensimmäiset (7€); Suomen naisen tie - Pirtistä parlamenttiin (5€).

Eturivissä: Länsimaiden tuho (Muuten tämän syksyn uutuussuosikki) (23€); Koiran käyttäytyminen (20€); Ruokasuosikit Meksiko, Thaimaa ja Kasvisruoat (à 4.90 -20%); Vaitelias perillinen (Piti sitten mennä hankkimaan se omaksi.) (25.90 -20%).

Käyks vähä kateeks?