Juha Pekka Lunkka: Maapallon ilmastohistoria ****

  Maapallon ilmasto ja ympäristö muuttuvat jatkuvasti. Siinä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Aiemmin muutokset ovat olleet luonnollisia,  ja ne ovat tapahtuneet vääjäämättä maapalloon kohdistuvien ulkoisten tekijöiden vaikuttaessa merien, mantereiden, jäätiköiden, ilmakehän ja elollisen luonnon vuorovaikutukseen. Sitten tuli ihminen...

Kirja tarkastelee maapallon ilmaston kehitystä koko historian eli 4,6 miljardin vuoden ajalta. Se esittelee mekanismeja, jotka ovat muuttaneet ja muuttavat maapallon ilmastoa. Kirjasta saa myös taustatietoa nykyiseen keskusteluun ilmastonmuutoksesta. Erittäin mielenkiintoinen kirja. Kuvia ei ole, kunhan nyt jokunen kaavio.

Kentaro Miura: Berserk Vols.26-30 **** (manga)

  Peikot ovat ryöstäneet Cascan ja lady Farnesen, joten Gutsin on pelastettava heidät. Peikot eivät ole hänelle mitään, mutta demonivaltias saattaa osoittautua jo hieman vaikeammaksi palaksi... Pienen joukkion matka jatkuu kaupunkiin meren rannalla, josta heidän pitäisi saada laiva Elfhelmiin, Puckin kotimaahan. Sodan keskellä vain laivan saaminen on helpommin sanottu kuin tehty.

Seikkailua, jännitystä, väkivaltaa ja huumoria. Tarina toimii mainiosti. Ei ehkä kaikkein herkimmille lukijoille, sillä tässä ei varsinaisesti lukijoita paapota. Mutta Täti tykkää. Sarja jatkuu.

Natsumi Mukai: +Anima Vols.7-9 **** (manga)

  Pienen joukkiomme matka suuntaa Sailandiin. Kun he saapuvat perille, Husky paljastaa syyn miksi hän haluaa mennä sinne - tavatakseen äitinsä. Mutta perheen yhdistyminen lykkääntyy, kun lapset saavat selville, että +Animoita pidetään Sailandissa orjina! Ja jotta asiat menisivät vielä huonommaksi, Husky ja Senri joutuvat orjakauppiaiden käsiin!

Viatonta seikkailua lapsille. Toki tarinassa on tummemmatkin sävynsä, mutta sarjan kohdeyleisö ovat selvästi varhaisteinit. Mutta silti Täti tykkää. Sarja jatkuu.