Masayuki Yoshinaga: Gothic & Lolita ****

  Tämä on valokuvakirja japanilaisesta ilmiöstä eli paikallisista gooteista, joiden yksi tärkeä alalaji ovat lolitat - juuri ne ylikasvuiset posliininuket. Tässä kirjassa on kuvattu tokiolaisia ja osakalaisia nuoria. Lukijalle - tai siis katsojalle - tulevat tyylin eri alalajit tutuksi. Keski-ikäisen Tädin mielestä suurin osa on karmeaa katseltavaa - suurin osa on onnellisesti heittänyt itsekritiikin jorpakkoon - mutta joukossa on muutama iloinen yllätys. Muutamat näistä jopa Täti kelpuuttaisi päällensä - siis jos Tädillä olisi se vartalo... Kaikille cospleijaajille ja muillekin Japanista kiiinnostuneille - ja tietysti kaikille itseään etsiville nuorille.

Caroline Ellwood [...et al.]: Oriental Cooking ****

  Tässä kirjassa tutustutaan Kiinan, Intian, Japanin ja Indonesian kansallisiin keittiöihin. Ohjeet ovat helppoja, selkeitä ja lyhyitä. Koska kirja on vanha (vuodelta 1992), on joissakin aineksissa käytetty korvaavia aineksia. Tänä päivänä toki alkuperäisetkin löytyvät kaupoista, ainakin Helsingissä erikoisliikkeistä. Suhteellisen kattava itäisen Aasian ruokalajien esittely. Kasvissyöjille tästä kyllä ei kauheasti murkinaa löydy, vaikka Aasia on vegejen luvattua maata.

Hikaru Ninomiya: Baby Leaf *** (manga)

  Kirja on prequel (Miten tämän nyt suomentaisi? Prequel on kirja, jonka tarina edeltää tarinan varsinaisia tapahtumia mutta joka ilmestyy päätarinan jälkeen.) mangalle Honeymoon Salad. Tämä kirja kertoo Youkon ja Minorin tarinan, kun he ovat yläasteella. Viimeinen luku kertoo Ichikasta ja Minorista lukiossa.

Vaatii ehdottomasti Honeymoon Saladin lukemisen, mieluusti ennen tämän lukemista. Muuten tarina jää hieman sekavaksi ja tyhjäksi. Ei aivan nuorimmille lukijoille. Sisältää runsaasti varsin graafista seksiä.

Ayumi Shiina: Baby Love Vols.1 - 4 *** (manga)

  Seara, joka asuu tällä hetkellä parhaan ystävänsä Koharun perheessä, on rakastunut tämän isoveljeen Shuuheihin. Mutta Shuuhei ei ota Searaa vakavasti, onhan tämä vasta 12 vuotias. Mitä siis tehdä?

Taas kerran eivät ensirakkauden tiet ole töyssyistä vapaat. Teiniangstia huumorilla kevennettynä. Seara on aika mielenkiintoinen tapaus... Sarja jatkuu.

Kanoko Sakurakouji: Baby, Star **** (manga)

  Kirja koostuu neljästä rakkaustarinasta. Aika tavallista shoujomössöä, mutta jokin näissä kuitenkin puree. Tarinat ovat keskimääräistä parempia, eivät niin utopistisia vaan näissä aletaan lähestyä jo oikeaa elämää. Päähenkilöt ymmärtävät mikä rakkaudessa on tärkeintä.

Elizabeth Haydon: Prophecy *** (fantasia)

  Sarjan tässä osassa Rhapsody pelastaa hengellisen johtajan, kun taas Achmed ja Grunthor etsivät F'doria, mahtavaa ja ikivanhaa demonia. Näiden kolmen kohtalona saattaa olla täyttää profetia, mutta heidän aikansa alkaa juosta vähiin. Heidän on löydettävä piilotteleva vastustajansa ennen kuin tämän pimeys nielee kaiken.

Sujuvaa fantasiaa, mutta silti minä jäin kaipaamaan jotakin. Missään vaiheessa nimittäin ei tullut sellaista fiilistä, ettei olisi millään malttanut laskea kirjaa käsistään. Toivottavasti sarjan kolmas ja viimeinen osa on taas vetävämpää tarinankerrontaa. Kai se on ongelmana, että henkilöt jäävät hieman etäisiksi eikä heidän kohtalonsa oikeastaan jaksa kiinnostaa.