Syksy saapui sitten tänä aamuna. Onhan tässä ollut jo muutamia viileähköjä aamuja, eli töihin lähtiessäni lämpöä on ollut vain hieman toistakymmentä astetta. Mutta tänään oli suorastaan kylmää! Enkä minä ollut ainoa vilukissa liikkellä. Joillakin muilla oli huomattavasti enemmän kudetta niskassaan kuin minulla.

Sain sitten eilen illalla mokkulani (tai siis uuden sellaisen) takaisin. Nyt pääsen taas huristelemaan nettiin. Kyllä tässä paineita onkin jo ehtinyt kerääntyä! Nyt kun sitten keksisi vielä jotakin kirjoittamista.

Eilen oli taas perinteinen Taiteiden yö - ja Täti jäkötti tiiviisti kotona. Töissä oli asiakkaille tarjolla pientä naposteltavaa, ja soitimme musiikkia. Vain kaksi asiakasta marisi musiikista. Musiikki ei edes ollut kovalla, eli jos hautautui jonnekin kirjaston etäisimpään nurkkaan, niin taatusti ei kuulunut. Kyllä sitä nyt edes kerran vuodessa pitäisi kestää ääniä kirjastossa. Ja me kun yritimme olla niin kyldyrelliä, niin kyldyrelliä! Tarjolla oli niin Natascha Atlasta, Melody Gardot'a, Cassandra Wilsonia, Patricia Kaasia, Hectoria, Amadou & Mariamia, Mulatu Astatkea (etiopialaista jazzia!) kuin naisten esittämään bluesia ja r&b:tä. Illemmalla siirryimme rokimpaan linjaan ja tarjosimme Eppuja ja Hassisen konetta ja aivan lopuksi Täti pisti levylautaselle Rammsteinia. Asiakkaat saivat luvan tanssia tai esiintyä, ihan miten halusivat. Tosin vain harvat tokenivat, mutta kirjaston tätejä (siis monikossa) kyllä välillä tanssitti.